7 КРАЩИХ ФІЛЬМІВ Х'Ю ДЖЕКМАНА

16 жовтня 2015
Редакція
Днями знаменитому ″Росомасі″ виповнилося 47 років. З цього приводу пропонуємо згадати кращі роботи Х'ю Джекмана, і обрати фільм, який не гріх і переглянути на вихідних.
 
Акторський шлях Х'ю розпочав на курсах акторської майстерності, навчаючись на радіожурналіста. Талант Джекмана помітили і запросили на навчання до Західноавстралійської академії мистецтв. По закінченні академії Х'ю Джекман підкорював сцени австралійських театрів. І, варто сказати, робив це успішно. Коли прийшов час перебиратися до Голлівуду, Х'ю Джекман вже був кращим театральним актором Австралії.

″ЛЮДИ ІКС″, 2000

Дебютна стрічка за участі Х'ю Джекмана, після його переїзду до Голлівуду. Роль, яка принесла йому світову славу і закріпила за ним прізвисько ″Росомаха″.
 
Фільм розповідає про вихованців професора Чарльза Ксав'єра, наділених екстраординарними здібностями. Їхнє завдання зупинити такого ж мутанта (але злого) Магнето, який разом з командою однодумців планує захопити владу у всьому світі.
 
Цікаво, що за чутками дружина Х'ю Джекмана всіляко відмовляла його від зйомок у цьому фільмі. Однак, не дивлячись на вмовляння дружини, Джекман все ж знявся у ролі Росомахи. Причина рішення не відома, однак можемо припустити, що тут не обійшлося без суперечки двох австралійців. Відомо, що на роль Росомахи претендував інший іменитий представник ″зеленого континенту″ Рассел Кроу.

″КЕЙТ І ЛЕО″, 2001

Нью-Йорк, 19 століття. Лео — герцог Олбанський походить зі знатного роду, який збанкрутів. Щоби виправити матеріальне становище йому необхідно одружитися на багатій американці. Від небажаного шлюбу за розрахунком його рятує випадок, завдяки якому Лео опиняється у Нью-Йорку 21 століття, де на його шляху опиняється Кейт — молода, красива, проте одинока жінка. Зустрівшись парочка розуміє, що їхнє життя неможливе один без одного. Правда, є одна проблема — живуть вони в різні епохи.
До слова, імена головних героїв фільму Кейт і Лео — своєрідна ″пасхалка″ від режисера стрічки Джеймса Менголда творцям фільму ″Титанік″, головні ролі в якому виконали Кейт Вінслет і Лео Дікапріо.

″ПРЕСТИЖ″, 2006

Як на мене, кращий фільм у кар'єрі Х'ю Джекмана.
Історія протистояння двох фокусників, а точніше престидижитаторів (звідси і корінь назви фільму) Альфреда Бордена (Крістіан Бейл) і Роберта Енджера (Х'ю Джекман). Обидва готові на все, щоби вивідати секрети трюків один одного і за будь-яку ціну зірвати їх виконання.
 
Режисер стрічки — один з кращих майстрів своєї справи, Крістофер Нолан.
Разом з молодшим братом Джонатаном, старший Нолан суттєво змінив сюжет книги Крістофера Пріста. І варто сказати, зміни пішли фільму на користь. Крістофер Нолан демонструє нам кіно, яке він любить і вміє знімати. Весь сюжет, сцена за сценою, плавно йде до мети — розв'язки.
 
Загалом, ″Престиж″ - дуже цікавий фільм, атмосфера якого захоплює з першої і до останньої секунди. Відірватися просто неможливо.

″ФОНТАН″, 2006

Зйомки ″Фонтану″ планувались на 2002 рік, а головні ролі повинні були виконати Бред Пітт і Кейт Бланшет.
 
Однак на стадії підготовки до зйомок Бред Пітт покинув проект через творчі непорозуміння з режисером стрічки Дареном Аронофскі.

Після ″демаршу″ Пітта проект ″заморозили″. Минуло декілька років. Аронофскі переписав сценарій, а головні ролі погодилися виконати Х'ю Джекман і Рейчел Вайс.
 
За сюжетом, у молодої жінки Ізабель прогресує смертельна пухлина головного мозку. Її чоловік — онколог Том відчайдушно намагається знайти засіб спасіння своєї дружини. За легендою, у Центральній Америці є Дерево Життя, сік якого дарує безсмертя. Не роздумуючи, Том вирушає на його пошуки.
 
″Фонтан″ - це стрічка, яка не піддається розумінню так швидко, як того хотілося б. Це дуже смачна, проте тверда ″їжа для розуму″, яку обов'язково потрібно розкуштувати, перш ніж відчути її особливий смак.

″АВСТРАЛІЯ″, 2008

Австралійський режисер Баз Лурман для зйомок масштабного проекту про свою Батьківщину і на Батьківщині, покликав своїх знаних співвітчизників Ніколь Кідман і Рассела Кроу. Однак, як і у випадку з ″Людьми Ікс″, Рассел Кроу проект покинув, а йому на зміну прийшов Х'ю Джекман.
 
В основі сюжету - історія англійської аристократки, яка отримала у спадок величезне ранчо на півночі Австралії.
 
Перед початком Другої світової війни вона приїжджає в маєток для того, щоби вберегти його від спроб англійських скотарів прибрати ранчо до своїх рук. За допомогою скотаря Дровера, героїні необхідно перегнати 1500 голів худоби через тисячі миль в містечко Дарвін.
 

″ЖИВА СТАЛЬ″, 2011

Події фільму відбуваються в майбутньому, де бокс заборонений, як негуманний вид спорту, і замінений боями велетенських роботів, під управлінням людей.
 
Боксер ″у відставці″ Чарлі Кентон переметнувся у Робобокс, однак особливих успіхів не досяг, ба більше — добряче заліз у борги.
На життєвому шляху Чарлі виникає його 11-річний син Макс, якому теж до вподоби Робобокс. Випадково батько і син знаходять бракованого робота на прізвисько Атом. Цей старенький робот був створений як спаринг-партнер. Він не вміє атакувати, зате добре тримає удар. Особлива цінність Атома у тому, що в ньому є ″функція тіні″, яка дозволяє повторювати будь-які рухи людини.
 
Макс вмовляє Чарлі разом з Атомом взяти участь у щорічному турнірі ″Жива сталь″. По мірі того, як робот пробиває свій шлях на вершину турніру, батько і син, крок за кроком, стають друзями ″не розлий вода″.

″ПОЛОНЯНКИ″, 2013

Прекрасно ″скроєний″ детективний трилер режисера Дені Вільньова.
 
Келлер Довер опиняється один на один з найжахливішим кошмаром кожного батька — його шестирічна донька зникла разом з подружкою. Час біжить, дівчатка не повертаються, і паніка досягає своєї межі.
 
Єдина зачіпка - застарілий фургончик, який був припаркований на їхній вулиці, коли дівчатка гралися у дворі. Водія фургончика заарештовують, проте невдовзі відпускають. через відсутність доказів. Оскаженілий від горя батько бере справу у свої руки. Якщо вам цікаво, як далеко може зайти персонаж Х'ю Джекмана — всіляко рекомендую стрічку ″Полонянки″ до перегляду.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше