78 % українців купують онлайн зі смартфона: аналітика від експертів порталу Кодес

12 травня 2023
Редакція

Ринок онлайн-покупок зумів стабілізуватись до кінця 2022 року. Вже в кінці грудня показники повернулись до рівня попереднього року. Згідно з останніми дослідженнями ринку онлайн-шопінгу, українці все частіше роблять замовлення через смартфон.

Смартфони  найзручніший спосіб онлайн-покупок

За даними аналітиків порталу з промокодами Codes, користувачі частіше надсилають запити та активують знижку через смартфон. Таку статистику підтверджують і представники найбільших маркетплейсів. Зокрема, дослідження демонструють, що 78% покупців здійснюють онлайн-покупки саме через смартфон. При цьому 40% з них застосовують попередньо завантажені мобільні застосунки улюблених інтернет-магазинів, інші оформлюють замовлення через мобільні версії сайтів. Серед них 47%  користувачі ОС Android, 15%  ОС iOS.

Всього 9% покупців роблять замовлення з допомогою ноутбука чи персонального комп’ютера. Частіше так купують одяг, меблі, товари для дому, які хочеться розглянути більш детально. Для прикладу, промокод Maudau  https://codes.com.ua/shops/maudau частіше активується саме через ПК.

Як змінився онлайн-шопінг

Українці досі обирають онлайн-покупки через вигідніші ціни, більший асортимент, наявність товару та економію часу. Досі в лідерах побутова техніка, електроніка та одяг. Продажі побутової техніки виросли на 32%, одягу — на 25%. Хоча у 2022 році воєнний стан диктував умови та потреби українців, зокрема, різко виріс попит на повербанки, генератори тощо.

Категорії товарів, які мають найвищий попит серед покупців, котрі обирають онлайн-покупки:

  • смартфони та аксесуари до них;
  • одяг та взуття;
  • дитячі товари;
  • ноутбуки;
  • товари для спортивного відпочинку та туризму;
  • електроінструменти.

Найчастіше онлайн купують жителі великих міст, серед яких Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса. Відновлення обсягів онлайн-продаж відбулось завдяки найактивнішій категорії покупців. Мова про жінок віком від 25 років, які проживають в західних та центральних областях країни, та щомісячно заробляють понад 15 000 гривень.

Також українці все частіше обирають розрахунок карткою та більше довіряються інтернет-магазинам, здійснюючи повну оплату. 52% покупців готові відмовитись від післяплати, якщо вони чи їх знайомі хоча б раз замовляли у цього продавця. Аналітики пов’язують це зі зменшенням випадків шахрайства в інтернеті. Так, за підсумками 2022 року цей показник знизився з 27 до 20%.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше