6 найгучніших скандалів Каннського Кінофестивалю

10 травня 2016
Редакція
Як свідчить історія, жоден з Каннських кінофестивалів не обходиться без несподіванок. Не став виключенням і перший кінофорум у Каннах. Його довелося перенести, оскільки 1 вересня 1939 року розпочалася Друга світова війна.

6. РОБЕРТ МІТЧЕМ І ПИШНОГРУДА КРАСУНЯ

У 1954 році відбувся, мабуть, один з перших сексуальних скандалів фестивалю. Молода акторка Сімона Сільва отримала запрошення на пляжну фотосесію з американським актором і номінантом на ″Оскар″ Робертом Мітчемом. Про надважливість цієї події для акторки-початківки говорити мабуть зайве.
 
У процесі зйомки дівчина ″розійшлася″ й оголила груди. Це викликало неабиякий ажіотаж серед присутніх фотографів. За свідченнями очевидців, деякі з них навіть отримали переломи у боротьбі за місце для кращого кадру. Роберт Мітчем теж задніх не пас і всіляко підігравав Сімоні.
 
Наступного ранку фото Мітчема і Сімони прикрасили перші шпальти газет. Організатори фестивалю переконливо ″попросили″ двох учасників інциденту покинути Канни. Сімона Сільва стала об'єктом атаки борців за мораль, і через декілька років, втомившись від переслідувань, покінчила життя самогубством, а за офіційною версією — померла від інсульту.

5. ІЗАБЕЛЬ АДЖАНІ VS ФОТОГРАФИ


У 1983 році Ізабель Аджані — дворазова тріумфаторка Канн, вирішила проігнорувати традиційний Каннський фотоколл на церемонії відкриття. Коли ж Аджані з'явилася на червоній доріжці фотографи вирішили відплатити їй тією ж монетою — вони просто відвернулися та опустили свої камери.

4. ВІТАЛІЙ СЕДЮК ПІД СПІДНИЦЕЮ

Не минулося в Каннах і без скандалів за участю українців. Тоді ще кореспондент телеканалу ″1+1″ Віталій Седюк на червоній доріжці заліз під спідницю голлівудської акторки Америки Феррери. Сталося це під час презентації другої частини мультика ″Як приручити дракона″.
 

Після інциденту, Седюка заарештувала французька поліція. Згодом його звільнили з телеканалу ″1+1″.
 
Для Седюка це був вже не перший подібний скандал. Свого часу він норовив поцілувати Віла Сміта, за що отримав ляпас.
 

Згодом був Леонардо Ді Капріо, перед яким Седюк впав на коліна і притулився обличчям до штанів. Актора це неабияк повеселило.
 

Такий же трюк Седюк провернув з Бредлі Купером.
 

3. ДВА НАЙГІРШИХ ФІЛЬМИ ЗА ВСЮ ІСТОРІЮ ФЕСТИВАЛЮ

У 2003 році стрічка ″Бурий кролик″ спровокувала один з найбільших скандалів за всю історію Каннського кіноівенту.
 
Режисер Вінсент Галло навіть був змушений піднятися на сцену під свист залу і вибачитися за власну роботу з фінальною еротичною сценою, що тривала близько 20 хв.
 

У 2014 році в епіцентрі скандалу опинилася стрічка Олів'є Данна ″Принцеса Монако″ з Ніколь Кідман і Тімом Ротом у головних ролях.
 
Критики ″розгромили″ фільм, який відкривав тогорічний фестиваль, в один голос називаючи його ″дурним″ і ″найбільшим трешем″ за всю історію кіно.
 

2. ТАРАНТІНО І СЕРЕДНІЙ ПАЛЕЦЬ

У 1994 році Квентін Тарантіно хотів прийти на церемонію нагородження у футболці та джинсах, однак охорона вказала йому на вихід ″за неповагу до гостей″. Квентін прийняв правила гри, переодягнувся у традиційний смокінг і вирушив разом з командою ″Кримінального чтива″ за заслуженою ″Пальмовою гілкою″ фестивалю.
 

На цьому пригоди Тарантіно не закінчились. Одна з гостей у залі почала вигукувати на адресу режисера неадекватні фрази за що поплатилась — Тарантіно без докорів сумління показав панянці середній палець.
 

1. ПЕРСОНА НОН ГРАТА


У 2011 році данський режисер Ларс фон Трієр представив на Каннському фестивалі свою нову стрічку ″Меланхолія″. Справжня ″феєрія″ імені Трієра розпочалась на післяпрем'єрній прес-конференції.
 

"Довгий час я вважав себе євреєм. І мені це подобалося. Але потім з'ясувалося, що мої предки були з Німеччини. Так що я нацист. Є в цьому щось приємне. І я розумію Гітлера. Він зробив багато неправильного, війну розв'язав, але в цілому я його розумію і трохи йому симпатизую", - заявив Ларс фон Трієр.

На запитання журналіста, чи не хотів би фон Трієр спробувати себе у блокбастерах, режисер відповів: ″Блокбастер? Чому ні? Ми, нацисти, часто робимо все з розмахом!″.

Після цих слів організатори фестивалю майже одразу оголосили фон Трієра персоною нон грата і примусили покинути територію кінофоруму. Пізніше режисер заявив, що цей факт — предмет гордості для нього, адже таке сталося вперше в історії кіно.
   
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше