5 кращих фільмів 2015 року

18 грудня 2015
Редакція
Грудень добігає кінця, і саме час продовжити підбивати кінопідсумки року. Про кращі українські стрічки, які вийшли на екрани цьогоріч ми вже говорили. Цього разу, пропонуємо підбірку кращих зарубіжних фільмів року, що минає
.

Я, ЕРЛ, І ВМИРАЮЧА ДІВЧИНА

Розпочнемо з фільму, який сміливо можна назвати найбільш недооціненим фільмом року.
 
Історія Грега — підлітка, який навчається у школі і намагається не нажити собі ворогів. Друзів у Грега немає, є лише "колега по цеху" Ерл. У Грега і Ерла одне захоплення на двох — кіно. Разом ці двоє перезнімають класичні кінострічки.
 
Волею випадку Грег починає товаришувати зі скромною єврейською дівчинкою Рейчел, у якої діагностували лейкемію. Слово за слово і Грег та Рейчел розуміють, що один для одного вони як голка і нитка. Грег з усіх сил намагається підтримати помираючу Рейчел, показуючи їй свої фільми, а вона в свою чергу дарує йому дружбу, якої він так довго уникав.
 
Стрічка Альфонсо Гомеза-Рейона — драма, вміло захована за добротним гумором. Однак, в потрібний момент, королева жанрів виходить на перший план і демонструє, хто тут за старшого.

Історія Грега, Ерла і Рейчел вчить важливим речам, яких часто нам не вистачає — вмінням почути, підтримати і хоча б спробувати зрозуміти того, хто поруч.
 
 

КОБЕЙН: ЧОРТІВ МОНТАЖ

"Чортовим монтажем" Курт Кобейн назвав аудіокасету, на яку у 1988 році записував звуки, голоси, діалоги і демоверсії майбутніх хітів.
 
Режисер Бретт Морген нетривіально підійшов до завдання зобразити одно з рок-ідолів минулого століття. В хід пішло все — відверті інтерв'ю, анімація, малюнки і домашні відео Кобейна. І варто відзначити, що пан Морген справився на "п'ятірку".
 
Окремої уваги заслуговує легендарна ″Smells like teen spirit″ у виконанні бельгійського дівочого хору ″Scala & Kolacny Brothers″, якій знайшлося особливе місце у сюжеті.
 

В підсумку відзначимо, що документальна стрічка буде однаково цікава як фанам Кобейна, так і людям, які не пішли далі кількох найбільш знаних пісень гурту ″Nirvana″.
 

СТОЛІТТЯ АДАЛІН


За сюжетом головна героїня народилася разом з XX століттям і живе на світі вже сто років, але при цьому не старіє. "Мрія усіх жінок" - скажете ви, але не все так просто.
 
Незважаючи на своє довге життя, Адалін так і не змогла знайти кохану людину. Однак, нарешті вона зустрічає чоловіка, заради якого зможе знову стати смертною і постаріти разом з ним. Це на думку Адалін і є справжнім коханням, а все інше — просто так.
 
Стрічка Лі Толанда Крігера свого часу вдосталь натерпілась критики. Кульгава логіка (місцями навіть дуже кульгава) і закадрові коментарі з квазінауковими поясненнями деяких подій у фільмі викликали сміх не лише у критиків, але й у глядачів. Однак, це все не важливо. Важливо, що це гарний, світлий фільм про дві найважливіші речі у нашому житті — час і життя.

Крігер, за допомогою своєї героїні, вкотре доводить просту істину — в житті не можна втрачати жодного випадку, інакше може бути пізно.
 

МОЛОДІСТЬ

Черговий шедевр Паоло Соррентіно частково перегукується з попередньою стрічкою нашого рейтингу.
   
″Я постарів, - каже один з головних героїв фільму, - Але так і не зрозумів, як це сталося″.

Майкл Кейн і Харві Кейтель в ролях Фреда і Міка — прославленого композитора-диригента та оскаросного режисера. Фред і Мік товаришують півстоліття. Літо вони проводять на альпійському курорті, сміючись над собою і дивуючись красі та несправедливості оточуючого світу.
 
Фільм Соррентіно знятий про неможливе. Своя, захована за сімома замками і нездійсненна, мрія є навіть в успішних і самодостатніх людей. Успіх яких, втім, прямопропорційний їх самотності. А краса молодості в її скороминущості. У тому, що вона обов'язково піде, щоб дати дорогу чомусь іншому.
 

МАРСІАНИН

Пригоди Мета Деймона на Марсі свого часу потрапляли до нашого рейтингу, як найочікуваніший фільм року. Варто відзначити, що стрічка Рідлі Скотта очікування виправдала.
 
Історія космічного Робінзона Крузо наповнена гумором і азартом. Недарма стрічка номінована на престижну премію "Золотий глобус", як краща комедія року. В першу чергу, це історія людини, яка бореться за життя як може, не втрачає надії і ставиться з гумором до будь-якої ситуації.
 
Рідлі Скотту вдалося зробити простий, життєствердний фільм, який виглядає легко і невимушено. Його сюжет своєрідний "привіт" Крістоферу Нолану та його "Інтерстеллару". Метт Деймон знову застряг на віддаленій планеті, чекаючи порятунку з рідної Землі.
 

А які фільми цього року набільше сподобались вам?
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше