15 речей, які ви не зобов'язані комусь пояснювати

16 січня 2015
Annie
Популярний психолог і блогер Девід Вільям вважає, що ви абсолютно не зобов'язані "звітуватися" і виправдовуватися, коли вас питають про наступні 15 речей:

1. Ви не зобов'язані пояснювати свою життєву ситуацію

Якщо ви живете в цивільному шлюбі або "мотаєтеся" з одної орендованої квартири на іншу, або живете з батьками, хоча вам вже давно не двадцять - ви не зобов'язані нікому звітувати, чому ви робите так, а не інакше. Якщо ви контролюєте свою життєву ситуацію, то це означає, що у вас є власні причини зберігати її такою, і це нікого не стосується.
 

2. Ви не зобов'язані пояснювати свої життєві пріоритети

У вас є власні думки про те, що можна зробити для комфорту і щастя ваших близьких і вас самих - ось це і є ваш головний пріоритет. Оскільки ми всі унікальні особистості з різними цінностями, мріями і прагненнями, пріоритети однієї людини незмінно будуть відрізнятися від пріоритетів іншої. Ви самі визначаєте свої і не повинні ні перед ким звітувати.

3. Ви не зобов'язані вибачатися, якщо вам не шкода

Якщо ви НЕ шкодуєте про свої дії, як і раніше вважаєте, що хтось інший був неправий або не дуже потребуєте прощення, ви не повинні вибачатися. Це не егоїзм! Багато людей намагаються надто швидко вибачитися, щоби скоріше залікувати рани, щоби очистити своє сумління. Це може тільки погіршити становище. Вам справді не потрібно просити вибачення, якщо ви не відчуваєте себе винним.

4. Ви не зобов'язані ні перед ким виправдовуватися за час, проведений на самоті

Багато людей бояться стати "грубими", "антисоціальними", "зарозумілими" для інших, якщо змінюють плани або відмовляються від запрошень тому, що їм потрібно якийсь час побути наодинці з собою, щоб розслабитися, "перезавантажитися" або просто почитати гарну книгу. Насправді, такі самотні тайм-аути - абсолютно нормальна практика, необхідна більшості з нас. Беріть їх упевнено і не заморочуйтеся з приводу пояснень.

5. Ви не зобов'язані погоджуватися ні з чиїми особистими переконаннями

Просто тому, що хтось пристрасно розповідає про свої переконання, не потрібно сидіти і кивати на знак схвалення всьому. Якщо ви не поділяєте цю ідею, несправедливо щодо себе та інших робити вигляд, що ви з нею згодні. Краще спокійно заперечити, ніж накопичувати несхвалення і розчарування.

6. Ви не зобов'язані говорити "Так"

Ви маєте повне право сказати "Ні", якщо для згоди немає вагомих причин. Найбільшого успіху у всіх сферах діяльності досягають люди, що опанували мистецтво відмови від усього, що не є їх пріоритетом. Відзначте доброту інших людей і будьте вдячними, але сміливо говоріть "Ні" всьому, що відволікає вашу увагу від основних цілей.

7. Ви не зобов'язані виправдовуватися за свою зовнішність

Ви можете бути струнким або повним, високим або не дуже, симпатичним або найзвичайнісіньким, але ви не повинні нікому пояснювати, чому ви виглядаєте саме так. Ваша зовнішність - виключно ваша справа, тут ви відповідальні тільки перед собою. Не дозволяйте зовнішньому вигляду та суб'єктивним думкам інших визначати вашу самооцінку.

8. Ви не зобов'язані пояснювати свої вподобання в їжі

Є певні продукти, які просто не подобаються вам з різних причин - від смакових якостей до їх впливу на ваше здоров'я. Якщо хтось чіпляється до вас із запитанням, чому ви їсте (або не їсте) ті чи інші продукти, не звертайте на це увагу, просто скажіть, що ви відчуваєте себе добре, харчуючись саме таким чином.

9. Ви не зобов'язані звітувати про ваше сексуальне життя

Якщо ви перебуваєте в близьких відносинах з дорослою людиною за взаємною згодою, то нікого не стосується, де, як і коли ви влаштовуєте своє сексуальне життя. Ви можете чекати шлюбу, вступати у випадкові зв'язки і навіть експериментувати з людиною тієї ж статі, що й ви - це виключно ваша справа.

10. Ви не зобов'язані нікому пояснювати ваш вибір: кар'єра чи особисте життя

Іноді обставини змушують нас обирати між роботою та особистим життям. Це рішення не завжди дається легко, і ви можете в результаті обрати роботу - не тому, що не дбаєте про свою сім'ю, а тому, що цей вибір забезпечить вам майбутнє. У будь-якому випадку, ви не зобов'язані пояснювати оточуючим, чому ви віддали перевагу професії (або навпаки), якщо ви впевнені, що робите все так, як треба.

11. Ви не зобов'язані пояснювати ваші політичні чи релігійні погляди

Якщо ви демократ, консерватор, католик, протестант або мусульманин - це ваш особистий вибір. Ви не повинні пояснювати свою віру. Коли хтось не може вас прийняти таким, яким ви є - це його проблема, а не ваша.

12. Ви не зобов'язані пояснювати, чому самотні

Одружений ви чи ні, заміжня чи ні - це не повинно стосуватися нікого, крім вас. Самотність - НЕ розлад особистості. Ви вільні у виборі - вступати у відносини чи ні. Просто пам'ятайте: ви - це не ваше сімейне становище. Не потрібно клеїти на себе та інших марні соціальні ярлики.

13. Ви не зобов'язані ні з ким зустрічатися тільки тому, що вас попросили

Цей хтось може бути милим і симпатичним, але ви не зобов'язані йти на побачення з ним. Якщо ви відчуваєте в глибині душі, що вам не потрібна ця зустріч, то не ходіть на неї. Знайдіть причину для відмови і не змінюйте свого рішення.

14. Ви не зобов'язані нікому пояснювати своє рішення про шлюб

Незалежно від того, чи захочете ви одружитися і завести дітей, чи бажаєте залишитися вільним і бездітним, це є особистим рішенням. Навіть якщо ваша мама просто марить онуками, їй доведеться змиритися з вашим життєвим вибором, як би важко це не було.

15. Ви не зобов'язані пояснювати ваш вибір у стосунках

Іноді люди роблять недоречні зауваження про ваші романтичні стосунки. Мабуть, хтось говорив, що ви "не ідеальна пара" або що вам потрібно пошукати собі когось іншого. Тим не менше, у цьому питанні ви не підзвітні нікому, крім себе. Живіть власним життям і ніколи не відмовляйтеся чи не продовжуйте стосунки тільки тому, що хтось каже вам так вчинити. Робіть помилки і вчіться на них - це зветься життям.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

MorisBrother MorisBrother 19 січня 2015
Проблема в тому, що 21 століття має свої правила. Тепер всі хочуть знати все... в іншому випадку ти просто стаєш не цікава. Приходиться обирати про що говорити, а коли мовчати. Важливим є те, що говорити все рівно приходиться)
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше