17 моторошних місць з усього світу

Світ сповнений покинутими місцями, кожне з яких має свою історію. Погодься, є в них щось особливе, і це "щось" змушує нас обходити їх далекими дорогами. Тим не менше, людській цікавості немає меж, тому ось вам добірка місць, дивитися на які моторошно, але цікаво.

1. Острів Хашима, Японія


Колись на острові були багаті родовища вугілля, і там проживало близько 5000 шахтарів із сім'ями. Коли бензин замінив вугілля як основне джерело палива, жителі покинули містечко. Воно пустує й  донині.

2. Саньчжі, Тайвань


Ці футуристичні на вигляд будиночки були спочатку призначені для відпочинку американських військових, що поверталися з Азії. На жаль, проект перестали фінансувати якраз перед відкриттям в 1980-му році, тому за призначенням їх так і не використали.

3. 102-річний плаваючий ліс в Австралії


Цей корпус пароплава був приречений іржавіти в затоці Хоумбуш ще за часів Другої світової війни. Оскільки судно так ніхто і не чіпав, природа вирішила взяти все в свої руки - пароплав перетворився на плаваючий ліс.

4. Морські форти Маунселл


Ці форти були споруджені, щоб захистити англійські землі від потенційних повітряних або морських нападів під час Другої світової війни. Після закінчення воєнних дій споруди були покинуті.

5. Прип'ять, Україна


Прип'ять колись була мирним затишним містечком, побудованим спеціально для працівників розташованої неподалік Чорнобильської атомної електростанції. 26 квітня 1986 вибухнув четвертий енергоблок станції, наслідком чого став викид величезної кількості радіоактивних речовин. Жителі Прип'яті були евакуйовані, а саме місто стало непридатним для життя через високий рівень радіації.

6. Штаб-квартира Комуністичної партії Болгарії


Місце засідань Комуністичної партії Болгарії виглядає моторошно як зовні, так і всередині. Ця будівля у формі літаючої тарілки була покинута після розвалу Радянського Союзу. Зараз споруда виглядає дуже зловісно.

7. Парк Нара Дрімленд, Японія


Нара Дрімленд був відкритий в 1961-му році. Його закрили через 45 років. З тих пір в тутешніх місцях бродять лише сталкери, незважаючи на те, що охорона й досі патрулює територію парку.

8. Безлюдний острів у Флориді, США


Ці кумедні будиночки були споруджені в 1981-му році на мисі Романо. Вони служили місцем відпочинку для мільйонера Боба Лі, поки він не збанкрутував. Зараз це місце занедбане.

9. Новий Бедорд Орфей, США


Новий Бедорд Орфей - занедбаний театр в Массачусетсі, США. Він був відкритий в 1912-му і закритий в 1959-му. З тих пір будівля використовувалась, в основному, в якості магазинів. Зараз його власники збирають гроші на реставрацію театру.

10. Загублене місто в Шіченг, Китай


Цьому неймовірному затопленому місту, замороженому в часі, вже 1341 рік. Шіченг або Місто Лева знаходиться в провінції Цзянси на сході Китаю. Воно було виявлене в 1959-му році під час будівництва гідроелектростанції.

11. Станція Сіті-Холл


Сіті-Холл - станція Нью-Йоркського метро, відкрита в 1904-му році. З часом вона перестала відповідати новим стандартам, тому її закрили в 1945-му.

12. Готель Сальто, Колумбія


З 1928 року готель слугував житлом для туристів, які приїжджали подивитися на 157-метровий водоспад Текендама. На початку 90-х цікавість до водоспаду різко знизилась і готель довелося закрити.

13. Покинутий військовий госпіталь в Беліце, Німеччина


Великий комплекс госпіталю був побудований ще в 1800-х. Саме тут Адольф Гітлер відновлював сили після травми ноги в битві на Соммі.

14. Градирня в Бельгії


Це знімки з градирні старої електростанції в Монсо-Сюр-Самбра, Бельгія.

15. Затонула яхта, Антарктида


Цей моторошний корабель-привид - бразильська яхта, що затонула в бухті Ардла. Бразильці займалися зйомкою документального фільму, але сильний вітер і розбурхане море змусили їх покинути судно. З тих пір яхта спочиває під товщею води.

16. Психіатрична лікарня Віллард, США


Лікарня для хронічно хворих була відкрита в 1869-му році. У цього місця похмура історія, оскільки більше половини 50 000 пацієнтів, які називали цей заклад своїм домом, померли прямо там. Це робить морг лікарні одним з найжахливіших місць, які тільки можна уявити. Після закриття закладу в 1995-му році більшості пацієнтів довелося повернутися в суспільство.

17. Село Нео Тью, Сінгапур


Процвітаюче колись село було покинуте в 2002-му році. Зараз це місце слугує тренувальним полем для національної армії.

Особисто у мене мурашки по шкірі від таких місць. З одного боку, хотілося би побувати там і поглянути на все це власними очима, а з іншого - хто знає, можливо, ці місцини не такі вже й занедбані, якими здаються на перший погляд. Раптом хтось вже обрав їх як місце свого нового житла. І, чесно кажучи, з цим кимось мені б не дуже хотілося познайомитися. 

(via)

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Дивовижно...

Просто -- чудово !!!
MorisBrother MorisBrother 14 січня 2015
Це всього лиш покинуті людьми місцини. Буз страшних історій, подій чи то кривавих випадків. От наприклад Росія - то взагалі жах. 60% території не використовується. Цілком підпадає під критерій статті)
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше