8 причин полюбити спорт

28 вересня 2023
Редакція

Час від часу в інфопросторі, гортаючи соцмережі чи читаючи статті, зустрічаємо публікації про спорт, його користь. Та й узагалі, він давно став частиною культури українців. А якщо ви й досі чекаєте знак, щоб почати займатися, то ми вам відразу дамо 8 причин почати це робити. Поїхали :) 

1. Тренування зменшують повсякденний стрес

Гаразд, вправи не стануть чарівною паличкою, щоб позбутися стресу. Але є серйозні дослідження, які показують, що тренування —  поширений спосіб зняття стресу. Вправи допомагають приборкати гормони стресу, як-от кортизол і адреналін, а також наповнюють вашу систему ендорфінами для гарного настрою. Готові спробувати? Спортивний зал в Києві допоможе вам підібрати навантаження, спираючись на ваш спосіб життя.

2. Заняття спортом можуть зробити вас щасливішими

Ендорфіни, так? Між фізичними вправами та щастям є зв’язок. Дослідження, проведене американським університетом у Вермонті, дало наступні результати. Приблизно 20 хвилин, які ви приділите тренуванню, можуть покращити ваш настрій на 12 годин. Крім того, люди, які мали більше фізичної активності протягом тижня, відчували себе щасливішими, ніж ті, хто нічого не робив.

3. Відчуйте мотивацію

Завершення важкого тренування, особливо коли ви б віддали перевагу залишитися в ліжку, може серйозно підвищити вашу впевненість. Тільки уявіть, що ви побороли лінь і нестримне бажання повалятися в ліжку і віддали перевагу тренуванню. Пам’ятайте, що важливо тренувати не лише свій мозок, але й тіло. Бо ви — одне ціле. Дбайте про місце, у якому живете!

А коли побачите прогрес, це також може сильно підвищити ваш моральний дух! Наприклад, коли нарешті зробите своє перше ідеальне відтискання, повірте нам, відчуєте, що можете підкорити весь світ :)

4. Спорт прояснить ваші думки

Дослідження показують, що фізичні вправи корисні для когнітивних функцій — особливо зараз, коли багато з нас почуваються розсіяними та розгубленими. Силові тренування можуть допомогти покращити когнітивну гнучкість та здатність перемикатися між завданнями у вашій голові. Вам буде легше впоратися зі стресом.

5. Фізичні вправи проти втоми та депресії

Існує безліч досліджень, які показують, що люди з тривогою та депресією можуть знайти підтримку тренуючись.

За даними Національного інституту психічного здоров’я, здоровий спосіб життя, включаючи достатню кількість фізичних вправ і сну, може допомогти боротися з тривогою, особливо в поєднанні з іншими методами лікування, як-от психотерапія та медикаментозне лікування. 

Інститут також рекомендує фізичну активність і вправи як спосіб покращити самопочуття під час лікування депресії.

Проте фізичні вправи не слід розглядати як самостійне лікування розладів психічного здоров’я: не було доведено, що вони справді лікують захворювання так, як це можна зробити за допомогою терапії або ліків. Крім того, буває дуже важко мотивувати себе займатися спортом, коли ваш мозок працює проти вас. 

Тому пам’ятайте: це варіант, який багато людей вважають корисним, але він не замінить стандартну психіатричну допомогу!

6. Спорт допоможе структурувати ваш хаос

Починаючи день зі швидкої ходьби чи бігу, ви можете зарядитися за день, а закінчення робочого дня тренуванням дозволить вийти з робочого режиму. Дотримання регулярних тренувань у вашому розкладі дозволить виховати відчуття нормальності серед хаосу.
 

7. Вправи — це про любов до себе

Незалежно від того, які у вас причини тренуватися, безсумнівно, тренування — це спосіб проявити повагу до свого тіла. Бувають дні, коли через стрес чи проблеми на роботі тощо ми переїдаємо, можемо весь десь провести за комп’ютером або лежачи. І це нормально, бо дні бувають різними. Але не забувайте серед усього цього хаосу проявити трохи любові до себе. Це так важливо.

8. Систематичність

Й наостанок додамо, що, крім мотивації, вашим другом має стати й дисципліна. Лише систематичні заняття спортом допоможуть вам не лише мати добрий вигляд, а й підбадьорюватимуть ваш дух. Це сприятиме покращенню справ на роботі та у стосунках з іншими людьми. На тренуваннях можна добре зганяти стрес, залишаючи роздратування та злобу в залі.

А ще ніщо не зрівняється з гордістю після тренування: ви прийшли, ви побачили — перемогли. Виконане тренування — це безумовно повід себе похвалити! Особливо, коли вам довелося довго шукати мотивацію і час для себе!


джерело

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше