Антологія помилок та хибних думок

В нашому величезному і швидкоплинному світі людину оточує океан інформації. І це не перебільшення. Останнім часом із розвитком науково-технічного прогресу потік інформації став ще більш насиченим. Підраховано, що за дев'яносто років XX сторіччя отримано понад 90 відсотків усіх знань, якими нині володіє людство, і сьогодні за сорок хвилин можна здобути стільки інформації, скільки її міститься в Британській енциклопедії. Звичними стали для нас такі поняття, як "інформаційний вибух" та "інформаційний бум". І з усієї цієї інформації, яка надходить щомиті, людина подібно губці, вбирає в себе масу найрізноманітніших фактів, беззастережно приймаючи їх на віру.

Але в скарбниці людських знань, серед дійсних і достовірних відомостей і фактів нагромадилося чимало й таких, що не викликають ні найменшого сумніву і у той же час є помилковими. Це усілякі факти з історії, географії, астрономії, техніки, поширені уявлення про тварин і рослин, розхожі думки у царині мистецтва і літератури, різні прикмети та марновірства, і просто повсякденні життєві "істини".

Подібні відомості досить швидко поширюються серед людей. Чимало сприяють цьому засоби масової інформації. На жаль, різного роду помилки і неточності можна зустріти в підручниках, довідниках, а часом і в солідних енциклопедіях. Ті чи інші помилкові положення перекочовують з одного видання в інше. Зустрічаються вони також у творах письменників і поетів, на картинах художників, у кіно- та відеофільмах, і навіть у працях відомих учених.

В книжці "Антологія помилок та хибних думок" в простій, цікавій формі виявляються і спростовуються різного роду помилкові факти, хибні думки, міфи та стереотипи, що володіли умами людей у минулому і, на жаль, поширені й сьогодні. Книжка містить велику кількість інформації з різних галузей знання – історії, фізики, астрономії, географії, біології, літературознавства тощо і, безумовно, буде цікавою широкому колу читачів для розширення їхнього кругозору та підвищення ерудиції.

"Антологія помилок та хибних думок" видана Мультимедійним видавництвом Стрельбицького у форматах fb2, epub, pdf. Ознайомитись з книжкою та завантажити її у зручному для вас форматі можна тут https://andronum.com/product/seleznov-volodimir-antologiya-pomilok-ta-hibnih-dumok.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше