15 неголлівудських фільмів, які варто подивитися

14 жовтня 2015
Олена Українка
Ми всі звикли до фільмів, які виробляються на найбільшій "фабриці мрій" - в Голлівуді. Але у світі є величезна кількість стрічок, які не мають до неї жодного відношення і тим не менше вони гідні перегляду.

Сьогодні розповімо вам про такі фільми. Деякі з них були удостоєні престижних премій, інші просто заслужили любов глядачів з усього світу.

Амелі / Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (Франція)

adme.ru
 
Фантазерка Амелі знаходить у своїй ванній кімнаті схованку зі старими іграшками і запалюється ідеєю повернути "скарб" законному власнику. Цей добрий вчинок змінює життя дівчини, і вона починає втручатися в життя інших людей абсолютно несподіваним чином.

Полювання / Jagten (Данія)

adme.ru
 
Лукас намагається побудувати своє життя заново після важкого розлучення - у нього нова робота і нова подружка, він намагається налагодити стосунки зі своїм сином-підлітком. Але через безпідставні звинувачення у педофілії все знову валиться, і місцеве співтовариство повстає проти нього.

Бьютіфул / Biutiful (Мексика)

adme.ru
 
Розлучений батько двох дітей Уксбаль живе в Барселоні та заробляє тим, що допомагає знайти роботу нелегальним мігрантам. Дізнавшись, що він невиліковно хворий раком, він вирішує змінити своє життя і залагодити перед смертю всі справи.

Людина нізвідки / Ajeossi (Південна Корея)

adme.ru
 
Тхе Сік - вдівець з туманним минулим, який спілкується із зовнішнім світом в основному через маленьку дівчинку, яка живе по сусідству. Коли малятко викрадає банда торговців, Тхе Сік, не сподіваючись на поліцію, бере її порятунок у свої руки.

Мечоносці / Wu Xia (Китай)

adme.ru
 
Це інтригуючий синтез історичної містерії та екшену з демонстрацією бойових мистецтв. Лю Цзіньсі - скромний ремісник, який займається виробництвом паперу. Але в один прекрасний день у селі з'являється слідчий, який підозрює, що Лю - зовсім не той, за кого себе видає.

Пекло / El Infierno (Мексика)

adme.ru
 
Неймовірно жорстока "чорна" комедія оповідає історію простого хлопця Бенні Гарсія, який поступово втягується в життя мексиканських наркоторговців і отримує все, про що мріяв - гроші, веселощі і дівчат. Однак незабаром він починає замислюватися над тим, в кого він перетворився.

Гоморра / Gomorra (Італія)

adme.ru
 
У цьому фільмі переплітаються сюжетні лінії кур'єра, кравця, бізнесмена і двох самовпевнених підлітків. Долі всіх цих людей так чи інакше перетинаються зі злочинним світом неаполітанської мафії Каморра.

Впусти мене / Låt den Rätte Komma In (Швеція)

adme.ru
 
12-річного Оскара постійно ображають однолітки, і він проводить час, вигадуючи для них плани помсти і збираючи новини про моторошні вбивства, які тримають у страху його рідне місто. Його життя кардинально змінюється, коли він знайомиться з дівчинкою Еллі, яка виявляється вампіркою.

Ворог держави № 1 / L'instinct de Mort (Франція)

adme.ru
 
Фільм заснований на справжній історії легендарного французького злочинця Жака Меріна, якого блискуче зіграв Венсан Кассель. Перша частина дилогії розповідає про становлення "кар'єри" Меріна, в тому числі й про перший випадок в армії, коли він відчув смак насильства і влади.

Олдбой / Oldeuboi (Південна Корея)

adme.ru
 
Звичайний і нічим не примітний бізнесмен на ім'я О Дай Су в день триріччя своєї дочки дорогою додому напивається, починає хуліганити й закономірно потрапляє в поліцейський відділок. З відділку його під своє поручительство забирає друг дитинства. Поки він дзвонить додому дружині невдахи-п'яниці, О Дай Су зникає. Невідомі викрадають його і закривають в камері приватної в'язниці. Йому доведеться провести в ув'язненні 15 років.

Собачий загін / La fourrière (Франція / Канада / Великобританія)

adme.ru
 
Троє молодих хлопців Дейвіс, Енджел і Бутч потрапляють до виправної колонії та намагаються уникнути неприємностей, кожен по-своєму. Хтось терпить знущання, хтось намагається бунтувати, а хтось прагне нав'язати іншим свої правила.

Мій шлях / Mai Wei (Південна Корея)

adme.ru
 
Цей заснований на реальних подіях фільм розповідає про долю двох молодих спортсменів, японця і корейця, чия конкуренція закінчується з початком Другої світової війни. Вони ще не знають, яку зустріч готує їм війна в майбутньому.

Незворотність / Irréversible (Франція)

adme.ru
 
Історія розкручується з кінця в початок. Темнота ночі, багряні відблиски на стінах кубла, бліді, як простирадло, обличчя. Герой кидається в лабіринті драбин і переходів одного з підпільних гей-клубів. Мета - знайти і вбити людину, якої він ніколи навіть не бачив. Але у нього є вагома причина ненавидіти: незнайомець до смерті згвалтував його подругу, з якою випадково зіткнувся в безлюдному міському переході.

"1+1" / Intouchables (Франція)

adme.ru
 
Фільм заснований на реальних подіях. Життя паралізованого аристократа повністю змінюється, коли він наймає в доглядальниці молодого чорношкірого хлопця, колишнього в'язня з гарним почуттям гумору.

Стріла. Абсолютна зброя / Choi-Jong-Byeong-Gi Hwal (Південна Корея)

adme.ru
 
У 1636 році полчища маньчжурів прийшли на землі держави Чосон, несучи із собою смерть і руйнування. Під час нападу на одне із сіл вороги взяли в полон Ча Ін, юну сестру лучника Нам І, і її нареченого З Гуна. Відважний герой вирішує відшукати рідних, незважаючи ні на що, і врятувати їх від долі рабів у чужій країні.

(via)

А ось вам ще кілька цікавих кінопідбірок:
15 невідомих кіношедеврів 2014 року
10 фільмів, які виявилися кращими, ніж книги
10 фільмів, які винесуть вам мізки
23 найкращих фільми за версією глядачів, а не кінокритиків
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше