7 способів бути щасливим, незалежно від обставин

4 червня 2014
Svitlana Ivanyshyn-Ugryna

Що вирізняє щасливих людей з-поміж усіх інших? За повідомленням соцагентства Harris Interactive близько третини населення США описує себе, як “дуже щасливі”, що є несподівано високим показником.

Це різні люди навколо вас: оптимісти,  завжди бадьорі, незалежно від того, які випробовування їм випадають, або ті, хто щиро радіють найменшим удачам й проявам доброти. Це оточуючі тебе люди, які долають життєві труднощі з посмішками і завжди бачать світлу сторону у будь якій ситуації.

Згідно із науковими дослідженнями почуття щастя лише наполовину визначається генетикою, а трохи менше 40 відсотків - залежить від зовнішніх подій. І лише 12 відсотків - від  власного вибору бути щасливим чи ні. Щасливі люди, котрі знають про це, виконують 7 умов, зазначених нижче:

Вони роблять фізичні вправи

Є чимало щасливих людей, котрі  ммм…. не в найкращій фізичній формі. То в чому таємниця? Пояснення - просте. Заради відчуття щастя вам треба займатися фізичними вправами лише 7 хвилин на день! Цього достатньо, щоб почали вироблятися ендорфіни - нейротранмістери, відповідальні за так звану “ейфорію бігуна”. Можливо йдеться навіть не про серйозні тренування, однак щасливі люди знаходять хоч хвилю часу щодня, щоб порухатися.
 

Вони проводять час на свіжому повітрі

Буквально 20 хвилин на день, проведених на свідому повітрі, достатньому, щоб підняти рівень відчуття щастя. Це можна поєднати з фізичними вправами (див п.1). Звичайна прогулянка в обідній час або навіть короткий відпочинок на ганку чи патіо, чи в найближчому парку покразить настрій. Щасливі люди може й не здогадуються про важливість цієї умови, але завжди намагаються проводити час на свіжому повітрі.
 

Вони концентруються на своїх родинних справах

Три чверті американців, опитаних агентством Pew Research Center  у 2010 році, сказали, що їхні сім’ї “найбільш важливий та надихаючий елемент їхнього життя”.

Тому закопуйте поглибше “сокиру розбрату :)” зі своїм швагром та сфокусуйтеся на батьках, дітях, братах-сестрах, якщо хочете почуватися щасливіщими. Щасливі люди можливо не завжди хочуть, але тим не менше, знаходять кілька хвилин на день (або й більше) для покращення родинних стосунків
 

Вони мають час для своїх друзів

Друзі - це сім’я, яку ми вибираємо для себе і хоча б мінімальне спілкування з ними щодня необхідне для збільшення відчуття щастя. Навіть кілька хвилинна розмова  по телефону чи при особистій зустрічі можуть мати позитивний ефект. Якщо ви надміру зайнята людина - поєднайте пункт 1 й 2 та проведіть час з друзями. Щасливі люди, не виключено, відчувають брак вільного часу, однак знаходять спосіб підтримувати дружбу.
 

Вони бачать важливість своєї праці

Це суто американське уявлення про те, що задоволення  роботою може принести чи зруйнувати щастя. Частково відчуття задоволення виникає завдяки застосуванню здібностей або талантів щодня з метою створення чогось нового, якихось змін. Щасливі люди не завжди займають омріяною працею чи працюють за покликом душі - вони можуть навіть не дуже любити свою роботу - але вони вміють бачити виконання своїх обов’язків у перспективі і бути гордими за те, чим займаються.
 

Вони працюють для громади

Бути частиною громади дарує відчуття приналежності, допомогає покращити самооцінку. Таким чином, щодня справді щасливі люди роблять щось для громади - не тільки для родини чи близькиї людей. Можна допомагати різним професійним асоціаціям, церквам, спортивним організаціям тощо. Щасливі люди завжди залучаються до громадської роботи.
 

Вони сплять достатньо

Це щира правда - брак сну руйнує життя. Якщо ви недостатньо висипляєтеся - то стаєте роздратованими, розсіяними, страждає лібідо - все це впливає на відчуття щастя. Щасливі люди можуть бути зайнятими не менше, однак вони вміють організувати свій час так, щоб виспатися. Вони менше дивлться телевізор, блукають Інтернетом або намагаються менше турбуватися про речі, які не в змозі контролювати, - і завжди знаходять як мінімум 7 або 8 годин для здорового сну щодня.
 


via

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше