Благодійник хакатон, або Як прогресивна ІТ-компанія допомагає молоді розвиватися

23 квітня 2019
Редакція

Не так давно в Україні почали проводити хакатони. Для тих, хто досі не знав, що це, мова про захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв'язанням якоїсь проблеми або створенням нового додатку чи сервісу. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня. Під час таких своєрідних марафонів учасники працюють над розробкою мобільних додатків, веб-додатків, сайтів, метикують над дизайнерськими рішеннями.

Причина популярності хакатонів у тому, що такі заходи дозволяють молодим програмістам та іншим ІТ-спеціалістам створювати нові інноваційні проекти. 

До слова, прогресивна ІТ-компанія Symphony Solutions не пасе задніх. Нещодавно вона організувала вже
5-й благодійний хакатон KindHack. У ньому взяла участь рекордна кількість неприбуткових громадських організацій.

З моменту заснування благодійного хакатону KindHack у 2014 році, компанія Symphony Solutions продовжує традицію підтримки створення програмного забезпечення для місцевих НГО. Це особливо цінно як для благодійних організацій, котрі не мають коштів для таких технічних рішень, так і для розробників, які інвестують свій час у соціально-корисні проекти.

Про подію

З 30-ти заявок від НГО, що є рекордною кількістю, було обрано 7 проектів. Вибір проектів залежав від їхньої цінності суспільству та складності, щоб заохотити розробників до участі. Також уперше було відібрано 7 проектів із типовими потребами, як-от просування у соціальних мережах чи розробка базового веб-сайту. Спеціально для них організували воркшопи з маркетологами та спеціалістом з веб-сайт-конструкторів.

Близько 40 розробників розділилися на 7 команд, у кожної команди були ментори. На другий день ввечері було представлено результати проектів та оголошено переможців.

Про проекти 5-го хакатону KindHack

Інформація про проекти, які перемогли:

1-ше місце: пласт — скаутська організація, якій був необхідний мобільний додаток для покращення взаємодії з новими волонтерами. Завдяки додатку покращилося знайомство з новими користувачами — відтепер їм легше знайти потрібну інформацію, напрямки роботи, календар подій та надати зворотний зв’язок.

2-ге місце: уперше — онлайн-платформа із сексуальної освіти для підлітків. Тут можна знайти інформацію, обґрунтовану з медичної та практичного погляду, про секс, здоров’я та дискримінацію для підлітків, які не отримали такої інформації вдома або в школі. Вперше дали запит на розробку мобільних комунікаційних ігор, щоб полегшити розмову про такі делікатні теми.

3-тє місце: Help.io — онлайн-платформа, яка об’єднує благодійні організації та людей, які готові надати допомогу. Проект реалізований у вигляді інтерактивної карти, яка суттєво спростила процес надання матеріальної та нематеріальної допомоги.

У результаті НГО отримали готові або практично готові проекти, сім проектів отримали детальні кроки роботи з соціальними мережами чи розробки базового веб-сайту, а розробники залишилися задоволеними, тому що зробили щось справді цінне.

За посиланням можете переглянути світлини  https://www.facebook.com/events/341012903167444/permalink/365775354024532/.

Чи відео:

https://www.facebook.com/watch/?v=305616916773622.

Олександр Вільчинський, ментор:

«Це був мій другий Хакатон в якості ментора, дуже сподобалося те, що цього разу було приділено багато зусиль для відбору проектів та їхнього аналізу. І хоча мій проект зайняв 4-те місце, мені особливо приємно те, що проект вже вирішує проблеми Громадської організації та приносить користь людям».

Тому хакатон  давно не захід зі швидкого кодування. Тут народжуються круті ідеї, відбувається невимушене спілкування, з'являються цілі та особистісний ріст. 


Міжнародна голандська компанія з розробки програмного забезпечення Symphony Solutions успішно організувала п’ять благодійних хакатонів KindHack в Україні та Македонії, у результаті яких вдалося реалізувати двадцять соціально-корисних проектів і вона не збирається зупинятися на досягнутому. Слідкуйте за новинами компанії і долучайтеся до наступного заходу! 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше