5 порад, як вибрати навушники для щоденного використання

30 вересня 2024
Ліля Колісник

Навушники (https://comfy.ua/nayshniki/— це мастхев кожного незалежно від віку. Для роботи, прогулянок, щоб відмежувати себе від міського шуму — бездротові чи великі — обирайте на свій смак.

Ось кілька порад, як вибрати те що вам треба.

1. Визначте, що шукаєте

Це перший і, мабуть, найважливіший крок у виборі навушників: визначення ваших пріоритетів як слухача.

Портативність, точність, комфорт, бездротове підключення, параметри шумопоглинання — це лише деякі характеристики, які можна бажати отримати.

Без сумніву, навушники-вкладиші є найбільш портативним варіантом, який можна знайти. Хоч ви й можете носити їх куди завгодно, вони навряд досягнуть того рівня чіткості та ефекту занурення, що й великі навушники. Проте не засмучуйтеся, адже бувши навіть бездротовими, виробники пропонують гаджети гідної якості для повсякденного вжитку.

Великі навушники теж досить комфортні, але вони далеко не такі портативні, як навушники-вкладиші.

Бездротове підключення є важливою функцією для багатьох, хто слухає музику в дорозі, але є причини, чому поціновувачі музики використовують дротові навушники: вони надійніші, міцніші та пропонують кращу якість звуку, ніж більшість бездротових навушників.

2. Якість звуку: визначальні фактори

Хороша якість звуку — це суб’єктивно, тому важко говорити про неї без зайвої філософії. Проте є певні аспекти звуку, які можна виміряти та порівнювати, на чому пропонуємо зосередитися.

Найперше поговоримо про частотну характеристику, тобто діапазон низьких, середніх і високих частот, який можуть відтворювати навушники. Ширша частотна характеристика доступна навушникам, які можуть відтворювати більше звуків, створюючи більш захопливу звукову історію.

Далі йде опір. Навушники з низьким опором потребують менше енергії для забезпечення високого рівня звуку. Загалом навушники з меншим опором (менш як 25 Ом) потребують менше енергії для генерування вищого рівня звуку та призначені для смартфонів, комп’ютерів і мобільного використання в цілому.

Чутливість навушників визначає, наскільки гучними вони можуть бути. Більшість навушників мають рівень чутливості близько 110 дБ/мВт. Однак якщо ви любите голосно слухати музику, шукайте навушники з вищою чутливістю.

Нарешті, драйвер навушників — це частина, яка перетворює електричний сигнал у звук. Як правило, чим більший драйвер, тим кращий звук, особливо для баса.

Зрештою, ми маємо власний спосіб сприйняття та оцінки аудіо, а це означає, що головним критерієм щодо ваших нових навушників є ви та те, як ви почуваєтеся, слухаючи музику через них.

3. Дротові та бездротові навушники

Не дивно, що сьогодні бездротові навушники набагато популярніші, ніж дротові аналоги. Їхня портативність і сучасний дизайн роблять їх ідеальними для мандрівників, звичайних слухачів і навіть меломанів.

Однак, є причини, чому ви можете хотіти дротові навушники. Як правило, вони пропонують більш точний звук, а також слугують стильним аксесуаром для стрітстайлу.

4. Вкладиші проти накладних

Кожен стиль навушників має свої переваги та недоліки, як щодо портативності, так і щодо якості звуку.

Навушники-вкладиші, які також називають вкладишами, вставляють прямо у слуховий прохід і чудово підходять для тих, хто понад усе цінує портативність. 

Накладні навушники повністю покривають ваше вухо, що робить їх зручнішими під час тривалого прослуховування. Маючи більше місця для драйверів та електроніки, накладні моделі зазвичай пропонують кращу якість звуку.

5. Бюджет

У житті кожного музичного ентузіаста настає момент, коли він відчуває потребу оновити обладнання. Зазвичай це данина моді або просто на ринку з'являються новинки, які хочеться спробувати й собі.

Не забувайте, що пошуки навушників чи інших гаджетів — це часто про спроби й помилки та значні фінансові витрати. Тому вибирати навушники за відгуками — справа ризикована. Радимо звернути увагу й на інші аспекти при покупці, які ми вказали вище.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com