5 причин, через які ви не отримуєте підвищення, на яке заслуговуєте

6 червня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Ви – кваліфікований працівник і старанно виконуєте свою роботу, але ваша заробітна платня не зростає, і не видно жодних можливостей кар’єрного просування? Прочитайте нашу статтю і дізнайтеся, як треба змінити свою поведінку, щоб нарешті отримати бажане підвищення.

Причина 1. Насправді, ви цього боїтеся

Більшість людей, які розуміють, що треба говорити із керівництвом про підвищення, гальмують цей процес, боячись відмови. Особливо це стосується жінок. Згідно із дослідженням видання "Гарвардський бізнес-огляд" (Harvard Business Review), кожна 5 жінка боїться попросити про підвищення, бо думає, що її спіткає невдача.

Що робити?

Потренуйтесь трохи вдома. Так ви знизите рівень напруги і хвилювання під час самої розмови. Виділіть головні акценти майбутнього діалогу і попрактикуйтесь із другом або близькою людиною. Спробуйте проговорити вголос всі важливі речі, які ви маєте сказати, це додасть вам впевненості у своїй правоті.

Причина 2. Ви рідко спілкуєтесь особисто

Якщо ви постійно спілкуєтесь із керівництвом через швидкі повідомлення або електронну пошту, можливо вашому просуванню заважає саме відсутність особистого контакту. Сучасні технології дозволяють все більше листуватися і менше розмовляти.

Що робити?

Ми радимо розмовляти про важливі проекти або про вашу особисту участь у якійсь важливій справі з керівником особисто, або хоча б використовувати FaceTime, якщо ви працюєте віддалено.

Причина 3. Ви заводите неправильні знайомства

Близько 20% користувачів LinkedIn стверджують, що саме їхні професійні знайомства дозволили їм отримати кар’єрне просування.

Що робити?

Спробуйте не обмежуватися лише спілкуванням із колегами у вашому відділі. Заводьте більше нових знайомств із людьми, які працюють в інших департаментах. Таким чином ви в кілька разів збільшите свої можливості кар’єрного зростання.

Причина 4. Ви не робите більше, ніж від вас вимагають

Можливо, ви щомісяця виконуєте свій план та завзято працюєте допізна, але кращі посади або підвищення платні пропонують тим, хто, окрім своїх основних обов’язків, демонструє хороші організаційні здібності, вміння керувати іншими людьми, працювати на загальний результат команди та добре вести переговори.

Що робити?

Слідкуйте за манерою поведінки людей, які вже займають керівні посади і яких ви хочете наслідувати. Спробуйте покращити свої ораторські здібності та говоріть більш впевнено. Якщо ви бажаєте висловити свою думку, не робіть це тоном, ніби ви просите вибачення. Будьте ввічливими, але не поводьтеся так, ніби ви ще недостатньо досвідчені та невпевнені у власних твердженнях. Для досягнення швидкого результату відвідайте спеціальні курси ораторського мистецтва.

Причина 5. Ви працюєте не в тій компанії

Іноді просто неможливо досягти підвищення у певній компанії. Наприклад, якщо в організації є деякі проблеми, або проводиться скорочення кадрів.

Що робити?

Якщо ви працюєте там, де немає перспектив кар’єрного зростання, і всі ваші зусилля залишаються неоціненими, можливо, треба подивитись, які перспективи пропонують інші компанії. У будь-якому разі завжди корисно дізнатися, що відбувається у вашій професійній сфері, і дізнатися про можливості, які дають інші роботодавці.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше