6 причин, чому ви повинні спати голяка

9 червня 2015
Vitaliy DeFranko
Сховайте подалі фланелеву піжаму: кілька досліджень та опитування доводять, що спання голяка може бути корисним для вас. Ось шість причин, чому ви повинні розглянути цей варіант:

Вас може більше приваблювати ваш партнер

У 2014 році американська компанія Cotton USA (що займається просуванням виробів з бавовни, які включають піжами і постіль) провела опитування серед британців і виявила, що 57% тих, хто спав голяка, були повністю задоволені своїми відносинами. Це на 9% більше, ніж у любителів піжам, за якими слідують 43% власників нічних сорочок. 38% власників суцільних комбінезонів – такі, очевидно, існують -  були в кінці списку, згідно з Daily Mail.

Це допомагає запобігти діабету

Це важко пояснити, але логіка така: У дорослих є незначна кількість бурого жиру (тобто "корисного жиру") в тілі, і дослідження, проведене у 2014 році, визначило, як кімнатна температура впливає на нього.

Це був незначний чотиримісячний експеримент: всього п'ятеро людей спали в номерах, нагрітих до 19, 22 або 24 градусів. Після чотирьох тижнів, проведених у найхолоднішій температурі, у піддослідних майже вдвічі збільшилась кількість бурого жиру, а чутливість до інсуліну зросла. Це свідчить про зниження ризику виникнення діабету.

Чотири тижні в найтеплішому оточенні нейтралізувало всі переваги. Хоча Нью-Йорк Таймс зазначає, спання голяка в дуже теплих приміщеннях може допомогти запобігти перегріву.

Це корисно для жіночого здоров’я

Cosmopolitan цитує пораду доктора Дженніфер Ланда, яка вказує на те, що надмірно тепле середовище може стимулювати ріст багатьох грибків і бактерій. Не одягаючи піжаму, ви збільшуєте доступ повітря до відповідних зон, що буде хорошою профілактикою інфекцій.

Так робили наші предки

Якщо ви дотримуєтесь "Палеолітичної дієти", тобто харчуєтесь як печерні люди, чому б не спати, так само як це робили вони? Невролог Рейчел Салас з Центру Сну Джона Хопкінса в 2013 році розповіла Wall Street Journal, що "ще в дні палеоліту" люди спали голими. Це було, зокрема, своєрідним засобом захисту від хижаків. Таке почуття безпеки може з’явитись і у вас, якщо ви робитимете так само.

Це корисно для імунної системи

Видання "Mic" повідомляє, що, коли відбувається контакт "шкіра-до-шкіри", наші надниркові залози отримують сигнал: зменшити виробництво гормону стресу кортизолу. Як пояснює лікар, "Кортизол пригнічує імунітет." Контакт "шкіра-до-шкіри" також підвищує рівень окситоцину в організмі, що має позитивний вплив на кров'яний тиск і відновлення організму, говорить Салас.

Температура тіла впливає на сон

Дослідження 2004 року показало, що для нормального сну дуже важливою є температура тіла. Вчені стверджують, що "Дослідження сну, проведені за участю людей, які страждають безсонням, показують, що у них більш висока температура тіла безпосередньо перед початком сну, в порівнянні з нормальними здоровими дорослими."

(via)


Якщо вас зацікавила ця стаття, вам також можуть сподобатись:
10 фактів про найпоширеніші нічні страхіття
15 цікавих фактів про сни
Психологічний аналіз снів
Правильний догляд за мозком: що любить наш розум, а що - ні
Помилкові спогади і депривація сну - як мозок обдурює людину
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше