Речі, які ви можете дізнатися про людину, просто поглянувши на неї

11 квітня 2019
Annie

Ми часто чуємо про те, що не варто судити про книгу за обкладинкою. Але з людьми все трохи інакше. Зовнішність людини може видати її певні особистісні характеристики і переваги.

Все що потрібно,  це вміння правильно їх тлумачити. Як і завжди, описані нижче способи не є на 100% точними, і завжди існує ймовірність їхні помилковості. Проте...

cluber.com.ua

1. Взуття може розкрити тип особистості людини

Одразу зауважимо, ми говоримо не про очевидні речі на кшталт гот або металіст в чорних бутсах, гіпі в сандалях чи гіпстер в старих фіранках, обмотаних навколо ніг. Якщо вірити науці, взуття людини може розповісти про її стосунки з іншими людьми.

Дослідження, проведені в кількох коледжах, виявили певні закономірності в тому, як люди вибирають взуття. Про політичні вподобання вони, звичайно, розповісти не могли, але видавали тонну іншої особистої інформації, включаючи потенційну невпевненість та залежність в близьких стосунках. Ось лише деякі з прикладів, описаних наукою:

Неспокійні та залежні люди воліють носити нове і доглянуте взуття, щоби заспокоїти нерви.
Люди, які носять практичне взуття, схильні бути порівняно приємними в спілкуванні.
Спокійні та зібрані індивіди знаходять задоволення у на перший погляд незручному взутті.
А агресивні особистості схильні носити масивні черевики, на кшталт берців до кісточок.


Якщо прочитавши це, ви подумали, що ваше взуття нічого такого особистого розповісти про вас не може, оскільки при покупці ви керуєтеся, скажімо, його ціною і зручністю, то не забувайте, що ваш спосіб мислення є закономірним для певного типу особистості. В цьому і весь сенс. Незалежно від того, якою логікою ви керуєтесь при виборі тих чи інших туфель, черевиків або чобіт, ви прямуєте саме тією логікою, яка відповідає вашому типу особистості. А покупка розкриває цей тип всьому світу.

2. Приємні в спілкуванні люди частіше їдять солодощі

Уявіть собі приємну в спілкуванні людини. І зверніть особливу увагу на ті якості, які роблять цю людину приємною в очах інших людей. Найімовірніше, вона люб'язна і послужлива. Безумовно, весела. Напевно, чесна і достатньо пластична, щоби приймати на себе удари. Усе це цілком відповідає образу приємної людини. І можливо, якщо вас охопили сентиментальні почуття, ви навіть назвете її "солодкою".

Солодкий. У цьому контексті це досить іронічне слово, якщо подумати. У приємних людей немає нічого солодкого, хіба що ви раптом вирішите покрити їх карамеллю. І що ж породило таку асоціацію між "солодким" і "приємним"? Очевидно, їхня повсякденна поведінка: схоже, що вживання солодощів може перетворити людину на звичайного доброго самаритянина.

Відразу прояснимо, що ми зараз говоримо не про те, як подарована людині шоколадка може підняти їй настрій і таким чином викличе у неї бажання робити добрі речі (до речі, одне дослідження підтвердило цей факт, хоча він сам по собі досить очевидний). Вчені провели п'ять різних досліджень і виявили, що любителі солодкого  люди більш приємні та частіше роблять добрі справи, ніж ті, які під час перекусу їдять чипси, наприклад.

І, що найдивовижніше, учасники експерименту заздалегідь знали, яким буде результат. У проведеному до початку експерименту опитуванні вони висловили думку, що любителі солодкого будуть більш безкорисливими і добрими, ніж любителі солоненького. Досвід лише підтвердив те, що люди і так знали та спостерігали у повсякденному житті, нехай навіть в цьому й не було ніякого сенсу.

3. Якщо жінка заколисує немовля правою рукою, значить, вона в депресії

Народження дитини, по ідеї, повинно стати найщасливішим моментом в житті будь-якої матері, але за статистикою одна жінка з десяти страждає від післяродової депресії. І, напевно, це не дивно, адже вона дійсно відчуває багато стресу, як фізично, так і психологічно, не кажучи вже про те, що маленький карапуз постійно кричить, коли вона намагається поспати.

Тому якщо у вас раптом є подруга або родичка, яка нещодавно народила, і ви хочете дізнатися про її самопочуття, ви можете або запитати у неї, або подивитися на те, якою рукою вона тримає немовля. Без жартів.

Знайдіть свої дитячі фотографії і подивіться, якою рукою ваша мати заколисує вас. Або просто уявіть, як ви тримаєте немовля. Якою рукою ви скористаєтеся? Найімовірніше, лівою. Переважна більшість людей використовують для цього ліву руку, незалежно від того чи вони лівші чи правші. Це одна з тих маленьких примх, які закладені в людському організмі.

Коли ж вчені почали більш детально вивчати дану тему, вони виявили, що це може служити потенційним способом визначити, чи знаходиться мама-новачок в депресії чи ні. Матері, які відчувають стрес і переживають депресію, набагато частіше заколисують своїх малюків правою рукою, ніж здорові та щасливі матері: 14% щасливих матерів проти 32% депресивних. Хоча причину цього вченим пояснити поки важко.

4. Якщо людина схожа на хулігана, то, найімовірніше, вона командний гравець

Кажуть, що люди з широкими вилицями зазвичай заслуговують менше довіри. Це схоже на несправедливий стереотип, але на ділі це всього лише хімія - чим більше тестостерону, тим крупнішим буде обличчя. А кількість тестостерону прямо визначає тип вашої особистості.

Класичний образ хулігана з банкою пива в руці вже встиг закріпитися у свідомості суспільства: великий широколиций хлопець з вічною усмішкою і грубими рисами обличчя. Подібний тип обличчя можна зустріти в безлічі американських молодіжних фільмів. Він носить куртку своєї спортивної команди, обожнює пиво, розмовляє на тупому сленгу і може отримати будь-яку дівчину в школі, змушуючи вас відчувати себе лузером, якому потрібен не один рік, щоби зрозуміти, що насправді ви ним не були. Але в певних ситуаціях цей виду людей насправді може бути досить приємним... поки він думає, що ви з ним в одній команді.

Такі люди роблять те, що вони роблять, не тому, що вони жорстокі. Просто в них є значний дух суперництва.

Щоби визначити це, вчені поділили добровольців чоловічої статі на групи і попросили їх зіграти в командну гру. При цьому одним сказали, що їхні результати порівняють з результатами іншої команди, в той час як інші грали просто заради гри. У результаті хлопці з класичними "хуліганськими" особистостями частіше ризикували своїм здоров'ям заради того, щоби посісти перше місце в команді... але коли їм сказали, що вони змагаються з іншою командою. Вони готові були проявити більше альтруїзму, коли вважали, що це допоможе їм виграти.

Інші дослідження підтверджують цю теорію. Поки зберігається відчуття суперництва, хлопець з обличчям хулігана буде більш продуктивним, кооперативним і, більше того, буде готовий пожертвувати собою заради команди, яку він вважає своєю. І до речі, це поширюється й на вищі щаблі життя: від президентів корпорацій до кандидатів у президенти. Ці ідіотські, грубі та широкі риси обличчя дають їх власникам сильне прагнення до перемоги, а все через кількість тестостерону, яку вони отримали ще в утробі.

Якщо ж вас вганяє в депресію думка про те, що доля людини в такій великій мірі визначається ще до її народження... що ж, у нас є для вас ще гірша новина.

5. Люди із симетричними рисами обличчя  багатії, з асиметричними  лідери

Наука частенько любить нагадувати нам про переваги симетричних осіб, але на справді все ще гірше: люди із симетричними рисами обличчя не тільки виглядають краще, більше того, вони, швидше за все, ще й багатші, ніж люди з асиметричними рисами обличчя.

З іншого боку, в останніх більш розвинені лідерські якості.

Чималий вплив, зрозуміло, в цьому питанні мають гени, але вони стоять лише на початку шляху формування лицьової симетрії. Визначальну роль відіграють умови розвитку людини. Все, включаючи сигаретний дим, дитяче харчування, соціально-економічний статус і хвороби, впливають на формування вашого обличчя, тому найпростіший спосіб досягнення симетричної краси - це заможні батьки.

Результати одного з проведених досліджень показують, що люди із симетричними рисами обличчя в більшості випадків в дитинстві жили привілейованим життям і таким чином мали більше шансів на те, щоби самими стати заможними людьми.

Але припустимо, що людина виросла небагатою і перетворилася на одного з простолюдинів з асиметричними рисами обличчя. У неї немає трастового фонду чи бездоганної усмішки, тому тепер вона може покластися тільки на свої особисті якості. Ба більше, тільки тому, що ця людина не така приваблива, як симетричні, інші менше очікують від неї будь-яких досягнень у житті.

І саме це робить її більш успішним лідером.

Саме так, нескінченна низка дрібних проблем і поневірянь, які, завдяки ангельській зовнішності та товстому гаманцю, ніколи не доведеться пережити людям із симетричними рисами обличчя, роблять з цієї людини по-справжньому ефективного лідера. Зрозуміло, це зовсім не означає, що вона автоматично стає Вінстоном Черчіллем. Це всього лише означає, що у неї є схильність до того, щоби стати ним. Тому, якщо ви раптом зустрінете в барі людину зі шрамами на обличчі, не поспішайте ставити її на чолі вашої мультинаціональної компанії.

(via)

Якщо вас зацікавила ця стаття, можете також почитати:
20 цікавих фактів про поведінку людини
Секрети поведінкової економіки Дена Аріелі
Ми залишаємося в тому віці, в якому нас "недолюбили"

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше