6 кроків догляду за сухою шкірою

23 травня 2024
Редакція

Сухій шкірі зазвичай не вистачає вологи. Тому потрібно ретельно вибирати засоби, щоб відновити у ній вологу, як-от usolab bio intensive k cream. Він підійде, якщо у вас є проблеми з розацеа або куперозом, а також при лущенні та свербінні шкіри. Придбати його можна на сайті Lemon Hause. Там різноманітний вибір корейських засобів для догляду, а в асортименті постійно з'являються новинки та бестселери, які люблять у всьому світі. Дізнайтеся більше тут.

Організм власників сухої шкіри занадто швидко втрачає воду, це й призводить до сухості. Це можна виправити за допомогою щоденної рутини. 

Крок 1. Пінка або гель для очищення

Очищення шкіри завжди повинно бути першим кроком вранці. Але звертайте увагу на склад засобу: він має бути неагресивним і спрямованим на насичення шкіри вологою.

Крок 2. Тонер

Тонери та місти — це необов'язковий крок догляду за шкірою, який, як правило, видаляє сальні залишки та бруд, тонізує та освіжає. Віддавайте перевагу тонерам без алкоголю, які містять зволожувальні та заспокійливі інгредієнти, як-от: гіалуронова кислота, вітамін Е та алое.

Крок 3. Сироватка

Сироватки — це засоби для шкіри на водній основі з високою концентрацією активного інгредієнта. Якщо у вас суха шкіра, шукайте сироватки з активами, які допоможуть зволожувати та захистять шкіру від сухого середовища. Сироватки з гіалуроновою кислотою чудово підходять для сухої шкіри. Також це можуть бути сироватки зі зволожувальними компонентами, як-от ніацинамід та пантенол. 

Крок 4. Крем для очей

Креми для очей є ще одним необов'язковим доповненням до вашої рутини. Для сухої шкіри шукайте креми для очей зі зволожувальними пептидами або антиоксидантами, щоб додати вологу до делікатної, часто сухої зони під очима.

Крок 5. Зволожувальний крем

Застосування насиченого зволожувального крему є важливим для догляду за шкірою. Зволожувальні засоби відновлюють сухий шкірний бар'єр шляхом збільшення вмісту води шкіри та герметизації вологи.

Радимо звернути увагу на варіанти з вітаміном K, керамідами, ніацинамідом та гіалуроновою кислотою, щоб зафіксувати вологу та відновити шкірний бар'єр. 

Крок 6. Сонцезахисний крем

Суха шкіра також потребує захисту від УФ-променів. Ваш ранковий режим догляду за шкірою завжди повинен закінчуватися застосуванням сонцезахисного крему з коефіцієнтом захисту від сонця (SPF) 30, а краще 50 і вище. Зробіть сонцезахисний крем щоденним пріоритетом, і він сприятиме зменшенню зморшок, плямам від сонця та раку шкіри. Вам слід наносити крем на обличчя, шию, груди та вуха.

Найкращі інгредієнти для сухої шкіри

Ніацинамід. Цей тип вітаміну B3 може допомогти заспокоїти та зволожити суху шкіру, відновлюючи вологу шкірного бар'єра. Він також допомагає зменшити пошкодження навколишнього середовища та УФ, освітлює шкіру, пом’якшує зморшки та зменшує видимі пори. 

Вітамін B5 (пантенол). Пантенол — це форма вітаміну B5, який є і зволожувальним компонентом. Він допомагає утримувати воду та ущільнює дерму. Допомагає заспокоїти шкіру та захищає від ураження та забруднення УФ.

Гліцерин. Як зволожувальний компонент, гліцерин тягне вологу у зовнішній шар шкіри, щоб збільшити її гідратацію. 

Гіалуронова кислота. Як і гліцерин, гіалуронова кислота — це зволожувальна речовина, яка “приваблює воду” до шкірного бар'єра для остаточної гідратації. 

Кераміди. Ці жирні молекули — це будівельні блоки вашої шкіри, які допомагають запобігти втраті води та пошкодження навколишнього середовища. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Марія Марія 26 червня 2024
Дякую за чудові поради! Хочу додати, що при догляді за сухою шкірою варто пам'ятати і про літній сезон. Косметика для засмаги https://japan-shampoo.com.ua/category/dlya-zagara-kupit це must-have для тих, хто хоче мати красиву засмагу без шкоди для шкіри. Я використовую спеціальні олії та креми, які одночасно живлять шкіру і допомагають отримати рівний тон. Це чудове доповнення до базового догляду за сухою шкірою!
Spovid Spovid 31 травня 2024
показово, що на багатьох світлинах цих красунь, які користуються кремами, видно, що шкіра обличчя помітно зношена цими кремами. Можливо, це випадкове співпадіння, звісно.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше