Міста, які слід побачити хоча б раз у житті

9 липня 2015
Редакція
Експерти найбільшого в світі сайту для мандрівників Trip Advisor склали рейтинг міст, які були найбільш високо оцінені туристами з усієї земної кулі. А місто, що зайняло перше місце, здивувало навіть авторів цього списку.
 
Загалом, якщо ви ще не визначилися з планами на відпустку, у цій статті можна знайти кілька відмінних ідей. Та й на кілька найближчих відпусток теж.

Сан-Франциско, США


Місто біля затоки сповнене пригод і пам'яток - ви можете поїхати на поромі в Алькатрас, спробувати кухню Маленької Італії або дослідити навколишні пагорби. Етнічний та культурний склад жителів Сан-Франциско є одним з найбільш різноманітних в США. Не забудьте поснідати в Mama's, перш ніж поїхати до Мосту Золоті Ворота або до вежі Койт.

Чіангмай, Таїланд


Чіангмай набагато зеленіше і тихіше, ніж інші міста Таїланду. Це місце, зване “Трояндою Півночі», поєднує в собі всі унікальні тайські особливості, включаючи знамениті храми.



Мандрівникам також сподобаються:

30 неймовірних природних чудес світу
25 крихітних міст, занадто гарних, щоби бути реальністю
Містами України - фото наймальовничіших куточків нашої Батьківщини


 

Лісабон, Португалія


Лісабон відрізняється поєднанням середньовічної та мавританської архітектури. Місто знаходиться під наглядом величезного замку Святого Георгія. Навіть трамваї в Лісабоні можна назвати історичною спадщиною - велика їх частина переступила віковий рубіж.

Сідней, Австралія


Місто Сідней знамените своїм оперним театром, мостом Харбор-Брідж і своїми розкішними пляжами. Житлові квартали великого Сіднея оточені національними парками. Берегова лінія (як зовнішня «морська», так і внутрішньо-міська) вкрай порізана. Вона рясніє численними затоками, бухтами і островами.

Будапешт, Угорщина


Оточене Дунаєм, пагорбами Буди на заході і Великими рівнинами на сході, Будапешт просто потопає в приголомшливих пейзажах. Неокласична архітектура міста як і раніше чудова, хоча і має шрами від Другої світової війни. Будапешт побудований на численних термальних джерелах, тому його лазні обов'язково повинні бути у вашому списку пам'яток.

Бангкок, Таїланд


Бангкоку вдається поєднувати в собі магічну красу буддистських храмів і абсолютно божевільне нічне життя. До того ж, це відносно дешеве місце для подорожей.

Кейптаун, ПАР


Кейптаун з одного боку оточений кілометрами океану і незайманих пляжів, а з іншого - чудовим гірським масивом. Це одне з найбільш космополітичних африканських міст з колоніальним корінням, що й досі простежується в його архітектурі.

Чикаго, США


Чикаго є центром американського Середнього Заходу, батьківщиною блюзу і осередком джазової культури. Тут з'явилися перші у світі хмарочоси. Також сучасний Чикаго вважається домівкою кращих комедійних шоу в США.

Дубай, ОАЕ


Якщо ви не дуже зацікавлені в історичних пам'ятках і хочете побачити футуристичний мегаполіс, тоді Дубай - те, що треба. Він знаменитий вежею Бурдж Халіфа - найвищою будівлею в світі, а також дивовижними штучними островами і дивовижними пляжами. Це викликає ще більше захоплення, якщо знати, що до 70-х років ХХ століття Дубай був невеликим племінним поселенням.

Санкт-Петербург, Росія


Мандрівники по всьому світу вважають Петербург найбільш європейським з усіх російських міст - через його неокласичну архітектуру, численні художні галереї та андерграундні клуби.

Барселона, Іспанія


Барселона абсолютно особливим чином поєднує в собі старе і нове. Більша частина міста, як і століття тому, складається з вузьких вуличок і старовинних будівель, а на березі ви знайдете розкішні сучасні апартаменти і готелі.

Буенос-Айрес, Аргентина


Буенос-Айрес називають Парижем Південної Америки через багату європейську спадщину і приголомшливу архітектуру міста. Проте він зберігає свою латиноамериканську пристрасть, затишок вуличних кафе і красу тінистих парків.

Флоренція, Італія


Флоренція - це місто, яке, здається, застигло в минулому. Тут знаходиться більшість найкращих італійських музеїв, соборів, галерей, площ і магазинів. Радимо починати огляд міста з собору Санта-Марія-дель-Фіоре і площі Синьорії.

Нью-Йорк, США


Нью-Йорк можна назвати центром сучасної західної культури. Якщо ви неспішно проїдетеся велосипедом по Центральному парку, дослідите хмарочоси в центрі та з'їсте піцу в одному з легендарних кафе, то зрозумієте, що в цьому місті знайдеться місцинка для кожного.

Берлін, Німеччина


Так само, як Лондон і Париж, Берлін є центром унікальної багатовікової культури, мистецтва і архітектури. Це своєрідна часова капсула, що містить у собі фрагменти історичних періодів від Середньовіччя до наших днів, від Брандербургских воріт до Берлінської стіни.

Шанхай, Китай


У Шанхаї життя на вулицях кипить безупину. Відвідайте Шанхайський музей, храм Нефритового Будди і ринок Дунтай роуд, щоб отримати уявлення про місто і дуже незвичний життєвий досвід.

Сієм Ріп, Камбоджа


Хоча Сієм Ріп є відносно новим поселенням, він розташований неподалік Ангкор-Вата - міста храмів і найбільшого релігійного пам'ятника в світі. І якщо Ангкор-Ват запропонує вам відкриття та пригоди, то Сієм Ріп - відпочинок і спокій.

Ханой, В'єтнам


Ханой - чарівна суміш Сходу і Заходу, що поєднує традиційну в'єтнамську культуру з французьким колоніальним флером. На щастя, десятиліття війн не торкнулися міста, і зараз воно навіть яскравіше і активніше, ніж раніше. Будучи в Ханої, не оминіть увагою Старий квартал - один з найбільших у світі ринків, Музей в'єтнамських жінок і численні театри.

Париж, Франція


Важко переоцінити всі ті культурні багатства, якими володіє Париж. Його, безумовно, варто відвідати, причому побувати не тільки в Луврі та біля Ейфелевої вежі, але і в знаменитих ресторанах, наприклад в Le Fumoir.

Марракеш, Марокко


Це місто наскрізь просякнуте спеціями, якими століттями торгували в Марракеші. Його галасливі ринки і різнобарвні базари - ідеальне місце для тих, хто хоче відчути дух традиційного марокканського життя.

Прага, Чехія


У середньовічній Європі Прага була одним з основних політичних, культурних та економічних центрів. Сьогодні місто переживає епоху відродження. Якщо ви побуваєте в сучасному Танцюючому домі та історичному Празькому граді, то побачите, як місто знайшло ідеальний баланс між новим і старим.

Пекін, Китай


Пекін - одне з найдавніших поселень у світі. Його історія налічує більше 3000 років. Тут зберігаються найважливіші для Китаю пам'ятники: Велика китайська стіна і знамените Заборонене місто.

Лондон, Великобританія


В минулому - столиця найбільшої імперії на землі, сьогодні Лондон - це киплячий котел різноманітних культур. У його межах говорять трьомастами мовами. Тут можна знайти їжу, мистецтво та розваги з усіх куточків земної кулі, а також чудові зразки класичної англійської архітектури.

Рим, Італія


Ще в Античності Рим часто називали Вічним. Одним з перших так його назвав римський поет Альбій Тибулл (I століття до н. е.) у своїй другій елегії. Уявлення про «вічність» Риму збереглося і після падіння давньоримської цивілізації, принісши відповідний епітет у сучасні мови.

Стамбул, Туреччина


Стамбул - це динамічне місто, яке впродовж тисяч років поєднувало в собі європейське і азіатське коріння, а також іслам і християнство. Він відомий своєю смачною їжею, чудовою кавою, східними ринками і стародавньою архітектурою. В кінці довгого дня обов'язково загляньте у турецьку лазню - це відмінний спосіб розслабитися.
 
Що ж, схоже настав час пакувати валізи і гайда в дорогу! А по поверненні не забудьте розповісти про власні враження на сторінках UaModna.

(via)
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше