Anti-аge раціон для краси та молодості від Zakaz.ua 

Кожен прагне якнайдовше залишатися молодим. Дослідження довели, що їжа, яку ми вживаємо, може прискорити чи сповільнити старіння. Здорове харчування додає енергії, покращує кровообіг та обмін речовин, а також сприяє міцності кісток. Але що треба їсти, щоб не старіти? Фахівці Всеукраїнського сервісу доставки Zakaz.ua розповіли про смаколики, якими слід збагатити раціон, щоб залишатися молодим, красивим та здоровим.

Всі ми знаємо популярний вираз: “Не важливо, скільки тобі років. Головне — на скільки ти себе почуваєш =)”.  Проте, погодьтеся, що, навіть почуваючи себе ментально на 18 років, коли насправді вже відсвяткував кілька ювілеїв з нулями, старінню не зарадиш. Зовнішній вигляд, поява зморшок, стан тіла та загальне самопочуття буде безжально нагадувати про вікові зміни. Крім того, фізіологічне старіння організму починається ще задовго до зовнішніх проявів – вже у віці 40-50 років поступово згасають функції органів, в першу чергу це стосується системи травлення. Тому, щоб запобігти передчасному старінню, бути здоровими, бадьорими та виглядати в пенсійному віці як дружина президента Південної Кореї або як актор Кіану Рівз, потрібно діяти системно: захищатися від сонячних променів, виконувати фізичні вправи, висипатися, боротися зі стресом і, головне, дотримуватися здорового харчування. 

Zakaz.ua підготував добірку ТОП продуктів, які краще за всіх допомагають сповільнити процеси старіння організму та максимально впливають на стан шкіри. Адже ці смаколики містять певні речовини та вітаміни, які живлять організм колагеном, запобігають утворення зморшок, прищів та пігментації на шкіри обличчя та тілі. 

Болгарський перець

Болгарський перець — один з найбільш популярних овочів по всьому світу. Його цінують за те, що він надає особливого смаку сотням популярних страв. Однак мало хто знає, що цей овоч також здатен сповільнювати процеси старіння. Адже в болгарському перці у два рази більше, ніж в цитрусових, вітаміну C, який стимулює появі колагену в організмі, що надає шкірі пружності та сприяє швидкому відновленню пошкоджених тканин. 

Крім високого вмісту вітаміну С, корисного для виробництва колагену, солодкий болгарський перець містить потужні антиоксиданти, які називаються каротиноїдами. Каротиноїди – це рослинні пігменти, відповідальні за яскраво-червоний, жовтий і помаранчевий кольори, які ви бачите у багатьох фруктах та овочах. Вони мають різні протизапальні властивості та захищають шкіру від сонячних променів, забруднення й токсинів навколишнього середовища. Вживаючи щодня принаймні 50 г паприки, ви стовідсотково сприятимете не лише  розгладжуванню зморшок на шкірі, але й покращите роботу органів зору, посилите ріст волосся, нігтів та зміцните волосяні цибулини. 

Броколі 

Броколі – унікальний суперфуд, а також справжня королева серед всіх існуючих капуст! Найвідоміші дієтологи, вчені і поважні доктора світової медицини одноголосно визнають капусту броколі одним з найбільш корисних овочів, які тільки існують у природі. Оскільки в броколі дуже багато антиоксидантів та вітаміну С, бета-каротину та каротиноїдів, то регулярне її вживання призводить до покращення обміну речовин, прискорення метаболізму та уповільнення процесів старіння. Крім того, в броколі міститься речовина нікотинаміду мононуклеотид (NMN), який компенсує втрату енергії – одне із ключових чинників старіння. А як з’ясували вчені, організм людей з віком поступово втрачає здатність виробляти самостійно цю речовину. Тому, якщо вам вже за тридцять, фахівці Zakaz.ua радять вживати броколі принаймні кілька разів на тиждень, аби вчасно поповнювати запаси NMN та енергії в організмі. 

Гранат

Гранат – справжнє джерело мінералів, вітамінів і амінокислот. Крім того, що він підвищує рівень гемоглобіну у крові та в цілому зміцнює імунітет, його зернятка допомагають організму підтримувати рівень колагену, який розгладжує зморшки, та нейтралізують вільні радикали в організмі – шкідливі молекули, які руйнують клітини тіла. Лише одна склянка гранатового соку на день неодмінно покращить вашу пам'ять та когнітивні функції, що доведено вченими за допомогою МРТ-дослідження лише через місяць після початку експерименту. Також у гранатовому соку набагато більше протизапальних антиоксидантів, ніж у зеленому чаї, червоному вині та інших овочевих або фруктових соках. Цікавий факт: цей смаколик містить 15 амінокислот – майже половину тих, які можуть міститися лише в м'ясних продуктах, тому гранати досить популярні серед вегетаріанців. 

Помідор 

Саме так! Регулярне вживання помідорів є одним з секретів молодості та краси! Немає такої країни, де не можна було б придбати цей овоч. Адже томати займають перше місце на глобальному ринку світової торгівлі плодоовочевою продукцією і є найпопулярнішим овочем на планеті. Але як саме вони запобігають старінню? У помідорах багато рослинного пігменту лікопену, який надає овочам червоного кольору і є потужним антиоксидантом, а тому не лише зберігає пружність шкіри, а й захищає її від сонячних променів. Крім того, лікопен зменшує утворення тромбів, знижує рівень холестерину в крові та зміцнює кровоносні судини, а отже, захищає від інфарктів. Особливість лікопену в тому, що після теплової обробки він не руйнується і навіть краще засвоюється. Тому домашні чи покупні томатні соуси та пастеризовані соки корисно вживати так само, як і свіжі помідори. 

Риба та морепродукти 

Морепродукти не тільки багаті на йод, який протидіє впливу радіоактивних речовин на організм, а й також здатні уповільнити старіння організму. Хоч раніше вже було відомо, що харчування з морепродуктами, включаючи морську рибу, може сприяти збереженню молодості, але було незрозуміло, чому. Медичний британський журнал BMJ розповів про дослідження вчених зі США, яке підтвердило, що вживання дарів моря справді дає антивіковий ефект. Американські та китайські вчені спільно виявили, що при вживанні морепродуктів можна запобігти швидкому старінню мозку за рахунок плазміногенів. Дослідження проводили на літніх мишах. Експеримент показав, що плазміногени здатні не лише зупинити зниження когнітивних функцій, але ще й повернути назад порушення у старому мозку. Також у літніх мишей, які отримували плазміноген, виростало нове густе та гарне хутро. Своєю чергою така риба як лосось, оселедець, сардини багаті на омега-3 і мають протизапальні властивості, покращуючи стан шкіри. Речовина, що є в рибі, також позитивно впливає на нашу пам'ять і настрій. Фахівці Zakaz.ua рекомендують з'їдати порцію жирної риби (близько 140 г) принаймні тричі на тиждень, щоб забезпечити якісну роботу мозку, мати гарну пам’ять й здорову шкіру. 

Крім п’ятірки вищенаведених, фахівці Zakaz.ua радять збагатити свій раціон продуктами, які містять наступні поживні речовини, що активно запобігають старінню організму:  

  • Антоціан та лікопен — захищають шкіру від пошкоджень сонячними променями. Першого найбільше міститься в баклажанах, темному винограді, чорниці, ожині, а лікопену – в грейпфрутах, кавунах, шипшині, папайї тощо.
  • Вітамін А та біотин (вітамін групи В) – ключові елементи здоров'я шкіри, нігтів та волосся. Вітамін А найбільше міститься в овочах зеленого, жовтого та помаранчевого кольору, а біотин міститься в печінці, нирках, дріжджах, бобових, цвітній капусті та горіхах.
  • Селен — необхідний для виробництва глутатіону — поживної речовини, що допомагає відновити пошкоджені клітини. Його найбільше в м'ясі та субпродуктах, а також молочній продукції. 
  • Кремній — підвищує вироблення колагену, який робить шкіру еластичною і пружною. У великій кількості кремній міститься в насінні (гарбузове, соняшникове, макове), бобових, у всіх видах горіхів.
  • Вітамін С — природний попередник колагену в шкірі. Лідери за вмістом вітаміну С: шипшина, лимон, солодкий перець та цитрусові. 
  • Вітамін Е — запобігає появі зморшок та відновлює шкіру від пошкоджень. Міститься в зелених листових овочах та травах, в бобових, авокадо, горіхах, цільних злаках, висівках, а також в жирній рибі.
  • Мононенасичені жири — борються із запаленням і відіграють ключову роль у зволоженні шкіри. Міститяться в оливковій олії та оливках, в червоному м'ясі, в продуктах з цільного молока, горіхах та фруктах з високим вмістом жирів. 

Отже, харчуючись антивіковими продуктами, ви зможете отримати енергію та необхідні компоненти, щоб мати гарніший вигляд і краще почуватися. Також радимо вибирати фрукти й овочі насиченого кольору. Насичені відтінки зазвичай є ознакою сильніших радикальних корисних властивостей, які збережуть вашу шкіру здоровою та яскравою. Чим більше кольорів ви зможете вмістити на своїй тарілці, тим краще! 

“До речі, щоб не витрачати зайвий час на похід до супермаркету та не нервувати в чергах на касі, всі антивікові смаколики, засоби догляду за шкірою та інші необхідні  товари можна замовити онлайн на сайті або у мобільному додатку Zakaz.ua. Сервіс дозволяє значно зекономити час та кошти під час продуктового шопінгу і придбати потрібні товари, не виходячи з дому”, зазначає Євген Нетреба, комерційний директор компанії. 

Оформлення покупки в Zakaz.ua займає мінімум часу: потрібно обрати улюблений супермаркет, наповнити кошик, ввести контактні дані, обрати форму оплати та зручне часове вікно доставки. Підтвердження замовлення надійде на електронну пошту та телефон у вигляді повідомлення. Головна перевага замовлення продуктів онлайн —  це економія часу та фізичних сил, що доводиться витрачати на походи до магазинів та пошуки потрібного товару на прилавках. Практика показує, що навіть сім'ї з трьох осіб на тиждень потрібно до тридцяти кілограмів продуктів та супутніх товарів. Однак, сьогодні простіше перекласти ці турботи на плечі сервісу доставки, а вільний час приділи собі або вашим близьким! 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com