Вегетаріанський салат: ЦУКІНІ & БАКЛАЖАНИ ГРИЛЬ З МОЦАРЕЛЛОЮ

16 лютого 2015
Plastylina

 ЦУКІНІ & БАКЛАЖАНИ ГРИЛЬ З МОЦАРЕЛЛОЮ

Складові:

  • 1 великий баклажан (або 2 маленьких)
  • 6 шт моцарели
  • 125 мл оливкової олії
  • сік 1 лимона
  • 2 чайні ложечки тертої лимонної цедри
  • 2-3 зубчика часника, добре розчавлені
  • жменька добре порізаної м'яти
  • сіль та мелений перець

Крок 1

Кабачок потрібно нарізати дуже тоненькими кільцями. Саме товщина баклажану надасть цій страві особливої родзинки, тому вона повинна бути така, як у аркуша паперу! Кабачок наріжте вузькими смужками (вони можуть бути значно товщими, ніж баклажан). Відставте.

Крок 2

У невеличкій мисочці змішайте олію, лимонний сік та цедру, часник і м'яту.

Крок 3

Нагрійте пательню-гриль на великому вогні (десь 5 хв). А тепер обсмажте шматочки баклажана та кабачка один за одним (без олії), поки кожний бік не підрум'яниться (1-2 хв на кожний бік). Щипцями розкладіть кабачки та баклажани один біля одного.

Крок 4

Після того, як перша партія готова, ложечкою полийте кабачки/баклажани маринадом та приправте спеціями. Накрийте овочі новим шаром та полийте маринадом доки всі вони не будуть заправлені. Накрийте та покладіть в холодильник.

Оформіть в салат

Візьміть велику тарілку та виделкою розкидайте овочі, зверху прикрасьте нарізаними шматочками моцарелли та подавайте з запашним чорним хлібом з висівками або чіабаттою. Можна додати декілька скибочок лимону та листочків м'яти. Смачного!

Джерело

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше