Chicago Auto Show 2015

16 лютого 2015
Maria Ivanus
Гігантська крамниця іграшок на окраїні міста відчинила свої двері для відвідувачів суботнього ранку, 14-го лютого.

Навіть славнозвісні чикагські вітри впрягли в свою колісницю кращу сотню коней, щоби встигнути на відкриття. Їх наближення місто відчуло сповна, коли в шибки багатоповерхівок постукала льодова хуртовина. Вуличні перехожі ховали носи в коміри пальт і обіцяли собі аж до весни не покидати затишку домівки.

Вітри, як і личить чемним гостям улюбленого міста, припаркувались біля крамниці та вітали ранніх відвідувачів, граючись з ними в "хто швидше бігає". 
 
Зігрівшись, гості враз забували про те, що надворі зима і ще не зовсім здорова економіка. Вони розважали себе думками про нові автомобілі й від цього гаманці нервово притискались до дна сумок і кишень власників. Так було завжди. Авто Шоу в Чикаго давно вважають пульсом добробуту міста і настроїв покупців на новий рік. 

Кількість відвідувачів i те, яким маркам авто вони надають перевагу, давало зелене світло автовиробникам і всій автоіндустрії для подальшого розвитку.

Прожектори, яких, здавалось, вистачило б на освітлення окремої країни, запрошували гостей взяти участь в цьому кольоровому театрі сталевих акторів.

І, може, в цей час десь у Нью-Йорку розпочинався Тиждень Моди, де моделі та дизайнери одягу приковували до себе погляди глядачів... Може, саме зараз в Новому Орлеані на вулиці виходили в розкішних костюмах учасники карнавалу Марді Гра... А в Чикаго вся увага була зосереджена на автомобілях, без яких важко уявити буденне життя пересічного американця.

Пристрасть людей до машин, невгамовне бажання вдосконалювати і винаходити нові способи подолання відстані з максимальним комфортом - це важлива складова ДНК цієї нації. 

Клопітка робота організаторів, маркетологів, ПР-менеджерів кожного автомобільного бренду чітко визначила хедлайнерів цьогорічного шоу.

В залі з іноземними виробниками і більш дорогими марками вас зустріне повноправний улюбленець американської публіки Porsche з новим/оновленим модельним рядом. Їх автомобілі чимось нагадують мені Вікторію Бекхем і її підхід до дизайну одягу. Елегантні, але не класика; сексуальні, але не агресивні; стильні та трохи задиркуваті. Спортивна модель Spyder 918 hybrid, яка користувалась шаленим попитом в публіки, очевидно, розрахована на справжнього поцінувача цих якостей в Порше. Також була представлена гібридна модель Порше Кайєн, як доказ того, що основною тенденцією на ринку автомобілів залишається пошук нових технологій і альтернативних джерел живлення.
 
Вже черговий рік автовиробник Lexus "краде" шоу в своїх конкурентів. Хочеться вірити, що в недалекому майбутньому ми матимемо змогу бачити їхні надзвичайно сучасні, круті авто на вулицях наших міст. Забудьте все, що ви знаєте про цей бренд, і дозвольте розробникам нових Лексус здивувати себе. Якщо б на автовиставці давали титул за найфотогенічніше і найкрасивіше авто, то Лексус би однозначно переміг в цій категорії. 
 
Дещо розчарували в галереї Ауді. Мені особисто дуже подобається цей бренд, але інколи так хочеться, щоб вони здивували нас якимись революційними дизайнерськими рішеннями.

Мерседес Бенц і Мейбах вже традиційно поводяться приблизно так, як Італія на конкурсах Євробачення: вони знають, що визнані кращими автовиробниками і їм нічого доводити. "Ми тут, і цього вже достатньо". Глядачі штурмували галерею МБ, фотографували блискучі масивні автомобілі бізнес класу і прагнули відчути всі нюанси вишуканої комфортності салонів. Пам'ятаю, читала колись, що запах шкіри в новому салоні автомобіля викликає в людей ейфорію і піднесення, яке можна прирівняти до легкого сп'яніння. Якщо це правда, то зрозуміло, чому більшіcть відвідувачів ходили з широкими посмішками і щасливими очима.
 
Ягуар і Рейндж Ровер теж користувались репутацією свого бренду і не намагались "вилізти з себе", щоб догодити споживачам. В чергах до їх авто стояли молоді сім'ї в пошуках комфортного і престижного транспортного засобу; успішні бізнесмени з дружинами; одягнені в хутро і дорогі костюми любителі презентабельних автомобілів.

Найбільший ажіотаж викликала галерея екслюзивних спортивних і супер автомобілів. Роллс Ройс, Ферраррі, Ламборгіні, Бугатті зі "скромною" ціною 2,6 мільйони доларів. Розкішні авто мають якусь магічну силу притягувати до себе погляди людей і об'єктиви фотокамер. "Червона доріжка", на якій красувались ці легенди індустрії, мерехтіла спалахами, захопленими поглядами і шуміла людським гомоном.

Це вже навіть не американська мрія і не її голівудська версія. Це можливість заглянути в приватну колекцію якогось нафтового магната чи дубайського шейка.
 
Цікава презентація була в галереї Cadillac. Можна скептично ставитись до сучсного американського автомобільного виробництва, але цей бренд має лояльних шанувальників, для яких Кадилак ще й досі уособлює успіх і приналежність до вищого середнього класу суспільства. 
 
Тойота здивувала глядачів концепт-автомобілем і своїми винаходами, які, ймовірно, будуть їздити/літати в містах майбутнього. 
 
Аlfa Romeo i Maserati з італійською любов'ю до швидкості, кольору і динаміки в автомобілях, приваблювали колекціонерів і дизайнерів-початківців.
 
Довгі черги не відбили бажання відвідувачів спробувати себе на імпровізованому тест драйві позашляховиків Джип. 

Американські виробники проявили винахідливість і запропонували гостям проїхатись на максимальній швидкості десяток метрів на новенькому Крайслері, Фіаті, Шевроле або Додж.

Автовиставка має, що запропонувати кожній цільовій категорії споживачів. Чи ви знаходитесь в пошуках потужного Форда з кузовом для використання в господарстві й бізнесі, чи плануєте пересісти за кермо економнішого автомобіля - вам буде цікаво дізнатись про те, що є і скоро з'явиться на ринку.
 
Авто Шоу заохочує сімейні візити з дітьми, але пам'ятайте, що ціни на їжу/напої страшенно високі. Тому захопіть із собою все необхідне.

Здається, американська публіка не може уявити собі жодного заходу без можливості підкріпитись хот-догом, піцою, поп корном. Навіть якщо ці перекуси доволі низької якості та з космічними націнками. Черга в Старбакс може назавжди вилікувати вашу кофеїнову залежність, якщо цього не зроблять їх ціни.

...Крамниця поступово спорожніла. Гасли вогні, щоб завтра запалати з новими силами. Люди повертались до своїх автомобілів, які їх вірно чекали на холоді, навіть не підозрюючи про моральну готовність своїх власників вже завтра пересісти на новенькі "колеса".

Тільки вітри, яких не впустили всередину, підлітали до відвідувачів, зазирали їм в обличчя, зривали шапки і розхристували пальта, надуваючи їх, мов вітрила. "Що там було? Що ви там бачили?? Ну розкажіть!" - завивали вони, осипаючи перехожих срібним сніговим конфетті.

Chicago Auto Show, Feb14- Feb 22,
McCormick Place, 2301 S. Lake Shore Drive, Chicago, Illinois, 60616


Читайте також: УКРАЇНКА - МОДЕЛЬ НА CHICAGO AUTO SHOW-2014: "ДЕКОМУ ЦЯ РОБОТА ВИДАЄТЬСЯ ЗАНАДТО ВАЖКОЮ. А МЕНІ ВОНА ПОДОБАЄТЬСЯ"

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше