9 письмових вправ, які сподобаються вашим дітям

28 листопада 2016
Cikavoznaty.com.ua

Дуже важливо постійно розвивати дітей та навчати їх новому не тільки в школі, але і вдома. Дайте їм можливість попрацювати над розвитком писемних навичок у досить цікавий спосіб. У цьому вам допоможуть кілька веселих письмових вправ. Незважаючи на те, що вони більше зосереджені на сюжетній складовій, якщо писати все від руки, це точно допоможе вашій дитині покращити її навички письма.

Однією з переваг дитячих письмових вправ є те, що вони допомагають дітям корисно проводити вільний час і дають можливість взяти участь як в коротких, так і в довгострокових проектах.

Видайте журнал

Можна створювати журнали на різноманітну тематику – про котів, однокласників, Гаррі Поттера, історію сім’ї та інші. У першому класі можна робити все виключно за допомогою ручної роботи. А у старшому віці вже вчитися робити те ж саме на комп’ютері.

Створюючи журнал, діти не лише практикуються у письмі, вони ще вчаться, яке саме наповнення потрібно підібрати (спочатку покажіть їм багато прикладів дитячих журналів), як розпланувати довгостроковий проект, і як зібрати та оформити фотографії.

Над таким проектом можуть співпрацювати багато людей: брати і сестри, друзі. Коли журнал готовий, зробіть копії і дайте по екземпляру бабусям і дідусям, друзям, будь-кому, хто зацікавиться… і, звичайно ж, залиште одну копію для себе!

Почніть блог

Якщо журнал − це надто застарілий варіант для вашої дитини, подумайте про запуск блога. Можливо, ви не захочете, щоб думки вашої дитини розлетілись по усьому світу, але буде гарною ідеєю, якщо ці ж думки прочитають її близькі та рідні. Тож впевніться, що ви створили приватний блог, доступ до якого є лише в обраних вами людей.

Знайдіть друга по листуванню

Старий добрий друг по листуванню може надихнути вашу дитину на письмо від руки. Ще й досі зберігається те приємне хвилювання від отримання паперового листа. І щоб отримати листа від когось, треба спочатку відправити свого. Друзі по листуванню не обов’язково повинні бути далекими незнайомцями. Опитайте своїх знайомих, хто хоче листуватись з вашою дитиною − це може бути двоюрідний дідусь чи бабуся, дитина старого друга з середньої школи або колеги по роботі.

За допомогою соціальних мереж можна з легкістю вийти на контакт з потрібними людьми. Звичайно, ваша дитина могла б спілкуватися з другом по листуванню через email, але такі електронні листи можуть бути короткими (що не сприяє розвитку навиків письма), і вони не несуть із собою ті відчуття, що притаманні паперовим листам.

Ведіть щоденник

Зазвичай діти ведуть щоденники протягом короткого періоду часу, але цей процес можна продовжити. І однією з переваг є те, що вони почнуть думати про свій щоденник, навіть займаючись чимось іншим. Наприклад, протягом дня вони можуть почати подумки створювати записи про події, у яких приймають участь. Щоденник заохочує бути креативними і допомагає дітям навчитись впорядковувати власні думки.

Це хороший спосіб почати день або перейти від одного виду діяльності до іншого. А щоб надати більшої цікавості заняттю, можна урізноманітнити його сторінки, наприклад, аплікаціями.

Створіть брошуру подорожей

Коли у батьків запланована подорож, діти люблять самі все дізнатись про пункт призначення в інтернеті (мабуть, щоби впевнитись, що дорослі не пропустять ніяких веселощів). Якщо ваші діти теж це люблять, тоді використайте таке їхнє захоплення як натхнення для письма. Заохочуйте ваших дітей до створення брошури подорожей за майбутнім маршрутом. Нехай вони напишуть про музей, готель, пляж і т.д., все залежить від того, що ви запланували. Також можна запропонувати їм створити брошуру вже після подорожі, про їхні враження від побаченого.

Придумайте нове закінчення для старої історії

Вашому маленькому Шекспіру не сподобалось, як закінчився фільм чи книга? Збирайте команду і готуйтесь до того, щоби придумати нове закінчення. Така письмова вправа вимагає як критичного мислення, так і креативності. Для маленьких дітей, які ще не вміють читати, не обов’язково записувати свої думки, нехай вони просто розкажуть придумане закінчення. Старші діти можуть намалювати закінчення або навіть написати сюжет для фінальної глави.

Напишіть огляд книги

У дітей зазвичай багато думок з різного приводу, то чому б не дати їм можливість оформити їх на папері? Найочевиднішим варіантом є огляд книги. Це стане чудовим способом зміцнення навичок розуміння прочитаного, а діти, яким важко дається писання (або читання) можуть спробувати створити щось більш схоже на книжковий звіт. Тож заохочуйте їх писати огляди про те, що їм дійсно подобається, − нову іграшку, фільм, ресторан.

Написання огляду допоможе дітям висловлювати думки про об’єкт опису і про свої почуття з приводу цього більш глибоко – тобто піти далі, аніж "це було круто" або "це маячня".

Візьміть участь у письменницькому конкурсі

Ніщо так не сприяє креативності, як невеличке змагання. Можна вигадувати різні змагання, щоб заохотити дітей до читання та писання.

Спробуйте себе у рекламному бізнесі

Можливо, ваша дитина дуже-дуже чогось хоче? Це може бути нова іграшка, домашня тваринка, подорож у якесь місце. Дозвольте їй використати свої письмові й творчі здібності задля того, щоби вас переконати. Нехай вона створить рекламу про те, що дійсно бажає отримати. Звичайно, ви повинні будете погодитись на її умови, якщо рекламна творчість буде переконливою.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше