БерезівБандерФест запрошує поціновувачів української музики!

10 березня 2016
Редакція
Зміни можуть прийти тільки тоді, коли молоді люди будуть іти свідомо. Тому ми мусимо прищеплювати їм любов до всього українського.

Андрій Негрич

 
Історія BerezivBanderFest бере свій початок з думки. Молодий український мешканець Карпат, а точніше Андрій Негрич, розповів про ідею самого фесту: "Впродовж останніх років, я бачив як мало української музики звучить з телевізорів, радіо і так далі. Я сидів у друга Назарія Гавриляка, спілкувались на різні теми, оскільки ми однодумці. Все сталось раптово, навіть не встиг одразу усвідомити, в мене виникла ідея створити фестиваль, яка вже назрівала 5 років, просто була призабута. Я просто взяв ручку і чистий аркуш, і написав назву Березів Фест, і почав розписувати все по пунктах. В кінці Назар запропонував додати ще Бандер, так як наші терени славляться розвитком націоналізму, багатьма вихідцями, які воювали в УПА та УГА. От тому в назві фестивалю і вказалось слово Бандер".

І от, опрацювавши всі 54 пункти та масу ідей з написаного плану, фестиваль зазвучав лункими піснями в долинах українських гір. З 17 до 19 липня 2015 року українська молодь зібралася на вечірку грандіозного рівня – "БерезівБандерФест".

Дійство відбувалося в мальовничому селі Верхній Березів. Особливістю цього села є невелика гірська річка Лунга, яка ділить його на 2 частини. Свого часу в 1900 році село відвідав митрополит Андрій Шептицький, а в 1929-1930 роках у селі відпочивала родина А. Крушельницького.
 
Та повертаючись до сьогодення, минулого року село відвідали 49 різних музичних гуртів, серед яких "Тартак", "Веремій", "Тінь Сонця", "Мрія життя", "Не лізь, бо вб’є", "Чумацький шлях", "BANDURBAND", "Колір ночі", "Барахта", "Перекоти Поле", "Сонце", "Фа Мажор", "Малювати Квадрати" та інші. 
 
Головним завданням фестивалю є розвиток української культури, прищеплення національної ідеї до свідомої молоді, збереження та відтворення наших давніх традицій, "розвиток та популяризація української пісні в різних жанрах, допомога молодим талановитим гуртам". Цього року ті, хто має пристрасть до українських страв – частуватимуться етнічною гуцульською кухнею, а меломанів порадують виступи відомих гуртів та тих, котрі ще тільки розвиваються.

Краса Карпат та відлуння гармонійного звучання пісень зібрали довкола себе багатьох прихильників музичного мистецтва - близько 3500 людей.

На сьогодні ми маємо складне як матеріальне, так і моральне становище в державі. Головною рушійною силою, як ми знаємо, є народ – молодий народ. Зараз наша країна як ніколи потребує підтримки своїх жителів, як ніколи потребує відтворення традицій, і найбільша її потреба на сьогодні - це зміни. Зміни в кращий бік. Так висловися свого часу в Твіттері Святослав Вакарчук: "Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни..."

Отож, давайте діяти разом. Відправляймось влітку 2016 року на кількаденний Березів_Бандер_Фест! Беремо з собою друзів, державну символіку, лункий сміх щирої української душі та надію на кращі зміни. 

Деталі в соціальних мережах: 
vk.com/berezivbanderfest
www.facebook.com/groups/berezivbanderfest
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше