8 міфів про лазерну епіляцію

3 листопада 2023
Редакція

Лазерна епіляція змінила життя багатьох людей, які були незадоволені кількістю волосся на своєму тілі. Так, волосся — це природне явище, адже воно утворилося на тілі, щоб захищати його від подразнень та забруднень. Утім, вибір залишати його чи ні — за вами. Якщо ж вам до вподоби другий варіант, поговоримо сьогодні про епіляцію та спробуємо розвінчати основні міфи про шкоду лазера. 

Лазерна епіляція є найшвидшою, найбезпечнішою та найкомфортнішою формою видалення волосся, яка доступна в наш час, але існує багато міфів, які заважають людям звернутися до спеціаліста.

1. Лазерна епіляція видалить волосся під час першої процедури

Це звучить занадто добре, щоб бути правдою, еге ж? Тому що волосся росте циклічно, і потрібен час, аби безпечно позбутися його. І це не одна процедура.

Потрібно пройти 6–8 процедур лазерної епіляції, перш ніж почнуть проявлятися довгострокові результати. І навіть тоді процедура не гарантує результат на все життя. Фактори, як-от гормони та генетика, можуть бути визначальними, коли мова про ріст волосся. Однак лазерна епіляція може значно зменшити кількість волосся, зробити його слабшим і не таким жорстким.

2. Лазерна епіляція — це дорого

Оскільки лазерна епіляція є передовою технологією, люди автоматично припускають, що вона має бути дорогою. Однак завдяки популярності процедури та стала доступною для людей із будь-яким бюджетом. Якщо ви порівняєте її з вартістю звичайної епіляції воском чи цукром протягом усього життя, то зрозумієте, що можете заощадити десятки тисяч гривень! 

3. Лазерна епіляція болісна

Лазерна епіляція не більш болюча, ніж епіляція воском. Насправді більшість клієнтів кажуть, що воскова епіляція більш неприємна, оскільки тягне шкіру. Клієнти описують лазерну епіляцію як помірно незручну та схожу на пощипування. Для тих, кому процедура незручна, доступний місцевий анестетик.

4. Лазерна епіляція може спричинити утворення рубців

Завжди існує невеликий ризик того, що будь-яке лазерне втручання може спричинити рубці. І це включено як ризик у форму згоди, яку ви підписуєте перед лазерною епіляцією. Однак ризик утворення шрамів досить малий і залежить від багатьох речей, як-от досвід, навички, знання та підготовка фахівця, який виконує лазерну епіляцію; індивідуальна здатність до загоєння, кількість пігменту у вашій шкіри тощо.

5. Лазерна епіляція насправді може призвести до збільшення кількості волосся

Якби це було правдою, то облисіння можна було б вилікувати назавжди! Лазери не можуть посилити ріст волосся, однак важливо мати на увазі, що наше тіло постійно змінюється, і з віком деякі люди втрачають волосся на тілі, а в деяких може рости більше волосся на нових місцях. Лазер може знищити волосяні фолікули, але не може запобігти розвитку нових.

6. Лазерна епіляція діє однаково для всіх типів волосся

Важливо проконсультуватися із фахівцем, щоб визначити, чи підходить ваш тип волосся для лазерної епіляції. Результати залежать від кольору волосся, типу шкіри. Руде волосся важче (хоча й не неможливо) видалити. Біле та сиве волосся не можна видалити за допомогою лазерної епіляції, оскільки в нього немає пігменту, який повинен притягнути лазер — лазери не можуть ідентифікувати волосяні фолікули та знищити їх.

7. Немає значення, який апарат для лазерної епіляції ви використовуєте, вони всі однакові.

Неправда! Кожна людина має різні відтінки шкіри та колір волосся. Це означає, що жодна людина не відчуватиме однакових результатів від одного лазеру. 

8. Лазерна епіляція викликає вростання

Навпаки! Врослі волоски є звичайним роздратуванням після гоління та воскової епіляції, але не після лазерної епіляції. Насправді лазерна епіляція значно зменшує ймовірність появи врослого волосся, оскільки руйнує волосяний фолікул, ефективно знищуючи вросле волосся.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше