7 красивих місць, які варто відвідати у Відні

5 вересня 2024
Редакція

Відень особливо чарівний восени. Так і кличе відкрити для себе нові закутки та культурні місця, закутатися в ковдру вражень та відчуттів. А знаючи про комфортний автобус Київ Відень це зробити особливо просто. Ось 7 класних місць, які радимо відвідати, коли там побуваєте.

1. Подивіться на відому картину Ґустава Клімта «Поцілунок»

«Поцілунок» є останньою картиною «Золотого періоду» Ґустава Клімта та центральною частиною найзначнішої у світі колекції робіт художника, що зберігається у прекрасному 300-літньому палаці Верхній Бельведер у Відні. 

На полотні зображено двох закоханих, замкнених в обіймах на квітковій галявині. Клімт використав сусальне золото та фон, пронизаний золотими, срібними та платиновими часточками. Дехто вважає, що це репрезентація самого художника з його партнеркою Емілі Флеже.

Чому варто відвідати? Одна з найбільш впізнаваних картин у світі, «Поцілунок», ознаменувала значне послаблення еротичної насиченості, за яку критикували попередні роботи Клімта. Щороку сюди збираються тисячі людей, щоб побачити цю революційну роботу. Тут ви також можете помилуватися й іншими предметами мистецтва та прогулятися садами барокового палацового комплексу.

2. Відвідайте музей Зигмунда Фрейда

Зигмунд Фрейд, засновник психоаналізу, жив і працював на Берггассе, 19 до 1938 року, коли нацисти переслідували євреїв міста, змусивши його та його родину втекти до Англії. Після значного розширення та реконструкції тепер ви можете відвідати всі приватні кімнати сім’ї та кабінети, де практикували Зигмунд та Анна Фрейд, а також виставки про життя сім’ї, психоаналіз та історію самої будівлі.

Чому варто відвідати? Окрім того, що музей Зигмунда Фрейда є захопливим вікном у життя часів інтелектуальної золотої доби Відня та його подальшого занепаду, тут проводяться заходи та є чудовий сувенірний магазин.

3. Скуштуйте фірмовий торт Відня

Після зручної поїздки з Rubikon завітайте в кав'ярню за віденським фірмовим тортом «Захером». Це розкішне поєднання щільного шоколадного бісквіта, ганашу з чорного шоколаду та злегка намазаного абрикосового джему традиційно подається з несолодкими збитими вершками. Це більше, ніж просто десерт: його рецепт тримають у суворій таємниці. Звичайно, ви знайдете версії цих ласощів у кав’ярнях по всьому місту, але між готелем Sacher і Demel точиться запекле суперництво на оригінальний рецепт. Кажуть, вони навіть звернулися до суду через це…

Чому треба відвідати? Який торт «Захер найкращий»? Є лише один спосіб дізнатися – спробувати обидва зразки.

 4. Прогуляйтеся палацом Гофбург

Ще за часів Австро-Угорської імперії ошатний палац Гофбург був її серцем. Сьогодні це офіційна резиденція президента країни та домівка для багатьох найкращих музеїв, пам’яток і галерей Відня.

Чому варто відвідати? Прогулянка Гофбургом пропонує зрозуміти історію самої Австрії. Подивіться на римські руїни, дізнайтеся все про життя та жахливу смерть імператриці Єлизавети — «принцеси Діани» Габсбурзької імперії, яку нещодавно увічнили в драмі Netflix «Імператриця» — у Музеї Сісі. Помилуйтеся пишністю бароко нещодавно відремонтованого Prunksaal (Державний зал) в Австрійській національній бібліотеці та подивіться, де Адольф Гітлер виголосив свою промову про аншлюс. Відправтеся в Іспанську школу верхової їзди, щоб подивитися, як коні породи Ліпіцанер виконують свої прогулянки.

5. Погуляйте навколо Альбертини Модерн

Альбертина Модерн — відгалуження давно створеного музею Альбертина — є найновішим великим художнім музеєм Відня, у якому зберігаються дві найважливіші колекції австрійського мистецтва після 1945 року, — колекції Ессла та Яблонки, а також роботи інших відомих міжнародних художників.

Чому варто відвідати? Нараховуючи понад 60 000 робіт понад 5 000 художників у своїх книгах, Albertina Modern прагне представити австрійське мистецтво нарівні з роботами відомих міжнародних митців, як-от Енді Воргол. З моменту відкриття в історичному Künstlerhaus 2020 року тут виставлялися роботи відомих художників, як-от: Еґон Шіле, Ай Вейвей і Джексон Поллок.

6. Скуштуйте їжу Нашмаркту

Цей ринок просто неба, побудований у 16 ​​столітті, нагадує повернення в минуле. Ознайомтеся з різноманітною кулінарною історією Відня, куштуючи все: від квашеної капусти до шаурми та севіче по-тель-авівськи на Neni Am Naschmarkt.

Чому варто відвідати? Тут ви зможете потішити свої смакові рецептори чимось новим та краще пізнаєте гастрокультуру міста. Це також чудове місце, щоб запастися їстівними сувенірами, як-от сир, вино та ковбаски, але обов’язково майте при собі готівку.

7. Покатайтеся на Wiener Riesenrad

126-річне колесо огляду Різенрада, яке гордо стоїть біля входу в парк розваг «Пратер», є для Відня тим же, що Лондонське око для Великої Британії. Пам’ятку, побудовану 1897 року, відзняли в трилері 1940-х років «Третя людина», і проїхатися в одній із 15 величних кабінок відчувається ніби повернення в минуле.

Чому варто відвідати? Немає кращого способу побачити Відень, ніж з вершини цієї пам’ятки заввишки 61 метр.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com