5 причин, чому втрачати друзів з віком — нормально

21 січня 2020
Vitaliy DeFranko

Ви боїтеся втратити друзів і з усіх сил чіпляєтеся за них, із побоюванням дивлячись в майбутнє... Що ж, у нас є для вас як хороші, так і погані новини.

Хороші новини полягають в тому, що через роки ви станете зовсім іншою людиною — більш складною, більш цікавою, тією, яка бачила безліч нових місць і людей, до яких хочеться повернутися.
А погані новини в тому, що для того, щоб з вами відбулися всі ці зміни, вам неминуче доведеться розірвати відносини з деякими зі старих друзів.
Зміни — це не обов'язково погано. Нехай краще вони стануть для вас можливістю дізнатися щось нове.
То чому ж втрачати друзів у міру дорослішання  — це нормально? Пояснюю далі.

1. Зміна інтересів

Чим старшим ви будете ставати, тим більше ваші інтереси й пріоритети будуть відрізнятися від тих, які ви переслідували в юності, і тим сильніше і гарячіше ви почнете захищати те, що для вас по-справжньому цінне. Все це неминуче перенесеться і на ставлення до вашого оточення: у вас з'являться певні стандарти і очікування, і ви більше не будете впускати в своє життя будь-кого.
 

У міру дорослішання у вашому житті будуть з'являтися люди, які будуть цінувати те, що ви говорите і робите просто зараз. Чи варто дивуватися тому, що часто ці люди займають місця тих друзів, з якими вам довелося розлучитися, тому що ваші погляди на життя стали занадто різними?
 

2. Отримання досвіду

Чим старшими ви стаєте, тим і більш досвідченими. Досвід дозволяє вам зрозуміти, як залучити й утримати поруч з вами тих людей, які вам дійсно цікаві, на кого з друзів ви можете покластися в певних речах, а на кого не можна розраховувати взагалі.
І цілком може настати момент, коли ви зрозумієте, що деякі з цих речей вам просто-напросто більше не потрібні. І якщо у вас з цією людиною немає більше ніяких спільних інтересів, і ви спілкуєтеся лише через звичку, чи не краще відпустити її, щоб і вона, і ви могли зайнятися своїм життям?

3. Осмислені відносини з оточенням

Дорослішаючи, ви можете втратити когось зі старих друзів, але не впадайте у відчай. Адже це зовсім не означає, що ви більше ні з ким не подружитеся — швидше навпаки.
Чим старше ми стаємо, тим більше у нас з'являється нових тем для розмови, нових інтересів, що варті обговорення, і нових місць, в яких ви побували. Ви дійсно думаєте, що не знайдеться людей, якими буде цікаво? Навпаки, відносини з новими друзями можуть стати набагато цікавішими і більш насиченими, ніж зі старими.
Люди люблять слухати красиві розповіді про подорожі, то чому б вам не розширити свої горизонти в цьому відношенні, щоб вам було про що розповісти новим друзям?
 

4. Брак часу

Чим старшими ви стаєте, тим більше усвідомлюєте, що у вас залишається все менше і менше часу на розваги, — якщо він узагалі залишається.
Залежно від вашої професії і ще безлічі інших чинників ваше життя дійсно може перетворитися на подобу бігу з перешкодами.
Але в будь-якому випадку до вас приходить усвідомлення того, що ви повинні мудро розпоряджатися власним часом і все робити вчасно. Це правило відноситься і до людей, які навколо. Рано чи пізно ви зрозумієте, хто гідний вашого часу, а хто ні.

5. Презирство до неправди і нещирості

 Коли ви були молодшими, то, швидше за все, не бачили нічого такого вже поганого в нещирості і брехні. Як правило, діти не проти трохи прибрехати і перебільшити в будь-якій розмові — нехай навіть і з близькими друзями.

Однак у міру дорослішання ми стаємо до цього все більше і більше нетерпимими. Ми перестаємо терпіти грубість і обман, і в суперечці з нещирим людиною все частіше і частіше намагаємося бути «голосом розуму».
Ви все частіше і частіше будете розуміти, що прагнете до осмислених розмов, а не до тих, які ведуться з метою вколоти або ж просто переливати з пустого в порожнє. І, звичайно ж, ви будете намагатися оточити себе людьми, здатними вести змістовні розмови.
 
Сподіваємося, тепер ви зможете дивитися в майбутнє з великим оптимізмом і менше його боятися. Робіть все послідовно і докладно, бережіть себе, і ви приїдете на наступну зупинку свого життя набагато досвідченішими і мудрішими, ніж відправлялися з попередньої.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше