3 грудня - день інваліда

2 грудня 2016
Аліна
Вже кілька років поспіль світ присвячує 3 грудня тим людям, які часто потерпають від насмішок населення тієї чи іншої місцевості. Подія, про яку варто замислитися усім.

Ми звикли бачити на вулицях свого міста сліпих, глухих, німих, людей, що хворіють ДЦП чи просто мають інші фізичні вади. І частіше за все стаємо свідками, як на таких осіб вказують пальцем, обговорюють і сміються з них. Але ніхто ніколи не замислюється над тим, чи приємно тій людині чути таке у свій бік. Адже вона не винна. Ніхто не застрахований від інвалідності. Сьогодні ти здоровий, а завтра можеш зламати ногу і стати одним із тих, хто вже зазнав цього. Проблеми психологічного та соціального рівня у спілкуванні між людьми інсували завжди і це потрібно змінювати. Але щоби змінити щось, спочатку варто змінити самого себе.

Часто зустрічається таке, що спілкуєшся з цілком здоровою особою, але вона нецікава. Тому я вам більше скажу, люди-інваліди - це унікальні особи. Зазвичай вони є цікавими у розмові, а також талановитими у багатьох справах, які не властиві людині. Та й до того ж, ми часто страждаємо через дрібниці, на які б інші не звертали уваги. Люди з фізичними вадами мають велику силу волі та жагу до життя. Вони неодноразово вже одержували перемогу, перемогу над самими собою.

Візьмемо, наприклад, наших паралімпійців. Так, вони всі хворіють, але це ніяк не заважає їм активно йти по життю. Ні, я не опускаю здорових людей до того рівня, що вони здатні лише осуджувати та критикувати, але просто констатую той факт, який видно і неозброєним оком.

Наче проста дата. Просте число, а має за собою день, який потрібно знати всім. Робити добро і підтримувати хворих - не кримінально. Кожен може порозумітися з іншими, лише треба захотіти. А знаєте, як приємно інваліду... ні, не будемо називати їх таким словом, бо всі люди однакові, незважаючи на їхній статус та здоров'я... почути та відчувати вашу підтримку? Спробуйте і ви не пожалкуєте.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше