9 науково підтверджених способів підвищити впевненість у собі

17 листопада 2016
Cikavoznaty.com.ua

Ми не будемо вчити вас вдавати з себе когось іншого. Ми лише дамо вам поради від всесвітньо відомих психологів і тренерів, які дійсно працюють і допомагають стати більш рішучим і впевненим.

Сядьте і подивіться вгору

Емі Кадді, професор соціальної психології з Гарвардської школи бізнесу в штаті Массачусетс (США) та одна з найпопулярніших спікерів TED, знає, що таке впевненість у собі. У своєму дослідженні вона виявила прямий зв’язок між позою тіла та самовпевненістю. Науковець з’ясувала, що коли наше тіло стає у таку позицію, при якій воно займає більше місця, то підвищується рівень тестостерону та знижується рівень кортизолу. Ця комбінація підвищує рівень впевненості у собі.

Сядьте рівно на стільці: ця проста зміна дозволить вам відчувати себе, наче ви в команді. Якщо більшість часу на роботі ви проводите сидячи, повісьте на стіні перед собою фотографію чи картину, яка буде змушувати дивитись вгору. Загалом, ви можете робити все, що буде переконувати ваше тіло і мозок, що ви сильні.

Станьте в позу "Супер-людини"

На думку професора Кадді, найсильніший вплив на нас має поза стоячи з руками на стегнах. Її ще називають позою "супер-людини". Альтернативний варіант — сісти, покласти ноги на стіл, переплести руки і покласти їх за голову ліктями вперед. Важливо такі пози утримувати не менше двох хвилин, тоді ефект від них буде дійсно відчутним.

Будьте простішими, не ускладнюйте собі життя

Хоч деякі психологи присягаються, що вихваляючи себе щоранку перед дзеркалом, ви станете більш впевненими у собі, цього не відбудеться! Натомість скористайтеся порадою блоґґера і фахівця з людської поведінки Еріка Баркера. "Досить брехати собі, що ви неймовірний", - пише він. - "Замість цього, зосередьтеся на тому, щоби пробачати собі свою недосконалість".

До такого висновку він дійшов після вивчення наукової роботи Крістін Нефф, доктора філософії та професора педагогічної психології. Науковець вважає, що почуття власної гідності має виникати з того, що людина за своєю природою гідна поваги, а не залежати від досягнення певних ідеалів. Наступного разу, коли ви зловите себе на картанні за помилку, слідуйте золотому правилу Баркера: "Ставтеся до себе добре, як ви часто ставитеся до інших".

Забудьте фрази "Це історія мого життя" і "Це завжди відбувається зі мною"

Як правило, люди так висловлюються, коли відбувається щось неприємне. Таке негативне уявлення про себе погане, тому що це неправда. Крім того, воно підриває вашу впевненість у собі.

Джонатан Фейбер, доктор філософії, психолог спортивної команди Нью-Йорк Медс, постійно готує спортсменів до змагань. Його підопічні повинні підтримувати високий рівень впевненості у собі навіть після поразок. Успішні атлети навчилися утримуватися від похмурих і песимістичних узагальнень, властивих багатьом з нас. У своїй книзі "Життя як вид спорту" доктор Фейбер пише, що видатні спортсмени можуть навчити вас, як вигравати у житті.

Наступного разу, коли ваш рейс буде скасовано чи загубиться багаж, замість того, щоб говорити "Це завжди відбувається зі мною", скажіть собі: "Такі речі трапляються з кожним".

У разі паніки зосередьтеся на збудженні, а не на тривозі

Лайф-коуч і оглядач журналу "О" Марта Бек розповідає, що кожного разу, коли її діти були налякані або нервувалися, вона радила їм уявити собі, що на їхніх животиках є перемикач. Якщо штовхнути його вгору, ви стаєте збуджені, якщо ж штовхнути його вниз, то ви будете наляканими. Це потрібно робити кожного разу, коли у вас виникає переляк. Спочатку така вправа викликає посмішку, а потім змушує згадати, що у всіх страхів завжди є більш позитивний зворотній бік. Спробуйте цей спосіб, щоб зменшити внутрішню тривогу.

Пітнійте регулярно

Потрібна причина номер 10001 для заняття спортом? Численні дослідження показують, що регулярна фізична активність змушує людей відчувати себе більш впевнено.

Заохочуйте себе бути впевненим у собі

У своїй книзі "Як зробити свій день хорошим: Використання сили біхевіоризму для трансформації робочого життя", консультант з питань управління та виконавчий тренер Керолайн Уебб пояснює, що навіть невеликі підказки можуть мати значні наслідки для нашого мозку. Вона пише: "Деякі речі гарантовано змусять ваше серце завмерти. Наприклад, фраза "двогодинний конференц-зв’язок".

Вона згадує одне цікаве дослідження, в якому група добровольців під час виконання завдань була одягнена у лабораторні халати. Вони зробили вдвічі менше помилок, ніж ті учасники експерименту, які були одягнені у звичайний одяг. Мабуть, такий результат був досягнений завдяки асоціації між халатами і високою успішністю. Коли досліджуваним повідомили, що білий халат належав художнику, їхні показники успішності впали.

Справа не в тому, що ми всі повинні носити халати для досягнення високого результату. Але ми можемо використовувати таку нашу сприйнятливість. Наприклад, включайте саундтрек до бродвейського мюзиклу "Гамільтон", коли ваша робота не може зрушитись з мертвої точки. Варто зазначити, що не тільки музика утримує нас від негативних думок. Ця вправа також нагадує нам, що композитор Мануель-Лін Міранда поклав роки праці, щоб написати проект своєї мрії.

Щотижня записуйте свої успіхи

Керолайн Уебб у своїй книзі дає ще одну хорошу пораду. Вона рекомендує щоп’ятниці записувати найкраще, чого ви досягли протягом тижня. Цей трюк змусить вас більше думати про свої моменти тріумфу. Наприклад: "Цього тижня я зробив 25 віджимань"; "Я нарешті сказав своїй найкращій подрузі, як сильно вона допомогла мені впоратися з проблемою, і вона була така зворушена"; або "Я помив посуд, перш ніж ліг спати! Ура!" ("Ура" писати необов’язково, але бажано).

Пахніть гарно (незалежно від того, що це означає для вас)

У Великобританії та Північній Ірландії вчені провели невелике дослідження серед чоловіків. Половина досліджуваних мала користуватись ароматним дезодорантом з антибактеріальними властивостями. Інша половина використовувала дезодорант без запаху та без протимікробних інгредієнтів.

Виявилось, що представники сильної статі з першої групи почувались більш привабливими і впевненими у собі, ніж інші учасники експерименту. Потім усіх чоловіків сфотографували і зняли на відео. Жінкам було запропоновано подивитися на їхні фотографії, переглянути відео та вибрати, які з досліджуваних є більш впевненими і привабливими. Цікаво, що всі учасниці експерименту обирали чоловіків, які випромінювали гарний запах. Слід відмітити, що жінки не знали цього факту.

Ви можете бризкати на себе трохи вашого улюбленого аромату, перш ніж вийти з дому. Завдяки цьому прийому, ви будете випромінювати силу, впевненість та привабливість.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше