Бісквітний рулет з ягодами

3 вересня 2013
Oksana Galuga


І слово "бісквіт", і "цвібак" (як називають його на Західній Україні) мають той самий переклад – "двічі спечений": готовий корж краяли на скибки і підсушували у духовці – виходили такі собі сухарики. Але на практиці легкий бісквіт (цвібак) – а ще з ніжним вершково-ягідним кремом – не "доживає" до повторного запікання, бо зникає зі столу надто швидко:). Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Білки відокремити від жовтків і збити з 3 столовими ложками цукру на круту піну (гарно збиті білки не витечуть з посудини, навіть якщо перевернути її догори дриґом. Лише перевіряйте обережно :)). Потім за допомогою ложки, щоб не зруйнувати піну, підмішати жовтки.

Борошно просіяти з крохмалем і так само обережно підмішати до яєчної маси. Пласку форму застелити папером для випікання і ввімкнути духовку. Тісто викласти в застелену форму, розрівняти і випікати 30 хв при температурі 160 градусів.

За той час приготувати крем: вершки збити з рештою цукру, ягоди перебрати, якщо треба -- покраяти і підмішати до вершків.

Спечений корж одразу ж відділити від паперу, викласти на чистий рушник і, поки гарячий, згорнути рулетом, замотавши тканину в бісквіт. Дати рулету повністю вистигнути, тоді розгорнути. Викласти крем, розрівняти і знову скрутити рулет. Загорнути в папір і покласти у холодильник.

Бісквітний рулет з ягодами можна подавати, посипавши цукровою пудрою, з морозивом, сорбе, ванільним чи будь-яким іншим соусом до смаку.

Корисна порада:

Замість рушника для закручування рулету зручно використовувати фольгу чи той самий папір для випікання: спочатку спечений бісквіт відділити від нього (якщо цього не зробити, холодний бісквіт відокремлюється від паперу зі значними труднощами), потім викласти на папір і скрутити рулетом.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше