6 ознак крутого інтернет-магазину побутової техніки: де купувати пилососи, пральні машини та інші пристрої

27 серпня 2021
Редакція

В останні роки кількість магазинів побутової техніки в інтернеті зросла в десятки разів. Нові ритейлери з’являються в онлайн-просторі, як гриби після дощу. Вони продають порохотяги, пральні машини, холодильники та інші корисні девайси для дому. Але привернути увагу потенційних покупців лише за допомогою популярних товарів не так вже й просто. Потрібні інші фішки. 

Додаткові послуги

Турбота про комфорт потенційних клієнтів — понад усе. Тому магазинам варто пропонувати покупцям не лише побутову техніку, а й додаткові сервіси для неї.

Масштабні рітейлери активно розвивають практику надання допоміжних послуг. Наприклад, купуючи мийний пилотяг за посиланням: https://www.moyo.ua/bt/mbt/pylesosy/moyushchiyi/, можна замовити:

  • екстразаміну;
  • додаткову гарантію.

А куплена тут (https://www.moyo.ua/bt/kbt/stiralnie-mashiny/tip_s_sushkoyi/) пральна машина з сушилкою буде готова до експлуатації якнайшвидше, якщо скористатися послугою «професійний монтаж».

Продукція у наявності

Покупці розповідають, що одним з головних недоліків інтернет-магазинів вважають відсутність товарів у наявності. Наприклад, якщо з десяти представлених у каталозі позицій на складі є лише одна, бажання робити замовлення відпадає само собою. Порожні віртуальні «полиці» клієнти сприймають як норму лише під час розпродажів. 

Власний блог

Якщо в інтернет-магазину відсутній хоча б маленький власний блог, значить йому немає що сказати цільовій аудиторії. Розділ з запитаннями та відповідями — це, звичайно, добре, але його замало для вирішення таких завдань, як:

  1. пошукове просування;
  2. інформування потенційних клієнтів про найцікавіші події у світі побутової техніки;
  3. постійний діалог з аудиторією;
  4. стимулювання покупок і реклама товарів, доступних у продажі. 

У блозі доцільно публікувати тексти про початок продажів нових гаджетів, появу інноваційних технологій, переваги та недоліки популярних девайсів. 

Соціальні мережі

Відсутність активності у популярних соціальних мережах — це «злочин» для інтернет-магазину, який себе шанує. «Програма-мінімум» — це акаунт в Instagram та Facebook. Топові рітейлери додатково ведуть Tik-Tok.

Варто розуміти, що Інста-профіль має бути не просто засобом для поширення інформації, а й каналом спілкування з підписниками. А ще у соцмережах можна проводити інтерактиви з подарунками та розіграші. 

Оптимальне розв’язання проблем

Жоден інтернет-магазин не застрахований від суперечливих ситуацій. Часто вони стаються через непорозуміння, некоректну роботу поштових сервісів, помилки самих клієнтів. 

Важливо, щоб у штаті магазину була людина або група людей (залежно від масштабності), яка несе відповідальність за оперативне розв'язання актуальних проблем. 

Комфортні умови для покупців

Покупці хочуть відчувати себе комфортно та безпечно під час шопінгу в інтернеті. Для цього магазин має забезпечити:

  • легкість та зрозумілість процесу оформлення замовлень;
  • можливість вибору зручних способів доставлення та оплати;
  • швидке повернення товарів у випадках, передбачених законом;
  • кваліфіковану інформаційну підтримку.

Під час пошуку найкращого магазину побутової техніки варто звертати увагу на 6 параметрів, згаданих вище, а також на такі базові нюанси, як рівень цін, оформлення офіційного сайту, збалансованість асортименту. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com