7 фраз, які ніколи не говорять успішні люди

21 жовтня 2014
Редакція
Кожен з нас, принаймні, майже кожен, мріє досягти успіху. Але те, що ви говорите, може зменшити ваші шанси. Здавалося б, навіть, на перший погляд, найбільш нешкідливі слова, сказані вами в офісі, можуть стати причиною падіння з кар'єрної драбини, через що бажана посада стане майже недосяжною.
 
Кар'єра - занадто важлива складова нашого життя, щоби дозволити кільком невдалим фразам зруйнувати її. Ось 7 висловів, які слід було би викреслити звашого робочого лексикону в тому випадку, якщо ви хочете досягти успіху, якого справді заслуговуєте:

"Ці обов'язки не вказані в моїй посадовій інструкції"

Коли ви погоджуєтеся на запропоновану посаду, ви чудово розумієте, які обов'язки і яке робоче навантаження вас очікують. Як правило, з часом перелік функціональних обов'язків розширюється, поповнюючись новими завданнями. Деякі з цих обов'язків вам подобаються, інші викликають тільки негатив. Напевно кожен з вас хоч раз у житті стикався із ситуацією, коли начальство звалює на ваші й без того завантажені плечі нові обов'язки. І як же в цей момент хочеться нагадати про те, що в посадову інструкцію це не входило.

Але в такому випадку найкраще обговорити з керівництвом вашу роль в компанії. Саме така бесіда прекрасно підійде для того, щоби чітко засвоїти, в чому полягають ваші посадові обов'язки. Але якими важкими вони би не були, ні в якому разі не можна вимовляти цю фразу, інакше ви створите собі репутацію лінивого працівника.

"Це неможливо зробити"

Подібні фрази кажуть люди, що хочуть втекти від складнощів, а про підвищення їм і не мріяти. Замість того щоб "махнути рукою" на проект, запропонуйте альтернативний варіант виконання роботи. Насправді в житті не так багато неможливого. Більшість менеджерів і виконавчих директорів воліють бачити на високих посадах тих співробітників, яких не лякають труднощі. Тому, якщо ви не здаєтесь перед складними завданнями, а пропонуєте своє рішення, ви стаєте безцінним співробітником в компанії.

"Це не моя помилка"

Ніхто не хоче працювати з людьми, які перекладають провину на інших. Зрештою в якийсь момент настане і ваш черга. Тому, замість того, щоб вказувати на чужі помилки, нехай кожен відповідає за свої власні. Здатність визнавати помилки - це якість людини, яка дозволяє вчитися і розвиватися. А коли ви "тикаєте" пальцем на свого колегу - це ознака того, що ви не вмієте вчитися на власних помилках.

"Це займе всього хвилину"

Ніколи не кажіть подібну фразу, якщо ви невпевнені на 101%, що цих 60 секунд вистачить, аби виконати завдання. Коли ви говорите, що впораєтеся "за хвилину", тим самим принижуєте свої досягнення. Швидше за все, ви виконаєте завдання так швидко завдяки своєму професійному досвіду і кмітливості. Але, обіцяючи, що виконаєте доручення "всього" за хвилину, ви створюєте враження, що кожному це під силу.
 

"Мені не потрібна допомога"

Брутальний "самотній вовк" може стати героєм чергового бойовика, але малоймовірно, що він стане героєм компанії. Ви можете бути впевненим у тому, що вам під силу впоратися з проектом самотужки, але робота в команді має важливе значення. Якщо ви вмієте працювати з людьми, це ознака прекрасного лідера. Навряд чи ви зможете високо піднятися по кар'єрних сходах, якщо завжди будете самі по собі.

"Це несправедливо"

Життя несправедливе. Це може проявлятися у всьому, в тому числі й у кар'єрі. Замість того, щоб скаржитися, необхідно шукати дієві рішення проблем, з якими ви зіткнулися. Проект, про який ви так мріяли, віддали вашому колезі? Це так несправедливо! Можливо, але замість постійних претензій, почніть працювати старанніше. В професійному житті надайте перевагу пошуку вирішення проблеми, ніж постійному марному скигленню.

"Ми завжди так робили"

У бізнесі робити "все як завжди" - не найкраща стратегія. Це підтвердить будь-яка компанія, яка підпорядковувалася правилам, обирала status quo, і в підсумку прогоріла. Адаптація до постійно мінливого ринку - це, мабуть, дійсно єдиний спосіб вижити в умовах економіки, що постійно вибухає якимись новинками.

Не потрібно бути рабами трендів, не варто ховати голову в пісок, сподіваючись, що скоро все стане на свої місця. Займіться нововведеннями та запропонуйте креативні рішення проблем, і вже зовсім скоро саме ви станете людиною, яка поведе компанію у майбутнє.
 
Кожен з нас мріє про успіх, тому стежте за тим, щоб ваші слова не стали перепоною на шляху до нього. Вищезазначені сім фраз - це "ахіллесова п'ята" вашої кар'єри. Викресліть їх зі свого лексикону, і тоді ви неодмінно станете успішною людиною.

Що ви думаєте про це? Які фрази ви намагаєтеся не вимовляти на роботі? Чекаємо ваших коментарів.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше