5 причин пити колаген: думка експертів краси

21 вересня 2020
Редакція

5 причин пити колаген: думка експертів краси

Колаген виконує безліч важливих функцій, у тому числі забезпечує пружність шкіри та зміцнює кістки. На ринку є багато препаратів з колагеном для пиття. Доступні водорозчинні версії у вигляді порошків, капсул або шипучих таблеток, а також колагенові напоїв та шоти. 

Правила вживання не надто відрізняється, тому вибір відповідної форми залежить від індивідуальних побажань.

Науково обґрунтованих переваг пиття колагену для здоров’я багато, вони описані у статті про колаген для пиття (пол. – kolagen do picia) на авторитетному сайті odchudzona.pl. У нашій статті ми розглянемо 5 з них.

Покращує здоров’я шкіри

Колаген сприяє зміцненню шкіри, її еластичності та зволоженню. Після 25 років організм виробляє менше колагену, що призводить до сухості шкіри й до утворення зморшок. Добавки, що містять цей білок, допомагають уповільнити старіння шкіри шляхом зменшення глибини та кількості зморшок й сухості. 

Ефект зменшення зморшок від колагенових напоїв пояснюється тим, що організм починає виробляти колаген знову. Виробники запевняють: через 3 місяці вживання цього білка люди помічають суттєву різницю у зовнішньому вигляді шкіри.

Полегшує біль у суглобах

Колаген добре впливає на стан хрящової тканини – природного захисника суглобів. Оскільки відсоток колагену в організмі людини зменшується з часом, виникає ризик появи хвороби кісток, таких як остеоартрит. 

Вживання питного колагену поліпшує стан хворого на остеоартрит та зменшує гострий біль у суглобах. Хоча захворювання найчастіше вражають людей похилого віку, у яких вироблення колагену повністю зникає, вони можуть виникнути й у більш ранньому віці.

Запобігає втраті кісткової маси

Наші кістки складаються в основному з колагену, який надає їм структуру та допомагає підтримувати міцність. 

Через зменшення кількості білку з віком, зменшується і кісткова маса. Як наслідок з’являється остеопороз – захворювання, що супроводжується крихкістю кісток. Навіть незначне забиття загрожує переломом.

Збільшує м’язову масу

Від 1 до 10% м'язової тканини складається з колагенових волокон. Цей білок необхідний, щоб м’язи нормально функціонували. 

Експерти припускають, що вживання колагену сприяє синтезу інших м’язових білків, зокрема креатину, а також стимулює ріст м’язів після фізичних вправ.

Сприяє здоров’ю серця

Пиття колагену допомагає знизити ризик серцевих захворювань. Він забезпечує зміцнення стінок артерій. Через нестачу цього білку артерії стають слабкими та крихкими. Розвивається атеросклероз – звуження артерій, а згодом з’являється ризик серцевого нападу та інсульту.

Добавки зручні та ефективні, на відміну від інших джерел колагену з харчів. Продукти, багаті на колаген, не дуже корисні через велику кількість у складі жирів. Це бульйон на кістках, яйця, желатин, лосось – їх не слід вживати занадто часто. 

Питний колаген безпечний та простий у вживанні, тому безперечно варто спробувати його враховуючи потенційні переваги.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше