4 секрети, що допоможуть стати справжнім лідером, який надихає інших

26 серпня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Більшість директорів турбує те, як їх сприймають підлеглі: "Чи добрий я керівник? Може, занадто суворий? Пасивний? Агресивний?"

На щастя, коли керівник відчуває, що він у чомусь помиляється, існує достатньо багато стратегій і способів це виправити.

Але надихати людей – це дещо інше. Це риса, яка інколи здається невловимою і недосяжною. Подивимось, чи так і є насправді.

Поки деякі директори від природи вміють надихати підлеглих, ми переконані, що це не вроджена здатність. Насправді, це вміння лідера бачити, які саме дії можуть спонукати працівників стати кращими.

Тож пропонуємо вам зрозуміти, ким є справжній лідер, який здатен надихнути людей на продуктивну роботу, не використовуючи при цьому психологічний тиск або погрози.

Це той, хто працює старанніше за інших

Коли людина працює над новим проектом і дивиться на свого боса, вона хоче бачити когось, хто робить все для успіху своєї компанії. Того, хто має достатньо волі, щоб виконувати необхідну роботу. Того, хто буде в офісі раніше за працівників та буде йти додому останнім.

Це обов’язково спонукатиме всю команду так само напружено працювати.

Чи означає це, що ви маєте просиджувати на роботі вихідні тільки для того, щоби показати підлеглим, що працюєте більше, ніж вони? Ні. Але вони мають чітко бачити ваш внесок у загальний успіх всієї компанії або вашого відділу, адже вони обов’язково наслідуватимуть ваш приклад.

Це той, хто любить свою справу

Так само, як і працівники, директори час від часу переживають емоційні вигоряння. Але розповіді про те, як багато ти маєш робити, наскільки розчарований своїм керівництвом і що стомився від цього всього, навряд чи надихнуть підлеглих працювати з ентузіазмом.

Працівники хочуть дивитись на свого директора і бачити, як сильно він любить свою справу, навіть попри розчарування та важкі робочі навантаження. Такий вид ентузіазму заряджає енергією. Це нагадує працівникам, чому вони тут і над чим працюють.

Це той, хто встановлює високу планку

Найкращі лідери знають, що члени їхньої команди здатні на більше, тому трохи підштовхують їх вперед.

З одного боку, це може пригнічувати підлеглих. Коли вони чутимуть про ціль, яка стоїть перед ними, першою їхньою думкою буде те, що очікування нереальні, і директор спеціально ставить недосяжну мету. Але справжній натхненник здатен показати шлях, яким можна досягнути недосяжне.

Врешті решт, коли люди побачать свої справжні можливості, вони самі бажатимуть старанно працювати для досягнення мети.

Це той, хто не ігнорує проблеми

У нас усіх колись був бос, який міг закривати очі на незадовільну роботу деяких підлеглих. Або директор, який дозволяв давати клієнтам недостатньо якісні товари, тільки щоб не гальмувати робочий процес і не витрачати на усунення проблем свого часу.

Але лідер-натхненник – це один із тих, хто звертає увагу на проблеми, а не закриває на них очі. Такі керівники говорять: "Так, у мене високі стандарти, і ми будемо робити все необхідне, щоби пишатись кінцевим результатом роботи".

"Бути лідером, здатним надихати" – може здатися недосяжною метою. Здається, що ви ніяк не можете на це вплинути. Але коли ви побачите результат, побачите, з яким ентузіазмом підлеглі працюють заради втілення загальної мети, – тоді зможете оцінити справжню силу натхнення.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше