Безе або Меренги

11 грудня 2014
Oksana Galuga

Приготування безе (інша назва – меренги, повітряні тістечка) дуже зручно поєднувати з приготуванням домашнього морозива: до першого використовуємо білки, до другого – жовтки. А разом маємо смачний десерт з натуральних компонентів, що може замінити навіть найсвятковіший торт і впевнено конкурує з будь-якими "магазинними" ласощами. Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Інгредієнти:

  • Білок - 3 яйця
  • Цукор - 150 г
  • Лимон - 20 г (1 чайн. ложка соку)

Приготування:

  1. Для безе білки обережно відділяємо від жовтків і збиваємо разом з цукром і лимонним соком на пухку піну (для білкової піни найвищого ґатунку посуд і вінчики міксера мають бути ідеально чистими, без жодної часточки жиру чи жовтка).
     
  2. Білкову піну на меренги викладаємо порціями на папір для випікання і тримаємо безе у духовці приблизно 100 хв при температурі 100 градусів (чим більші тістечка, тим довше їх потрібно випікати). Готові безе повинні бути сухими, крихкими, білими або кольору пряженого молока.
     
  3. Безе чи меренги можна зберігати до 10 днів, лише слідкувати, щоб тістечка не відвологли (або, якщо ви хочете притримати меренги до якоїсь оказії, відвойовувати їх в домочадців, особливо, дітей :) ).
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше