15 помилок мови тіла, які ви допускаєте під час співбесіди

6 грудня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Більшість нашого спілкування залежить від мови тіла. Як уникнути неправильної інтерпретації ваших рухів та пройти співбесіду ми розкажемо у цій статті.

Слабке рукостискання

Слабке рукостискання означатиме відсутність впевненості в собі, але занадто сильне може бути розтлумачене як спроба домінувати. Ваше рукостискання повинно бути твердим, але не занадто.

Уникання зорового контакту

Зоровий контакт – це дуже важливо, оскільки ви взаємодієте з потенційними роботодавцями. Люди, які уникають зорового контакту або "бігають очима" сприймаються як підозрілі або навіть моторошні, розповідає Тревіс Бредбері, автор книги "Емоційний інтелект 2.0". "Якщо ви дивитеся вниз під час розмови, здається, що вам не вистачає впевненості або ви сором’язливі", – додає Бредбері, – "в результаті чого ваші слова втрачають силу". Уникайте поглядів на годинник, бо це означає незацікавленість і може бути витлумачено як прояв неповаги.

Утримання зорового контакту занадто довго

Зоровий контакт дуже важливий, щоби передати почуття впевненості у собі, але здатність утримувати зоровий контакт протягом тривалого часу може нашкодити. Тривалий, вольовий зоровий контакт може бути витлумачено як агресивний. Переривайте його кожні 7–10 секунд під час інтерв’ю. За словами Бредбері: "Те, як ми перериваємо зоровий контакт також важливо. Погляд вниз інтерпретується як покірність, погляд у бік – як впевненість".

Надмірне жестикулювання

Захоплене жестикулювання руками або використання інтенсивних вказівних жестів можуть бути невірно трактовані, оскільки це сприймається як хаотичність та неспокійність, що не відноситься до тих якостей, які інтерв’юери шукають в потенційних співробітниках. Неконтрольовані жести для мовця також можна розглядати як нещирість. Робіть неширокі, прості жести, щоби передати відкритість та чесність, яка буде вселяти довіру і підкреслить ваш розум.

Руки за спиною або в кишенях

Тримаючи руки за спиною або в кишенях ви можете нашкодити собі під час інтерв’ю, оскільки це може перешкоджати рухам та буде здаватися, що ви жорстка і неприступна людина. Крім того, може скластися враження, що ви нечесні з інтерв’юером, бо люди часто намагаються займати менше місця і здаватися меншими, коли брешуть. Крім того, інтерв’юери можуть подумати, що ви намагаєтеся приховати свою знервованість.

Без усмішки

Буває, що через бажання проявити свою зацікавленість та бути сприйнятим всерйоз ви забуваєте посміхатися. Похмурий та сердитий вигляд може сигналізувати про незадоволення або засудження, щира усмішка може викликати позитивні емоції в інтерв’юера та допоможе створити гарне враження.

Сутулість

Сутулість сигналізує про відсутність поваги та ентузіазму, а також незацікавленість і робить вас меншим на вигляд. Через те, що люди часто пов’язують владу із простором, який займають, хороша постава допоможе вам здаватися більш потужним та викликати повагу. Сидячи прямо, ви збільшуєте обсяг простору, який заповнюєте, а це вказує на контроль і впевненість у собі.

Схрещені руки

Схрещуючи свої руки та ноги, ви робите себе на вигляд менш відкритим та комунікативним на співбесіді, тому що це створює фізичний бар’єр між вами та інтерв’юером. Цей жест може зробити так, що ви будете здаватися закритим або обмеженим.

Метушливість

Спробуйте протистояти імпульсу метушливості, який часто трапляється, коли ви нервуєте. Метушливість означає відсутність довіри, або може бути сприйнята як ознака байдужості та нудьги.

Ігнорування особистого простору

Тримайтеся на шанобливій відстані, принаймні півметра від вашого інтерв’юера, щоб запобігти виникненню відчуття дискомфорту і не створювати враження, що у вас низький рівень соціалізації. Крім того, вторгнення в особистий простір означає, що ви не поважаєте особистих кордонів, а це може стати проблемою та конфліктом на робочому місці. Ідеальна відстань – 1 – 1,5 метра. Ви також не повинні торкатися свого інтерв’юера, за винятком потискання його руки.

Відвертання

Уникайте ситуацій, коли вам потрібно відвернутися. Також незручно нахилятися до інтерв’юера. Ви можете проявити уважність, нахилившись трохи вперед і злегка нахиливши голову під час розмови.

Невідповідність

Коли ваш вираз обличчя не збігається з вашими словами, складається враження, що ви не заслуговуєте на довіру. Це може занепокоїти вашого інтерв’юера. Переконайтеся, що ваше обличчя належним чином відображає хід розмови, й коригуйте його залежно від серйозності теми.

Стиснені кулаки

Тримайте руки розслабленими, відкритими та на видноті. Стиснувши кулаки, ви здаватиметеся закритим і готовим захищатися. Крім того, вас можуть сприйняти, як сперечальника, бо здається, що ви готові кинутися на когось в будь-який момент.

Торкання обличчя або волосся

Торкаючись до обличчя, особливо до носу, ви здаватиметесь нечесним і нещирим. Гра з волоссям може сигналізувати про стрес або означати відсутність зрілості.

Гра з ручкою або папером

Гра з ручкою або шаркання вашими документами можуть змусити інтерв’юерів подумати, що ви схвильовані та непідготовлені. Намагайтеся тримати ваші руки спокійно і не грати з навколишніми предметами.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше