20 культових серіалів сучасності

23 жовтня 2014
Редакція
Серед буденних клопотів та метушні завжди знайдеться щось таке, заради чого варто з усіх сил бігти додому. І давайте зізнаємося, що для багатьох з нас це "щось" - серіали. Так, вони "з'їдають" весь вільний час, викликають хронічне недосипання і навіть залежність... Але вони настільки цікаві, що деякі з них не можливо назвати просто серіалами - це справжні багатосерійні фільми із закрученим сюжетом.

Якщо згадати все, що було знято і придумано телебаченням за останні кілька десятиліть, можна виділити особливо вдалі екземпляри - золоту колекцію культових серіалів, які ми з радістю будемо переглядати в будь-якому віці.

Гра престолів (Game of Thrones)


"Я, Дейєнеріс, з дому Таргарієнів, від крові старої Валіри, Матір драконів, Королева андалів, ройнарів і перших людей, Кхалісі Великого дотракійського моря, заявляю, що немає і не буде серіалу краще, ніж "Гра престолів". І тут з Кхалісі ніхто не сперечається. А заодно попросимо режисерів і самого Джорджа Мартіна створити ще як мінімум сто сезонів, тому що за хитросплетіннями ліній королівських синів і дочок можна стежити нескінченно.

Друзі (Friends)


Здавалося б, все просто - дружать шестеро хлопців та дівчат, у них вічно не вистачає грошей, вони сваряться, зустрічаються, розлучаються, шукають роботу і себе в цьому світі. Але за 20 років свого існування серіал "Друзі" зібрав цілу армію прихильників у всьому світі, 33 номінації "Еммі" і захоплені відгуки критиків, а його герої стали рідними мільйонам глядачів.

Секретні матеріали (The X-Files)


Цей серіал з чистою совістю можна назвати культовим. І справа навіть не в сюжеті - агенти Малдер і Скаллі розплутують урядові змови, вистежують прибульців, усіляких монстрів і маніяків. Справа в тому, ЯК вони це роблять. Відносини головних героїв тримають глядачів у напрузі до останньої серії. А це вже, вибачте, майстерність.

Доктор Хаус (House M.D.)


Серіал "Доктор Хаус" - шедевр для поціновувачів сарказму. Та й сам ну дуже вже харизматичний Хаус нікого не залишає байдужим: хтось його терпіти не може за відвертість і халатне ставлення до оточуючих, а хтось просто у захваті від розуму героя. Загалом, писати хороше про це шоу можна дуже багато. Але набагато краще дивитися. Просто дивитися і насолоджуватися.

Декстер (Dexter)


Цей серіал - справжнє телевізійне безумство, адже змусив мільйони глядачів по всьому світу протягом восьми сезонів співчувати Декстеру Моргану - серійному вбивці з Маямі. І, як і будь-яке божевілля, він геніальний. Тому що не ділить світ на добро і зло, хороших і поганих. Кожен з нас, як головний герой Декстер, стоїть на межі цих понять. І все вирішує вибір.

Швидка допомога (ER)


Здавалося б, що можна показати з життя лікаря - нескінченний потік хворих, бактерій та інфекцій. Ні - не тільки. В "Швидкій допомозі" історію про професійні обов'язки лікаря розтягнули на цілих 15 сезонів. Але зробили це якісно - серіал вийшов серйозним, реалістичним і захоплюючим. Тема лікарської етики, порятунку чужих життів і налагодження власного відображені в ньому якнайкраще.

Секс і місто (Sex and the City)


Цей серіал не можна не любити. Хоча б за те, що сценаристи та актори показали, які пристрасті та інтриги зустрічаються в жіночому світі на кожному кроці, про дрібниці та нюанси, невідомі жодному чоловіку. І окреме спасибі за Нью-Йорк - єдиний та неповторний.

Твін Пікс (Twin Peaks)


Варто зауважити, що Девід Лінч не міг зробити серіал інакшим. Його "Твін Пікс" лякає і заворожує. Туди хочеться поїхати і поговорити з кожним жителем, випити міцну гарячу каву в місцевому кафе, відвідати всі пам'ятні місця, записуючи свої думки вголос на диктофон, як це робив агент Купер. Не дивилися "Твін Пікс"? Що ж, тоді ви не знаєте відповідь на запитання "Хто вбив Лору Палмер?"

Загублені (Lost)


Саме цей серіал розпочав еру грандіозних стрічок з гігантськими бюджетами. Але пригоди пасажирів зниклого бозна-де лайнера стала культовою тому, що ніхто ніколи точно не знав, що може трапитися наступної хвилини: хто піде, а кому дозволять залишитися в живих. Звичайно, були у серіалу й мінуси, але вони непомітні порівняно з тим дивовижним і неповторним світом, який він нам подарував.

Пуститися берега (Breaking bad)


"Пуститися берега" справедливо вважається досягненням американського телебачення. Але назвати його серіалом через масштаб, розмах, акторську гру і атмосферу просто не можливо. Більшість серіалів "виснажуються" ближче до кінця. Але тут все інакше. Прикидаючись впродовж перших двох сезонів чорною комедією, "Пуститися берега" у третьому сезоні рішуче минає ту небезпечну межу, яку рідко хто наважується перетнути. Так з’явилась історія, яку потрібно бачити і чути.

Як я зустрів вашу маму (How I met your mother) 


"Як я зустрів вашу маму" представляє нам п'ятірку друзів, в яких закохуєшся з першого погляду. При цьому серіал розповідає про важливі для кожного з нас речі: дружбу, сім'ю, стосунки і, головне – про пошуки справжнього кохання. Це дуже веселий, оптимістичний і зворушливий ситком, який цілком можна назвати легендарним.

Теорія великого вибуху (The Big Bang Theory)


Вперше побачивши "Теорію великого вибуху", ви будете шкодувати, що не знали про цей серіал раніше. Комедійна сага про фізиків, суперуспішних в науці, але невдах по життю, за 7 років свого існування стала культовою у всьому світі. До речі, цієї осені виходить 8 сезон.

Альф (Alf)


Ви тільки уявіть, серіал "Альф" з'явився на екранах країн СНД майже 20 років тому. А ми й досі любимо цього кумедного інопланетянина, незважаючи на те, що він ще та ненажера, грубіян і буркотун. А все тому, що його наміри чисті, душа відкрита, а серце чуйне.

Секс і Каліфорнія (Californication) 


Серіал "Californication" не сподобається цнотливим монашкам, бо життя тут показане без цензури. Але йому потрібно віддати належне за барвисті діалоги, приправлені вміло підібраним міцним слівцем, за велику кількість комічних ситуацій, за блискучу акторську гру, а також за чудових персонажів. І за Девіда Духовни, який, безумовно, переживає в цьому серіалі друге народження.

Теорія брехні (Lie to me)


"Теорія Брехні" - саме той серіал, який тримає в напрузі та утримує глядача перед екраном до кінця перегляду. Багато в чому це заслуга харизматичного Тіма Рота і його героя. Ідея теж не розчарувала - кому б не хотілося "читати по обличчях". Але важливіше інше - напевно кожен спитав себе: "Я ж брешу не частіше, ніж раз на 10 хвилин, і чи це справді необхідно?"

Шерлок (Sherlock)


Перенести героїв Артура Конан Дойла в 21 століття - завдання не з простих, але творці серіалу про сучасного Шерлока Холмса з ним впоралися. Детектив з мобілкою та інтернетом - чому б і ні. Так, у цьому варіанті Холмс не джентльмен, а швидше жорстокий і зарозумілий. Але, переглядаючи серіал, можна хоч на мить забути про мильні опери і використати власну уважність та кмітливість.

Клініка (Scrubs)


Круто. Ні, прекрасно. Хоча ні - ідеально, ось, напевно, вдале слово для опису серіалу "Клініка". За більш ніж 10 років свого існування йому вдалося показати нам життя співробітників лікарні в новому, незвичайному і смішному форматі. Навіть люди, далекі від лікарської тематики, із захопленням стежили за кожною серією, сміялися над жартами і цитували саркастичного лікаря Кокса.

Клан Сопрано (The Sopranos)


Що можна чекати від серіалу про мафію? Чи крутого бойовика, який набридне за кілька серій? "Клан Сопрано" не є ні тим, ні іншим. Він справжній. Тут немає позитивних героїв, як немає і негативних. Але зате ви побачите чудове дійство з непередбачуваним сюжетом, стилем, чудовою грою акторів, напругою, динамікою і музикою.

Зоряний шлях: Наступне покоління (Star Trek: The Next Generation)


Серіал, який почали знімати ще в середині минулого століття, вже не раз намагались продовжити, але найбільш гідною стала саме ця частина. Вона побила всі рейтинги свого попередника і була номінована на премію Еммі. Суть та ж - сміливо йти туди, куди не ступала нога людини. Але багато що змінилося - капітан, команда і сам корабель "Ентерпрайз". А ще ми змогли глибше зануритися у внутрішній світ героїв, переживати разом з ними горе і радіти перемогам.

Доктор Хто (Doctor Who)


Серіал про Повелителя часу почали знімати у 1963 році, він став справжнім національним надбанням Британії. І не дивно - це серіал, що має особливий шарм, енергетику і безсмертну душу. Є тут і пригоди, і битви, красиві та продумані персонажі, неймовірні історії та герої. А ще є в ньому неймовірний Доктор, для якого прощання із друзями страшніше, ніж будь-що у світі, адже воно нагадує йому про самотність.

Ось і все. Якщо ми щось забули, залишайте свої улюблені серіали в коментарях :)

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Kyrylo 4 листопада 2014
Battlestar Galactica (2004-2009)
Ганна Ганна 23 жовтня 2014
а "Пліткарку" забули!
Богдан Богдан 23 жовтня 2014
А ще "Силіконова долина" (silicon valley) вартий уваги. Альфа закінчили знімати в 1990 році, я би не сказав що це серіал сучасності )).
Всі коментарі
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше