9-й сезон Mercedes-Benz Kiev Fashion Days S/S 2015

Не встигли ми відійти від Ukrainian Fashion Week і розповісти про все побачене і відчуте там (все це, обов'язково буде), як в Києві під девізом #FASHIONFORPEACE пройшла не менш важлива модна подія, особливо, в контексті відкриття нових талантів і позиціонування української моди у світі, – дев'ятий сезон Mercedes-Benz Kiev Fashion Days S/S 2015.

У мене була можливість побачити колекції 4-х українських дизайнерів в рамках цієї події, про які розповім у першу чергу. А потім планую підготувати серію підсумкових публікацій за результатами обох платформ: UFW та MBKFD.

Отже, сонячна колекція Anna October

Саме промінь сонця – в центрі уваги дизайнера, – він проявляється у кольорах, у тоненьких яскравих бретельках на сукнях, у рівних прямих лініях, нанесених на тканину та у вишивці стеклярусом, композиції якої нагадують роботи художників-авангардистів. Дуже мені сподобались косинки з тоненької органзи, які чудово довершували деякі образи. У виборі взуття дизайнер надала перевагу кросівкам, – до них ми ще не раз повернемось, розглядаючи весняно-літні колекції 2015. Тобто, можна з впевненістю сказати, що ті, хто вже звик носити кросівки в усіх можливих і колись, здавалося б, неможливих комбінаціях, можуть радіти – схоже, цей тренд закріпився і на наступні сезони.
 

Чорне море PASKAL

Корінна одеситка Юлія Паскаль запропонувала подорож до моря. Саме море надихнуло дизайнера на створення такої, справді освіжаючої і, разом з цим, безтурботної колекції. Море і його спокійна та ніжна сторони читаються в усьому: бахрома розповідає про водорості, об'ємні волани – про чорноморських медуз, лазерна перфорація втілює у собі люмінесцентну рибну луску, тканина і кольори уособлюють гладку морську поверхню. Дивіться і фантазуйте!
 

Наївне мистецтво в колекції ANDREEVA

Дизайнери, працюючи над новими колекціями, часто знаходять натхнення у роботах художників. Ми вже згадували результати такого впливу: художники-авангардисти (Anna October), експресіоністи (ELENAREVA), представники плакатного живопису (POUSTOVIT), а Ольга Андреєва звертається до творчості українських художників – представників наївного мистецтва. Під час роботи над осінньо-зимовою колекцією 2014 це була Марія Приймаченко, а весняно-літньої – її наставниця Ганна Собачко-Шостак. Найбільше читалася робота художниці "Квітка-редька", точніше, її головний елемент – око. Ця деталь, вишита за допомогою паєток, зустрічається на сукнях, топах та легких пальто.
 

Загадка LIA SYN

Весняно-літня колекція LIA SYN здалася мені дуже легкою, скоріше навіть, невагомою і надзвичайно ніжною. Сама дизайнер, зазначила, що на створення колекції її надихнув вітер: "…морський бриз, прозорий свіжий ранок та мирне блакитне небо. Аромати квітів та прозорі краплини роси на пелюстках"… А ще колекція, в чомусь, дуже загадкова. Важко сказати, в чому саме, але образи здалися якимись казковими. Можливо, через цю легкість або туманну палітру кольорів, складалося враження, ніби дівчата ось-ось зникнуть, розчинившись у повітрі…, а ще ці зачіски і пов'язки на головах… Не знаю, але післясмак від побаченого залишився дуже приємним, і мені самій захотілося розчинитися і опинитися у одній з таких невагомих суконь десь на березі моря та споглядати спокійну морську поверхню…:)
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше