5 найкращих туристичних ножів

9 листопада 2022
Редакція

Туристичний ніж повинен бути не тільки надійним та зручним, але й досить універсальним. Бо похід, це таке діло, у якому ніколи не знаєш, що може трапитись та що може знадобитись. 

До того ж, ніж має бути достатньо легким та компактним, бо вам його носити з собою. 

Але водночас, достатньо міцним, щоби без проблем перерізати товсту мотузку, вирізати з старої гілки кілки, розколоти щепи для розведення багаття та допомогти з приготуванням їжі. 

Ніщо так не випробовує навички людини та міцність ножа, як життя на природі. 

1. Туристичний ніж Morakniv Companion

Morakniv Companion має лезо з міцної шведської нержавіючій сталі 12C27. Його рукоять насправді зручна та дуже добре лягає у долонь.

Цей ніж не громіздкий і зовсім не важкий (116 г). Він продається разом з простими, але практичними пластиковими піхвами, що можно підвісити на ремінь чи гудзик на вашому спорядженні. Завдяки доступній ціні та насправді високій якості, Companion мабуть, один з найкращих похідний ножів з дуже збалансованими характеристиками. 

2. Туристичний ніж Opinel №08 з клинком вуглецевої сталі

Складаний кишеньковий ніж Opinel №08 зроблений зі сталі, яка довго залишається дивовижно гострою. Рукоять зроблена з дерева виглядає просто, але вона насправді приємно здивує вас своєю ергономічністю. І, звичайно, всі ножі Opinel оснащені запобіжним кільцем Virobloc, яке гарантує, що ваші пальці не стануть жертвою леза, яке випадково закриється. 

При бажанні, до ножа можна придбати піхви, які дозволять носити його на поясі. 

Opinel №08 не можна назвати ножем для виживання, але для більшості робіт по туристичному лагерю він цілком згодиться.

До речі. виробник заявляє, що кожен ніж Opinel підлягає заміні в разі виробничого браку.

3. Spyderco Tenacious Plain Edge

Spyderco Tenacious має лезо з нержавіючої сталі 8Cr13MoV, яке цілком відповідає потребам кожного туриста. 

Клинок досить міцний та гострий, його цілком  достатньо, щоби впоратися з більшістю діл. Він легко відкривається однією рукою. 

Рукоять дуже зручна і достатньо міцна, щоби, коли треба, спрацювати як надійний важель. 

4. Grand Way 002 WJ

Як кажуть: “Чим більше у туриста досвіду, тим менший у нього ніж”. І, насправді, нехай новачки купують величезні ножі виживання “як у Рембо”, а потім не знають, що з ним робити. Справжній майстер свого діла знає, що до чого. Тому повз Grand Way 002 WJ його око точно не прослизне. 

Зручна дерев'яна рукоять має форму, що дозволяє користуватись цим ножем навіть у лютий мороз, та не пошкодити руку о холодну сталь.  

Клинок з якісної нержавіючої сталі 8Cr13MoV не боїться корозії та довго залишається гострим. 

Конструкція фултанг забезпечує ножеві неабияку міцність. Загальна довжина у 189 мм при вазі всього у 127 грамів роблять цей ніж дуже маневреним та придатним до дуже точної роботи. 

Ніж поставляється разом зі шкіряними піхвами із підвісом, що дає змогу вільно вставати, сідати та нахилятись з ножем на поясі, не відчуваючи ніяких перешкод та незручностей.

Grand Way 002 WJ – насправді цікавий та харизматичний туристичний ніж за доступною ціною. Він чудово покаже себе у мандрах лісами чи на риболовлі.

5. Gerber StrongArm

Gerber StrongArm має міцний клинок зі сталі 420HC. Товщина леза у обусі цілих 4,8 мм. 

Такі ножі ще іноді жартівливо називають “ломами”. І насправді, щоби зламати такий ніж, треба буде зробити щось неймовірне. 

Прогумована текстурована рукоятка має надійний упор для долоні та забезпечить надійне утримання ножа навіть під час самої важкої роботи у саму страшну негоду. Ударний елемент у наверші дасть змогу розбити скло або розм’якшити замерзлу землю, не пошкоджуючи лезо. 

Клинок має керамічне покриття, яке запобігає виникненню корозії та подряпин. Цей ніж не подведе у самих важких умовах. 

Його важко назвати дешевим. Його неможливо назвати легким та компактним. Але його точно можно назвати самим міцним та надійним у нашому списку. Якщо ви очікуєте справжніх випробувань, вам потрібен саме такий ніж.

Джерело - https://grandway.ua/catalog/nozhi/

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше