9 неймовірних історичних збігів, що зіб’ють вас з пантелику

17 вересня 2014
Редакція
Таке трапляється не часто, але іноді реальне життя стає більш дивакуватим, ніж будь-яка вигадка. Впродовж всієї історії траплялось багато божевільних збігів, у які важко повірити. Знаючи про ці випадки, ви можете подивитися на світ зовсім по-іншому...

Робота Лі Гарві Освальда


Всього за місяць до вбивства президента Кеннеді, його майбутній вбивця, Лі Гарві Освальд, отримав роботу в Книжковому Складі Техаського університету. Пізніше Освальд скористався своїм робочим місцем як прикриттям для здійснення одного з найогидніших президентських вбивств в історії.
 
Що було би, якби Освальд не отримав цю роботу? Що би він зробив? Все відбулося би так само? Можливо, ні.

Бут рятує Лінкольна


За деякий час до смерті Авраама Лінкольна, його син Роберт під час своєї подорожі якось минав Джерсі-Сіті, Нью-Джерсі. Очікуючи потяга, молодий Лінкольн впав на рейки прямо перед ним. На щастя, Роберта врятували до того, як трапилося щось страшне.

І як же звали цього доброго самаритянина? Ну звичайно, це був Едвін Бут, театральний актор і брат Джона Вілкса Бута. Ви його знаєте - чоловік, який згодом здійснить замах на президента Лінкольна. Це, напевно, один з найдивніших збігів в історії.

Перша світова війна почалась через поворот не туди


Гаврило Принцип (зліва) і ерцгерцог Франц Фердинанд (справа)

Гаврило Принцип, боснійський радикал, що вбив австро-угорського лідера ерцгерцога Фердинанда та його дружину, випадково отримав шанс здійснити свій план. В день, коли ерцгерцог був убитий, Принцип зазирнув до маленького кафе на тихій вулиці в Сараєво, щоб щось поїсти. Він насправді й раніше намагався вбити Фердинанда, але йому не вдалося. Цього разу він не планував тиснути на курок...

Саме коли хлопчина виходив з кафе, він побачив автомобіль ерцгерцога, що намагався розвернутися. Водій звернув не туди. Спрацював принцип діяти не замислюючись: Гаврило вбив герцога і його дружину. Якби водій поїхав у правильному напрямку, Перша світова війна ніколи б не почалась.

Автомобіль Джеймса Діна


Американська ікона кіно Джеймс Дін загинув у жахливій автомобільній аварії в 1955 році. Він їхав за кремом спортивної автівки Porche, яка на той час вважалась дуже хорошою машиною. Та цей автомобіль сіяв жах серед людей впродовж багатьох років після смерті актора.
  1. Коли автомобіль привезли в гараж після аварії, його двигун вислизнув і зламав ноги одного з механіків.
  2. Врешті лікар придбав старий двигун автомобіля Діна та поставив його в гоночну машину. Він загинув в аварії під час однієї зі своїх гонок.
  3. Хтось подумав, що хорошою ідеєю буде заново зібрати автомобіль Діна. Без будь-якої видимої причини магазин, який цим займався, згорів дотла.
  4. Тоді машину виставили в шоурумі автосалону в Сакраменто. Вона впала з постаменту і зламала стегно одному з відвідувачів.
У 1959 році автомобіль, нарешті, закінчив своє існування: таємничим чином він розпався на 11 шматків. Слава Богу.

Комета Галлея і Марк Твен


Марк Твен народився у 1835 році в той же день, коли Комета Галлея вперше з'явилась на небосхилі того року. Його смерть у 1910 році теж співпала з першим днем появи цієї комети. Твен, насправді, передбачив, що це трапиться. "Я прийшов з Кометою Галлея в 1835 році. Вона прийде знову наступного року, і я думаю, що піду з нею", сказав він в 1909 році.

Титан Vs. Титанік


Задовго до того, як Титанік зустрів свою долю на дні Атлантичного океану, Морган Робертсон написав книгу під назвою "Марнота". У ній він описує корабель дуже схожий на Титанік, під назвою "Титан". У книзі цей велетень був, начебто, непотоплюваним, але після зіткнення з айсбергом затонув, убивши більшість пасажирів.

Наче цього було недостатньо, трагедія в книзі навіть сталася того ж місяця, що й загибель Титаніка.  

21 число місяця


Коли король Франції Людовик XVI (який був королем під час Французької революції) був маленьким хлопчиком, астролог попередив його, що йому потрібно завжди бути на сторожі 21-го числа кожного місяця. Це налякало Луї, тому він ніколи не займався якимись важливими справами 21 числа кожного місяця.

Тим не менше, французька революція змусила Людовика відмовитися від цієї звички. 21 червня 1791 його заарештували разом із дружиною при спробі втечі з країни. 21 вересня 1791 року Франція скасувала монархію, а 21 січня 1793 Людовика стратили на гільйотині.

Ендрю Джексон і зламані пістолети


У 1835 році Річард Лоуренс спробував вбити тодішнього президента Ендрю Джексона. Лоуренс мав для цього два пістолети. Він підійшов до Джексона і вистрілив одним із пістолетів, але щось не спрацювало. Джексон почав боротись з Лоуренсом, намагаючись здолати його. Саме тоді Річард дістав другий пістолет, щоби повторити спробу. Цього разу знову відбулись якісь неполадки і пістолет не спрацював.

Тоді натовп нарешті втрутився і зупинив Лоуренса. Пізніше, коли поліція перевіряла зброю Річарда, вони виявили, що обидва пістолети були в ідеальному робочому стані.



Пропонуємо вашій увазі також:

Підбірку найдивакуватіших законів у світі
12 найдивніших податків


 

Сталін і прокляття Тамерлана


Тамерлан був воєначальником в Азії в 14 столітті. Його блискуча військова тактика дозволила йому контролювати величезну територію. Його війни призвели до загибелі щонайменше 17 мільйонів людей. В 1941 році радянський диктатор Йосип Сталін наказав команді археологів відкрити гробницю Тамерлана на території сучасного Узбекистану.

Коли команда відкрили труну, вони знайшли напис: "Той, хто відкриє мою могилу, дасть волю  загарбникові страшнішому, ніж я". Вже за кілька годин після відкриття гробниці, Німеччина напала на Радянський Союз.

В 1942 Сталін наказав знову поховати Тамерлана в гробниці з усіма почестями. Незабаром після цього, німецька армія капітулювала в Сталінграді, що стало переломним моментом Другої світової війни.
 
Ось яке воно, реальне життя. Воно й справді набагато дивакуватіше, ніж будь-яка вигадка.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше