40 речей, про які ви не хотіли би шкодувати через 40 років

1 серпня 2014
Редакція
Досить витрачати час та шкодувати про те, що ви робили минулого року. Почніть вже зараз робити все необхідне, щоби через рік не шкодувати про втрачені можливості, людей і щастя. 

Одного ранку, як і будь-якого іншого впродовж останніх десяти років, 86-річний дідусь зірвав гарну дику квітку під час ранкової прогулянки і приніс її своїй дружині. Цього разу його внук вирішив піти разом з ним, щоби побачити бабусю. І, після того, як чоловік поклав квітку на її надгробок, він подивився на хлопця і сказав: "Я би дуже хотів приносити їй такі квіти щоранку, коли вона була жива. Їй би це сподобалося".
 
Ці слова не можуть не зачепити за живе. Вони відразу змушують задуматися про всіх і про все, що нам небайдуже, і про що, ми не хочемо шкодувати через 40 років. Кожен момент життя хлопчини проплив перед його очима. І як тільки він повернувся додому, почав записував все, що спадало на думку. А коли закінчив, прочитав список дружині. Вона переглянула його від початку до кінця, а потім сказала: "Я не можу не погодитися з усім цим. Я не думаю, що хтось захоче шкодувати про будь-яку з цих речей, коли постаріє".

Можливо, ви також погодитеся, що не хотіли би колись пошкодувати про те, що:

Витрачали занадто мало часу на потрібних людей

Врешті-решт, ви захочете бути серед тих людей, які змушують вас посміхатися. Тому вже сьогодні намагайтеся проводити час з тими, хто допомагає вам більше любити себе. І пам'ятайте, люди, які, на вашу думку, завжди будуть поруч, вже завтра можуть зникнути з вашого життя і стати тими, кого ви потребуватимете в першу чергу. Ніколи не будьте занадто зайнятими, приділяйте час тим, хто має для вас найбільше значення.

Не намагалися зробити так, щоби ваші близькі частіше посміхалися

Найпрекрасніше - це побачити посмішку людини, яку ви любите. Але ще краще знати, що саме ви стали її причиною.

Не говорили про те, що повинні були сказати

Говоріть. Не приховуйте свої думки і почуття, особливо, якщо це щось важливе. Говоріть те, що повинно бути сказане. Якщо ви дбаєте про когось, скажіть їм це. Серця іноді розбиваються тими словами, які залишаються несказаними.

Постійно порівнювали себе з усіма іншими

Не порівнюйте ваші успіхи в житті з успіхами інших. Ми всі повинні пройти свій шлях по особистому маршруту. Абсолютно нормально бути не таким як усі. Сьогодні єдина людина, яку ви повинні перевершити, це той, ким ви були вчора.

Ігнорували свою інтуїцію занадто довго

Іноді ваш розум потребує більше часу, щоб прийняти те, що ваше серце вже знає. Дихайте. Будьте свідком, а не суддею. Прислухайтеся до своєї інтуїції.

Не робили нічого, щоби досягти значущих цілей

Замість того щоби скаржитися на своє фінансове становище, створюйте нові джерела доходу. У більшості випадків, між тим, хто ви є, і ким ви хочете стати лежить тільки те, що ви робите.

Дозволяли іншим відмовляти вас від досягнення мрії

Чи можете ви пригадати, ким ви були до того, як світ сказав вам, ким ви повинні стати? Досить жити для інших людей і прислухатися до їхньої думки. Будьте вірні собі.

Витрачали даремно час

Існує вагома причина, чому ви повинні прокидатися щоранку і серйозно замислюватися над тим, чому і кому присвятити свій день. Адже на відміну від інших речей у житті (кохання, грошей, поваги, доброго здоров'я, надії, можливостей і багато чого іншого), час - це єдина річ, яку ви ніколи не зможете повернути.

Придумували більше виправдань, ніж мали насправді

Якщо ви дійсно хочете зробити щось, ви знайдете спосіб. Якщо ви цього не робите, ви будете шукати виправдання.

Чекали, чекали і чекали, коли ж ви будете готові

Інколи життя здається важким, але ми часто самі робимо його важчим, ніж воно є насправді. Все, що ви повинні вирішити для себе - що робити далі. Ви не повинні вирішити всі проблеми, щоби, нарешті, почати рухатися вперед. Просто робіть все, що можете, поки не знайдете кращий спосіб. А коли знайдете його, досягнете більшого.
 

Не докладали достатньо зусиль

У житті ви або пасажир, або пілот, і це ваш вибір. Якщо ви хочете чогось, працюйте. Робіть все, що необхідно, а не те, що легко. Вам буде боляче. Це займе час, потребуватиме самовіддачі та сили волі. Вам доведеться приймати тверезі рішення, йти на жертви, вичавлювати зі свого тіла максимальну віддачу. Ви зіткнетеся зі спокусою. Але, коли досягнете своєї мети, вона буде того вартувати.

Дозволяли важким завданням зупинити вас

Нічого не можна змінити, доки ви з цим не зіштовхнетеся. Проблеми - це не стоп-сигнали, це - керівні принципи. Якщо ви хочете чогось, працюйте. Сила з’являється не від того, що ви можете зробити. Вона виникає в результаті подолання тих перешкод, які ви раніше не могли здолати.

Недостатньо ризикували

Чи не краще жити під девізом "Ну що ж, давайте спробуємо", ніж уявленнями "А що якби"? Робіть те, що можете, поки ви можете. Не бійтеся вийти зі своєї зони комфорту. Деякі з кращих вражень і можливостей в житті прийдуть до вас тільки після того, як ви перестанете боятися ризикнути і щось втратити.

Задовольнялися меншим, ніж могли мати

Пам'ятайте, іноді особистісний ріст і зміни можуть бути болісними. Але ніщо в житті не приноситиме стільки ж болю, як те, що ви назавжди застрягнете там, де не повинні бути.

Нехтували своїми власними потребами і щастям

Ви живете тільки один раз. Тому робіть те, що приносить вам щастя, і будьте поруч з тими, хто змушує вас сміятися якомога частіше.

Дозволяли нетерплячості керувати своїми рішеннями і діями

Терпіння полягає не в умінні очікувати успіху, а в здатності зберігати позитивний настрій під час важкої робота над тим, у що ви вірите.

Кидали розпочату справу занадто рано

Забудьте про те, скільки разів ви зазнавали невдачі. Важливо тільки те, як ви знову стали на ноги і почали рухатися далі. Можливо, вам доведеться пройти через найгірше, щоби дістатися до кращого. Хороші речі потребують часу. Будьте терплячими та залишайтеся позитивною людиною. Всі ваші дії призведуть до бажаного результату, можливо, не відразу, але з часом точно.

Дозволяли комусь постійно "витирати об вас ноги"

Ніколи не дозволяйте нікому командувати собою. Йдіть від тих, хто постійно позбавляє вас спокою і радощів. Життя занадто коротке, щоби витрачати свій час на тих людей, які використовують і залякують вас.

Не допомагали іншим, коли могли це зробити

Якщо у вас є багато грошей, поділіться своїм багатством. Якщо їх у вас не багато, віддайте своє серце. Просто діліться тим, чим можете. Ніхто ще жодного разу не став бідним, зважившись на благодійність.

Ігнорували своїх родичів і тих, хто підтримував вас

Ніколи не забувайте, звідки ви почали свій шлях. Ніколи не забувайте про те, куди хочете потрапити. І ніколи не приймай як належне тих людей, які вирушили в цю подорож разом з вами.
 

Не цінували те, що мали

Ми часто забуваємо, що щастя не приходить тоді, коли ми, нарешті, отримуємо те, чого у нас досі не було. Його можна відчути лише тоді, коли ми високо цінуємо те, що у нас є. Ні, ви не завжди будете отримувати саме те, чого хочете. Але пам'ятайте: є багато людей, які ніколи не будуть мати те, що є зараз у вас.

Розтратили своє здоров'я

Ваше тіло - це єдине місце, де ви по-справжньому коли-небудь жили. Якщо вам пощастило отримати абсолютно здорове тіло, проявіть мудрість і збережіть його в такому ж стані.

Роками намагалися знайти щастя, не заглядаючи всередину себе самого

Щастя не визначається тим, що відбувається навколо вас, а, швидше тим, що відбувається всередині вас. Дуже багато людей залежить від думки оточуючих або від зовнішнього оточення. Але правда в тому, що щастя завжди приходить зсередини.

Не бачили справжньої краси життя через надто велику кількість планів

Коли життя хороше, насолоджуйтеся цим. Не шукайте чогось кращого. Щастя ніколи не приходить до тих, хто не цінує те, що у них є. Ви повинні бути готові трохи послабити свій контроль над життям, якого так прагнули, щоб отримати можливість насолоджуватися тим, що маєте зараз.

Були занадто неуважними, щоб побачити надані вам можливості

Іноді життя не дає вам того, чого ви хочете, тому вам потрібно щось інше. І те, що вам потрібно, найчастіше, з'являється тоді, коли ви до нього не прагнете.

Накладали на себе уявні обмеження

Часто наше власне мислення завдає нам найбільше болю. Немає жодних підстав обмежувати себе в чомусь. Вчіться думати так, наче рамок взагалі не існує.

Дозволяли негативу брати над вами верх

Пам'ятайте, справжня сила приходить тоді, коли у вас є дуже багато причин плакати і скаржитися, але замість цього ви посміхаєтеся і цінуєте своє життя.

Ніколи не визнавали і не робили висновки зі своїх помилок

Ви можете багато чому навчитися на своїх помилках, якщо не будете їх постійно заперечувати.

Не брали на себе відповідальність за зміну способу життя, на яку вам потрібно було зважитися

Якщо ви задаєте одні й ті ж питання протягом тривалого часу, але як і раніше тупцюєте на одному місці, ймовірно причина не в тому, що ви не отримали на них відповіді, а в тому, що вам вони не сподобались. Пам'ятайте, треба мати багато мужності, щоби визнати, що щось треба змінювати. І ще більше її потрібно, щоби взяти на себе відповідальність за ті зміни, які вже відбуваються.

Шукали занадто багато визнання оточуючих

Ви досить нормальні, досить розумні, досить гарні і досить сильні. Вам не потрібно, щоб інші люди визнали це, ви і так дуже цінні самі собою. Ви це ви, і не треба вибачатися за це чи шкодувати про це.
 

Намагались справити враження не на тих людей

Не кожен буде цінувати те, що ви робите для нього. Ви повинні зрозуміти, хто вартує вашої уваги, а хто просто користується вами. Проводьте більше часу з тими, хто змушує вас посміхатися, і менше часу - з людьми, поруч з якими ви постійно відчуваєте необхідність грати якусь роль.

Витрачали час на проблеми і непотрібні аргументи

Життя занадто коротке, щоби сперечатися і сваритися. Думайте про хороше, цінуєте тих людей, які важливі для вас і вирішуйте будь-які проблеми з високо піднятою головою.

Дозволяли образам затьмарювати ваше щастя

Забудьте про них. Образи є марною тратою вашого щастя. Акцентувати увагу хоч на одній з них - це наче дозволяти небажаним гостям безкоштовно жити у вашій голові.

Нескінченно турбувалися про різні проблеми

Не зупиняйтеся. Не дозволяйте їм постійно турбувати вас. Якщо проблему можна вирішити, тоді не потрібно так хвилюватися. Якщо ж з нею не можливо впоратися, то всі тривоги марні.

Змушували себе робити те, що не потрібно

Ніколи не примушуйте себе ні до чого. Робіть все, що від вас залежить. Якщо це має статися, воно станеться. Не думайте про ті речі, які ви не можете контролювати. Іноді ви повинні перестати турбуватися, припускати і сумніватися. Вірте в те, що все буде добре. Все буде, можливо, не так, як ви планували, але так, як воно повинне бути.

Потрапляли в пастку споживацтва

Занадто багато людей витрачають гроші, які не заробили, на покупку тих речей, які їм не потрібні, щоби справити враження на того, кого вони навіть не знають. Не будьте одним з них.

Ніколи не подорожували, хоча у вас був шанс

Один раз в рік вирушайте туди, де ви ніколи раніше не були.

Не часто сміялися над життям

Життя стає кращим, коли ви смієтеся. Бути позитивно налаштованим у негативній ситуації - це не наївно, це - ознака лідерства і сили.

Опиралися змінам замість того, щоби насолоджуватися ними

Ви вже не та людина, якою були рік тому, місяць тому чи, навіть, тиждень тому. Ви завжди розвиваєтесь. Досвід не зупинити.

Багато говорили, але ніколи нічого не робили

Коли все вже сказано і зроблено, переконайтеся, що ви не сказали більше, ніж зробили. Зрештою, дії завжди говорять голосніше, ніж слова. Тому наполегливо працюйте в повному мовчанні, і нехай ваш успіх сам говорить за вас.
 

І наостанок:

Якщо ви боретеся з будь-яким з цих пунктів, знайте, ви не самотні. Багато хто з нас теж бореться разом з вами, докладаючи всіх зусиль, щоби відчувати себе краще, ясніше мислити і жити щасливим життям.

Ніколи не буває занадто пізно зробити перший крок у правильному напрямку. Ніколи не буває занадто пізно, стати тим, ким ви можете бути. Все може змінитися, якщо ви захочете, в будь-якому віці. Зараз у вас є можливість створити собі майбутнє повне злагоди і радощів.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше