8 порад, як вибрати двері для дому

7 липня 2024
Редакція

Міжкімнатні двері (https://holz.ua/mezhkomnatnye-dveri/f/material-new:shponirovannye/) мають більше ніж одну функцію. Вони є частиною дизайну, додатковим захистом від пожежі, а якщо їх вибирати з розумом, вони можуть навіть додати цінності дому, якщо ви вирішите переїхати.

Щоб допомогти вам вибрати правильні міжкімнатні двері, ми виділили основні моменти, на які варто звернути увагу.

1. Який стиль вам до вподоби

Ніби очевидна порада, але переконайтеся, що ви вибрали двері, які доповнюють ваш дім і його стиль. 

Подумайте, де будуть використовуватися двері. Мова про атмосферу будинку, як часто їх будуть використовувати і чи потрібні якісь особливі функції або характеристики, як-от вогнестійкість або вологостійкість. 

Розташування дверей також вплине на простір, куди вони відкриватимуться, а це, своєю чергою, вплине на те, який механізм відкривання підійде найкраще. Двоскладні двері є популярним вибором, коли простір обмежений, а засклені двері часто використовують, щоб зробити простір яскравішим.

2. Функціональність

Вирішіть, які основні функції будуть виконувати двері. Зазвичай це приватність, зменшення шуму, контроль температури, вентиляція, освітлення або просто тимчасове розділення двох приміщень. Для дверей можуть знадобитися певні властивості, а також певні додаткові функції чи додаткове обладнання.

3. Розмір

Розмір самого входу вплине на тип дверей, які ви виберете, і на те, скільки дверних полотен вам знадобиться. Стандартні двійчасті двері зможуть охоплювати лише певну ширину вхідного отвору.

4. Матеріал

Для міжкімнатних дверей доступні різноманітні матеріали та варіанти обробки, кожен із яких має свої особливості та переваги, тому перед покупкою обдумайте, який з них найкраще відповідає вашим потребам.

Дуб продовжує бути надзвичайно популярним, і його можна поєднувати з іншими оздобленнями, як-от підлога та меблі, щоб створити гармонійний вигляд у всьому будинку.

Шпоновані двері створюють рівний, елегантний вигляд дому, маючи при цьому повністю завершену поверхню. Зараз популярні варіанти дуб і горіх. Але ви можете знайти й інші матеріали, наприклад, ясен і бук та інші.

Формовані двері є фаворитом серед власників будинків завдяки широкому асортименту дизайнів і розмірів за доступною ціною.

6. Ручка

Диявол ховається у деталях. Тому вибирайте ручку дверей, яка вам до вподоби. Для сучасного оздоблення найкраще вибрати ручки з чіткими лініями, щоб створити мінімалістичний вигляд, тоді як на ринку є широкий вибір класичних і декоративних варіантів, доступних для завершення традиційних дверей.

7. Скло

Установлення міжкімнатних дверей зі склінням – це чудовий спосіб принести світло в темні приміщення без шкоди для тепло- та звукоізоляції. Вибравши дизайн, який доповнює інші панельні двері, ви можете створити єдиний вигляд у всьому будинку та зберегти конфіденційність, де це необхідно.

8. Бюджет

Ваш бюджет є важливою частиною вибору дверей. Варто придбати двері найкращої якості за вашим бюджетом, оскільки міцніші двері прослужать набагато довше, що заощадить вам гроші в довгостроковій перспективі. Речі, які впливають на вартість дверей, включають те, з чого вони зроблені, їхній механізм відчиняння, розмір і будь-які додаткові функції чи властивості, які вони мають.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com