5 правил здорового волосся влітку

18 травня 2024
Редакція

Попри усю нашу любов до літа, часто від надмірного сонця може страждати не тільки шкіра, а ще й волосся. Розповідаємо сьогодні у статті, як доглядати за волоссям, щоб воно було здоровим і доглянутим. 

1. Використовуйте зволожувальний шампунь і кондиціонер

Тепло та інтенсивність літнього сонця можуть швидко висушити та зневоднити волосся. Це робить його вразливим до ще більших проблем, як-от ламкість. Тому ваш літній догляд має бути зосереджений на відновленні втраченої вологи. Як? Найпростіший спосіб зробити це за допомогою зволожувального шампуню та кондиціонера. А на сайті https://constant-delight.com.ua є всі необхідні засоби, щоб ваше волосся сяяло.

2. Почніть сезон з оновлення стрижки

Чи знаєте ви, що влітку волосся росте швидше, ніж взимку? На це є кілька причин, головна з яких полягає в тому, що кровотік прискорюється в теплу погоду. Це дозволяє доставляти більше поживних речовин і кисню до шкіри голови, прискорюючи ріст волосся. Додатковий вітамін D, який наш організм поглинає протягом літніх місяців, також сприяє прискоренню росту волосся.

А щоб ваша зачіска виглядала свіжою та готовою до літа, почніть сезон зі стрижки. Це позбавить вас від посічених або рваних кінчиків, а ваше волосся стане набагато здоровішим. У цю пору року ви навіть можете вкоротити довжину.

3. Інвестуйте в засіб для м’якого розплутування

Пам’ятаєте, як ми згадували, що літнє сонце часто висушує волосся? Що ж, одним із побічних ефектів цього є сплутаність. Щоденне смикання за пасма, щоб спробувати розв’язати ці клубки, може завдати неабиякої шкоди в довгостроковій перспективі. Чим більше ви смикаєте волосся при розчісуванні, тим вищі шанси зазнати ламкості і порідіння.

Якщо ви помітили вузлики у своєму волоссі, найкращий спосіб їх усунути — за допомогою спеціального засобу для розплутування волосся. Крім шампуню та кондиціонера, додайте у догляд маску кілька разів на тиждень.

4. Захистіть своє волосся від сонця

Щоб звести непотрібну шкоду до мінімуму, цього сезону постарайтеся захистити свої пасма від ультрафіолетових променів сонця.

Усе, що вам потрібно зробити, — це створити фізичний бар’єр між волоссям і сонцем. Носіння капелюха від сонця  один зі способів зробити це. Чим довше ваше волосся, тим ширше має бути облямівка, оскільки вона відкидає тінь нижче. Хустки також добре підходять. Зав’язування волосся назад може допомогти мінімізувати контакт сонця з вашими пасмами. Але не затягайте надміру волосся, можете використати крабик чи іншу шпильку.

5. Зменште температуру

Літо — вдалий час скоротити частоту використання інструментів для укладання з підігрівом. Це не означає, що вам потрібно повністю відмовитися від них до осені. Замість цього просто уникайте термічної укладки щодня. Давайте своєму волоссю регулярні перерви, щоб воно могло відновитися після стресу.

Також може допомогти використання інструментів для укладання з підігрівом і регульованою температурою. Виберіть мінімальну температуру, необхідну для укладання пасом, і ваше волосся виглядатиме набагато щасливішим.


Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com