Безкоштовні альтернативи мікром'якому офісу

1 квітня 2015
usik64

Безкоштовні альтернативи Мікром'якому Офісу

Ще в 2013 компанія Microsoft заявила про вихід з бета-тестування і надходження в продаж свого офісного пакету Office 2013.

Стаття писалася на вікі-проекті http://uk.unam.wikia.com/wiki/Безкоштовні_альтернативи_Мікром%27якому_Оффісу ,- там можна редагувати

Ціна/якість 

Новий продукт надійшов у продаж за ціною від 140$ за найпростішу версію і до 400$ за професійний варіант. Розробники зробили велику роботу по вдосконаленню офісного пакету, от тільки переважна більшість користувачів навряд чи зможе її оцінити. Величезній кількості людей абсолютно не потрібна вся міць цієї програми і вони використовують лише обмежену кількість функцій, до того ж вже давно доступних в безлічі конкурентів Microsoft Office. У цій статті спробуємо вас познайомити з безкоштовними або дуже недорогими альтернативами Microsoft Office, які зможуть багатьом повністю замінити офісний пакет в роботі.

Google Docs (Google Drive) 

Це основний конкурент Microsoft Office, який має всі шанси стати новим стандартом. Ви користуєтеся пошуком Google, ви перевіряєте пошту Gmail, перекладаєте в Google Translate, так чому б вам не спробувати ще й офісний пакет від Google?

Крім того, за цим сервісом стоїть вся міць Google, він дійсно хороший. Його інтерфейс простий і лаконічний, швидкість роботи змушує забути, що це веб-додаток, а набір функцій цілком достатній для повсякденного використання. Так, комусь може не вистачити якоїсь збоченої функції, так, деколи бувають проблеми з відкриттям офісних документів. Зате для віддаленої роботи цей пакет підходить найкраще, дозволяючи налагодити спільну роботу цілої команди і залишаючи по цій частині всіх конкурентів далеко позаду.

Ціна: безкоштовно

Microsoft Web Apps (SkyDrive) 

Це рішення покликане конкурувати насамперед з відповідним продуктом Google. Воно являє собою сильно урізані варіанти офісних Word, Excel, PowerPoint і навіть OneNote. Онлайновий пакет містить тільки основні функції і якщо ви очікували побачити тут ті ж можливості, що і в десктопній версії, то можна сильно розчаруватися. З іншого боку, є все найнеобхідніше, знайомий інтерфейс і відмінна інтеграція з онлайновим сховищем від Microsoft, що для багатьох може стати вирішальним фактором.

Сумісність з офісними форматами обмежується тільки рідними для Microsoft форматами, що в загальному не дивно. Присутня можливість спільного доступу і редагування документів.

Ціна: безкоштовно.

Zoho Office 

Колись цей офісний пакет був не менш популярний, ніж Google Docs, але потім поступово був відсунутий на задній план. І зовсім даремно - за своїми можливостями він нічим не поступається найбільш просунутим офісним програмам. Компанія Zoho представляє цілий комплекс веб-сервісів, перелік назв яких налічує кілька десятків пунктів. Нас в контексті теми статті насамперед цікавить текстовий і табличний редактор, а також інструмент підготовки презентацій.

За своїми можливостями офісний пакет нічим не поступається просунутим офісним редакторам і ви з подивом виявите, що величезна кількість можливостей абсолютно не заважають його швидкій і стабільній роботі. Нова версія інтерфейсу виглядає просто відмінно, змушуючи забути про прихильність до своєї раніше улюбленою офісної програми. Відмінна сумісність з різними форматами, онлайнове зберігання файлів, здатність спільної роботи - тут є все необхідне для продуктивної роботи не тільки фрілансера-одинака, але й цілої команди.

Ціна: безкоштовно, є платний тариф з додатковими можливостями. Я не знайшов не те що українізації, бодай, русифікації. Мені не зручно. Вам, можливо, сподобається.

LibreOffice 


Пакет LibreOffice є нащадком давно відомого OpenOffice і має всі властивості, притаманні open source, - він відкритий, функціональний і абсолютно безкоштовний. LibreOffice являє собою цілий комплекс програм, у тому числі текстовий і табличний редактори, програми для роботи з презентаціями та малюнками і так далі.

Чим найбільше підкуповує Лібре в порівнянні з усіма представленими в статті пакетами, — це найбільш достойна русифікація інтерфейсу, що робить пакет настільки ж зручним, наскільки Ви звикли до Мікром'якого. Народ грішить на проблеми з макросами. Якщо Вам це не сильно актуально, юзайте Лібре на здоров'я — дешево і сердито, як кажуть.

LibreOffice-Text 


Про функції LibreOffice і його можливості замінити Microsoft Office на просторах інтернету ведуться запеклі баталії, в яких зламано чимало списів. Але якщо відкинути упередження і особисті смакові пристрасті, то можна констатувати, що це найбільш розвинений альтернативний офісний проект на сьогоднішній день.

Особисто мені дуже нагадує інтерфейс знаменитого Оупен-Оффіса. При цьому значки об'ємні, наглядні, а функціонал не гірший, ніж Оупен. Стає не лише на Вінду, а й на Лінукс, Мак і т.д. (хто користується якими ОС, — під них є свої розробки Лібре).

Ціна: безкоштовно.

SoftMaker FreeOffice 

Цей офісний набір програм не дуже популярний у нас, адже перебуває в тіні більш іменитих конкурентів. Між тим, наполегливо рекомендую звернути увагу на цю програму всім користувачам, яким Microsoft Office здасться занадто дорогим, а LibreOffice - занадто громіздким і незграбним. Інсталяційний файл цього офісного пакету, в який входять, до речі, програми для роботи з текстами, таблицями та презентаціями, важить всього 58 Мб. Швидкість роботи з великими документами сильно відрізняється від того ж LibreOffice, а сумісність з усіма популярними офісними форматами дає можливість використовувати цей пакет навіть в робочих цілях.

SoftMaker-FreeOffice-TextMaker 

 

Перелік основних можливостей цієї програми навряд чи поміститься в невеликий формат цієї статті, достатньо лише сказати, що якщо ви не використовуєте занадто витончених функцій при роботі з документами, то FreeOffice цілком може стати для вас легкою і спритною заміною вашого офісного пакету.

Ціна: безкоштовно, є професійна платна версія.

Kingsoft Office 


Як відомо, наші китайські друзі почали своє сходження до копіювання всього, що тільки можна було скопіювати, а потім поступово перейшли до створення своїх власних продуктів, які стають все більш і більш технологічно досконалими. Приблизно такий шлях пройшов і офісний пакет Kingsoft Office.

Дебютувавши як незграбна варіація на тему старого Microsoft Office, сьогодні він перетворився на цілком сучасний пакет, при погляді на який розробники з Редмонда повинні відчувати деяке почуття незручності й тривоги за майбутнє. Зараз називається WPS.

Kingsoft-Writer-Free 

Як бачите, зовнішнім виглядом програма повністю повторює Microsoft Office 2003, а якщо вам дуже сподобався стрічковий інтерфейс, то можете завантажити професійну версію програми, яка надає таку можливість. Що стосується функцій і сумісності з різними форматами, то китайські майстри практично повністю скопіювали можливості Майкрософтівського пакета, так що тут ніяких несподіванок бути не повинно. На думку багатьох експертів, Kingsoft Office на сьогодні є найкращим вибором для користувачів, які шукають заміну дорогим продуктам відомої фірми.

Ціна: безкоштовно, є професійна версія з додатковими функціями.

Як бачите, вибір офісних пакетів здатних замінити славетний Microsoft Office, досить широкий. Так, деякі функції цього продукту досі є недосяжними, але як говорить статистика, їх використовує зовсім невелика частина користувачів. Всіх інших цілком може задовольнити одна із запропонованих у цьому огляді програм, які можна використовувати безкоштовно і абсолютно легально. Так навіщо платити більше?

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше