20 людей, які досягли успіху в 40 років

29 квітня 2015
Korol Volodymyr
Двадцятирічні дуже часто думають, що до 30 років вони повинні визначитися зі своїм життям. А це може викликати паніку, коли їхній 30-ий день народження вже не за горами, а всі прагнення здаються ще дуже недосяжними.

Та у світі є багато історій успіху, які доводять протилежне - від знаменитого шеф-кухаря Джулії Чайлд, яка написала свою першу кулінарну книгу в 50, до письменника Гаррі Бернштейна, котрий написав свій перший хіт в 96 років.

Їхні історії надихають і підтверджують той факт, що ніколи не пізно.

Стен Лі

www.businessinsider.com

Стен Лі створив свій перший хіт, комікс "Фантастична четвірка", в 39 років. Всього за кілька років після цього він став творцем легендарного Всесвіту Marvel, чиї персонажі, такі як Людина-павук і Люди Ікс стали американськими культурними іконами.

Гарі Хевін

www.businessinsider.com

Гарі Хевіну було 40, коли він відкрив перший фітнес-центр Curves в 1992 році, який зрештою став однією з найбільш швидко зростаючих франшиз 90-х років.

Віра Вонг

www.businessinsider.com

Віра Вонг була фігуристкою і журналісткою перед появою в індустрії моди у віці 40 років. Сьогодні вона одна з найвідоміших жіночих дизайнерів у світі.

Семюел Джексон

www.businessinsider.com

Семюел Джексон намагався підкорити Голівуд протягом кількох років, але йому пропонували тільки епізодичні ролі. Коли актору виповнилось 43, йому пощастило знятись у фільмі Спайка Лі "Тропічна лихоманка". Роль у цій стрічці принесла йому чимало нагород. 

Генрі Форд 

www.businessinsider.com

Генрі Форду було 45 років, коли він створив революційний автомобіль Ford Model T.

Джек Вейл

www.businessinsider.com

Джеку Вейлу було 45 років, коли він заснував те, що стало найпопулярнішим брендом одягу для ковбоїв, Rockmount Ranch Wear. Він залишався керівником компанії, доки не помер у віці 107 років у 2008.

Родні Денджерфільд 

www.rodney.com

Родні Денджерфільд запам’ятався всім, як легендарний комік, але він наполегливо працював, доки не з’явився у "Шоу Еда Саллівана" в 46 років.

​Момофуку Андо

miwutka.livejournal.com

Момофуку Андо посів своє місце в історії фаст-фуду, коли винайшов локшину швидкого приготування у віці 48 років. Сталось це в 1958.

Чарльз Дарвін

www.businessinsider.com

Чарльз Дарвін провів більшу частину свого життя, як замкнутий в собі натураліст, але у 1859, коли йому було 50, він написав працю "Про походження видів", що змінила наукове співтовариство назавжди.

Джулія Чайлд

www.businessinsider.com

Джулія Чайлд працювала у сфері реклами та засобів масової інформації, перш ніж написати свою першу кулінарну книгу. Їй було 50, коли почалась її кар'єра відомого шеф-кухаря.

Джек Кавер

www.businessinsider.com

Джек Кавер був ученим в таких інститутах, як NASA та IBM, перш ніж став успішним підприємцем. Коли йому виповнилось 50 років він винайшов електрошок.

Тім та Ніна Загат

www.businessinsider.com

Тім і Ніна Загат були 51-річними адвокатами, коли опублікували свою першу збірку ресторанних оглядів під назвою Zagat, яка, в результаті, стала дуже популярною.

Рей Крок

www.businessinsider.com

Рей Крок працював продавцем машин для молочних коктейлів перед покупкою Макдональдсу у віці 52 років. Це відбулось в 1954. Він зробив Макдональдс найбільшою у світі фаст-фуд франшизою.

Макічіро Морі

www.businessinsider.com

Макічіро Морі був ученим, а коли йому виповнився 51 рік, почав прціювати інвестором у сфері нерухомості. Він заснував Mori Building Company. Блискучі інвестиції зробили його найбагатшою людиною світу в 1992 році, його власний капітал становив 13 мільярдів доларів.

Уоллі Блум

www.businessinsider.com

Уоллі Блум мав довгу кар'єру в молочному бізнесі, перш ніж відкрити власну компанію з виробництва морозива Denali Flavors в 1995. Йому було 57 років. Компанія повідомила про дохід у $80 млн. в 2009 році.

Лора Інгалс Вайлдер

www.businessinsider.com

Лора Інгалс Вайлдер провела пізні роки, пишучи напів-автобіографічні історії. Її освічена дочка Роза була редактором. Вона опублікувала першу книгу "Маленький дім" у віці 65 років, у 1932. Незабаром її витвори стали дитячою літературною класикою та основою для телевізійного шоу "Маленький будиночок у преріях".

Харланд Сандерс

www.businessinsider.com

Харланду Сандерсу, більш відомому як полковник Сандерс, було 62, коли він придбав франшизу Kentucky Fried Chicken в 1952 році. 12 років потому він продав її за $2 млн.

Анна Мері Робертсон Мозес

www.businessinsider.com

Анна Мері Робертсон Мозес, більш відома як Бабуся Мозес, розпочала свою плідну художню кар'єру в 78 років. У 2006 одна з її картин була продана за $1,2 млн.

Гаррі Бернштейн

www.businessinsider.com

Гаррі Бернштейн провів довге життя, пишучи в нікуди. Його твори, зазвичай, не були дуже популярними. Однак, у 2007, коли йому виповнилось 96 років, він отримав визнання за мемуари "Невидима стіна: історія кохання, що зламала бар’єри".  

Отож, якщо ви ще не знайшли свого покликання у цьому світі, не опускайте руки, у вас все ще попереду ;)


(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше