5 принципів, як доглядати за шкірою навколо очей

30 січня 2024
Редакція

Шкіра навколо очей значно відрізняється від інших ділянок. Вона ніжна й потребує особливого піклування. Перші зморшки швидко з’являються при неправильному догляді. 

Для інтенсивного догляду підходить сироватка для шкіри навколо очей, що зменшує темні кола, підтягує повіки й покращує еластичність тканин.

Чому шкіра навколо очей потребує особливого догляду?

Шкіра навколо очей має мінімальну підшкірно-ліпідну клітковину. Через це ранні вікові ознаки торкаються насамперед цієї зони. На цій ділянці волога майже не утримується, а колагенових волокон зовсім небагато.

Через анатомічні особливості структури шкіра може розтягуватися й повільно повертається у форму після цього. Головне завдання — зберегти еластичність і пружність епідермісу, тому догляд має бути специфічним, прилаштованим саме під цю зону обличчя.

5 базових принципів догляду

Щоб шкіра навколо очей не відображала на собі всю вашу втому, треба правильно зволожувати цю ділянку й делікатно обробляти. Це можна довірити тільки перевіреній косметиці.

Вибирайте перевірену косметику

Що стосується догляду, то його треба правильно вибирати. Наталія Деркач, кандидатка медичних наук і засновниця INSTYTUTUM Result-Driven Skincare, постійно нагадує про важливість створювати такі засоби, що не ставлять людей перед вибором з-поміж агресивної чи неефективної косметики. 

Тому косметика INSTYTUTUM універсальна, що підходить чоловікам і жінкам з різними типами шкіри. І головне — ці засоби з компонентами з доведеною ефективністю.

Наприклад, сироватка Eyemultitasker Retinol Serum прибирає зморшки та розгладжує шкіру. Вона містить 5%-й ретиноїдний комплекс з гідроксипінаколоном, що допомагає позбавлятися ознак старіння й візуально омолоджувати обличчя. 

Сироватка має інтенсивну дію. Нею можна користуватися раз на 2-3 дні. Також варто, орієнтуватись на реакцію шкіри та можна збільшувати частоту використання засобу.

Ретельно очищуйте шкіру

Шкіру очищати треба регулярно, навіть якщо ви не користувалися декоративною косметикою. Слід зазначити, що процедуру проводити необхідно до та після сну. Основні правила очищення:

  • вибирайте м’які засоби без ПАВ і агресивних засобів;
  • надавайте перевагу м’яким текстурам;
  • змивайте всі засоби.

Не можна терти шкіру навколо очей та сильно натискати на повіки. Через це можуть з’являтися розтягнення й маленькі пошкодження.

Зволожуйте ділянку навколо очей

Зволоження шкіри в цій зоні є обов’язковим. Треба вибирати легкі комплекси як-от гелі, сироватки, креми тощо.

Для швидкого відновлення шкіри застосовують пілінг-пади. Можна використовувати зволожувальні креми. Але не слід наносити засоби безпосередньо слизову та вії . Це може призвести до алергії, набряків і кон'юнктивіту.

Надайте живлення

Шкіра навколо очей страждає від багатьох чинників. На її стан впливають:

  • ультрафіолетові промені;
  • недостатнє зволоження;
  • неправильний догляд тощо.

У цьому випадку гарно підійдуть сироватки, що мають потужний вітамінний комплекс. У складі можуть бути різні речовини — від рослинних екстрактів до вітамінів. Зазвичай сироватку використовують кожного дня на постійній основі.

Захищайте шкіру від ультрафіолету

Сонячні промені значно пошкоджують нашу шкіру. Через це вона може швидко старіти. Ви могли бачити, що буває зі шкірою навколо очей без SPF-захисту. Навкруги з’являється маленька сітка зі зморшок, що одразу ж видає вік. А якщо ви не носите сонцезахисні окуляри й часто примружуєтеся на сонці, то з’являються ще й мімічні заломи.

Щодня влітку треба використовувати спеціальні засоби з високим SPF-фактором — від 30 у сонячну погоду. Особливо це варто робити, якщо у вас з’являються пігментні плями.

Отже, захист шкіри навколо очей — важливий етап догляду. Але не можна використовувати звичні креми чи сироватки. Для цієї ділянки мають бути особливі засоби. Обов’язково довіряйте свою шкіру перевіреним брендам.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше