25 років незалежності України: основні політичні здобутки та втрати

27 жовтня 2016
Юлія КНИШ
На мою думку, жити у вільній державі Україна завжди було найважливішим бажанням будь-якого українця, котрий поважає себе. Впродовж багатьох століть наша нація намагалася заявити про себе, та нарешті було доведено, що українці — самостійні, бойові та відважні, заслуговують посісти гідне місце серед незалежних народів, які слідують своїй чудовій, історичній культурі.

Та, на жаль, це вдалося нам не одразу і лише двадцять п'ять років тому ми отримали суверенітет і місце на політичній арені, що, все-таки, на даний момент, мабуть, є найбільшим нашим досягненням.

Українці надто корумповані. Це підтверджено не єдиним випадком і, певно, кожен зустрічався із цим. Чи то в автосалоні доплатити невідомо за що, чи лікарю в кишеню непомітно покласти гроші, або ж поліції за закриття справи "на лапу" дати. Так, це проблема, яка існує в будь-якому суспільстві, але чомусь саме у нас про неї так сильно говорять та засуджують і водночас не помічають, що якби не наші власні дрібні дії, все це могло б вже давно припинитися. І, можливо, тоді підвищилися б зарплати та життя стало б легшим.

Другий - не менш важливий недолік - недостатній економічний розвиток та політична нестабільність, котра веде за собою демографічну кризу і старіння нації. Легко помітити, що в сучасних сім'ях, зазвичай, народжується не більше однієї-двох дітей. Надруковані десятки статей та записано повно годин телешоу щодо цього, але все можна узагальнити і вказати лише на недовіру людей до завтрашнього дня.

Що таке політика без населення? Це ніщо. Звичайно ж, в першу чергу наша влада, приймаючи рішення, мусить думати про людей, яким підуть на користь їхні вчинки і так само про недоліки того ж рішення.

Чому зараз те, чим ми так пишались на початку становлення нашої держави, починає розчаровувати та злити нас? Чому те, що відбулося двадцять років тому, а саме введення української національної валюти, зараз змушує червоніти? Хоча, якщо подивитись правді у вічі, люди вже звикли кожного ранку іти в університет чи на роботу і бачити, як дешевшає гривня. І це засмучує найбільше. Невже уже нічого не повернеш? Невже люди ніколи більше не повернуться до надії та віри лише підтримуючи свою державу іноді брехливими одежами? Я так не думаю.

Величезний плюс, яким наділив нас сам Бог, — це народ. Наша віра та відданість безмежні. Дві революції, через які ми пройшли завдяки політичним помилкам наших президентів, підняли людей та подарували їм той дух, що був так потрібен для продовження життя та гордості. Наше суспільство активне і впливове. Саме завдяки цьому ми розвиваємось як демократична держава, на відміну від більшості пострадянських країн. До того ж на політичній арені ми змогли показати себе, як народ, що може і вміє боротись зі злочинним режимом, але (ненавиджу "але") не вміє користуватись перемогою. 

Ще одним мінусом України є постійна ілюзія щодо україноцентричності світу та постійного очікування якогось генія-вождя. На щастя, після Революції гідності це пішло на нівець та уже можна помітити, що українці готові самі відповідати за свої вчинки та не перекладати помилки на когось іншого. 

Ми справді лише зараз починаємо сприймати думку, що Україна незалежна, що не варто покладатися на когось іншого, чи буде це східний брат, або ж західний друг. Політика повинна сама прийняти найкраще рішення щодо майбутнього цієї гідної щастя держави та довести, що люди не дарма прийняли таке важливе для всіх нас рішення двадцять п'ять років тому.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше