15 коктейлів на всі випадки життя

23 грудня 2016
Plastylina

Коктейль "Bahama mama"

60 мл темного рому
30 мл світлого рому
30 мл кокосового рому
60 мл апельсинового соку
60 мл ананасового соку
15 мл лимонного соку
кубики льоду
фрукти


Всі інгредієнти (крім фруктів) додати в блендер та збити. Після цього розлити коктейль "багама-мама" у склянки та прикрасити фруктами. Не забудьте про соломинку з парасолькою!
 

Коктейль "Bloody Mary"

120 мл томатного соку
45 мл горілки
сіль
перець
лимон
лід
селера
сіль


У шейкер додати томатний сік, горілку, лід та сік лимону і збовтати, можна додати сіль до смаку. Після цього розлити коктейль "кривава мері" у склянки, краєчки яких обрамлені перцем. Прикрасити скибочкою лимона та пагінцем селери.
 

Коктейль "Blue Lagoon"

25 мл горілки
25 мл лікеру Блу Курасао
25 мл лимонаду (або Sprite)
20 мл лимонного соку
подрібнений лід
лимон


Наповнити стакан подрібненим льодом, влити перемішану в шейкері горілку з лікером. Додати Sprite та лимонний сік, прикрасити коктейль "блакитна лагуна" шматочками лимону.
 

Коктейль "Caipirinha"

60 мл білого рому
2 чайні ложки коричневого цукру
половинка лайму
подрібнений лід


Розрізати половинку лайму на 4 шматочки і поставити в склянку, зверху присипати цукром. Часточки лайму розчавити, щоб сік розтопив цукор, і наповнити стакан колотим льодом. Влити ром та гарно перемішати. Прикрасити бразильсько кисло-солодкий коктейль "кайпірінья" часточками лайму та соломинкою.
 

Коктейль "Cosmopolitan"

45 мл горілки
60 мл журавлиного соку
30 мл апельсинового лікеру (Тріпл Сек або Куантро)
лимон або апельсин
лід


Охолодити стакан для MARTINI, наповнивши його кубиками льоду. Всі інгредієнти разом з льодом додати в шейкер та перемішати. Змішану суміш перелити в склянку без льоду. Прикрасити коктейль "Космополітен" можна смужкою лимона чи скибкою апельсина та соломинкою.
 

Коктейль "Cuba Libre"

60 мл білого рому
150 мл кока-коли
скибка лайму
лід
м’ята


Наповнити високий стакан кубиками льоду, вичавити в стакан сік лайму, додати ром та колу. Обережно перемішати ложечкою та прикрасити коктейль "куба лібре" скибкою лайму та листками м’яти. "¡Por Cuba libre!" - за вільну Кубу!
 

Коктейль "Hiroshima"

20 мл самбуки
20 мл абсенту
20 мл лікеру Бейліз
2-3 краплі гренадину (гранатового сиропу)


Налити у вузьку рюмку самбуку, обережно додати ложечкою лікер, щоб не змішати рівні. Так само ложечкою додати абсент. Коктейль "Хіросіма" відносять до шотів, тому порції треба робити маленькі, які випиваються одним ковтком.
 

Коктейль "Kamikaze"

30 мл горілки
30 мл соку лайму
30 мл апельсинового лікеру (Тріпл Сек або Куантро)
лайм


Всі інгредієнти змішати в шейкері, перелити через сіточку в склянку, прикрасити лаймом або лимончиком. Можна замінити Тріпл Сек чи Куантро синім лікером Блу Курасао і вийде Блакитний Камікадзе. Цей коктейль з’явився в кінці Другої світової війни в Токіо.
 

Коктейль "Mai-Tai"

30 мл білого рому
15 мл темного рому
45 мл апельсинового соку
45 мл ананасового соку
5 мл мигдального сиропу
кубики льоду
скибка апельсину
вишенька


Наповнити високу склянку кубиками льоду, а в шейкері змішати білий ром, апельсиновий та ананасовий сік. Перелити в склянку, додати темний ром та прикрасити апельсиновим плястерком, вишенькою та парасолькою. За задумом автора, коктейль "Май-Тай" повинен був стати найкращим тропічним коктейлем, доступним кожному.
 

Коктейль "Mint Julep"

60 мл бурбону чи віскі
1 чайна ложка коричневого цукру
4 покришені кубики льоду
листки м’яти
вода


На дно високої склянки поставити листки м’яти, додати невелику кількість води, бурбону і цукру та акуратно потовкти медлером. Дати трішки постояти, щоб м’ята встигла виділити свій аромат. Перелити через сіточку в склянку для подачі, наповнену льодом та додати решту бурбону. Коктейль "Мінт - Джудлеп" традиційно подають в металевому стакані, щоб зберегти алкогольну прохолоду. Додайте м’яту та соломинки.
 

Коктейль "Salty Dog"

45 мл горілки
90 мл грейпфрутового соку
кубики льоду
шматочок лайму
сіль


Краєчок високої склянки прикрасити обрамленням з солі та вичавити сік грейпфруту. Додати горілку і кубики льоду, прикрасити лаймом та соломинками. Завдяки своїй екстравагантній назві, коктейль "Солена собака" став улюбленцем новелістів і сценаристів.
 

Коктейль "Screwdriver"

45 мл горілки
135 мл апельсинового соку
кубики льоду
скибка апельсину чи лимону


Коктейль "Викрутка" однаково популярний на вечірках студентів і в розкішних барах. Наповніть склянку льодом та охолодіть в морозильній камері. Додайте горілку та сік, акуратно перемішайте ложечкою. Прикрасити скибкою апельсину та соломинкою.
 

Коктейль "Strawberry Mojito"

30 мл полуничного сиропу
45 мл білого рому
1 чайна ложка коричневого цукру
3 полунички
1 лайм
гілочка м’яти


Розріжне лайм та полуниці на 4 шматочки, додайте в шейкер разом з м’ятою, ромом, та цукром. Наповніть високу склянку колотим льодом та додайте суміш з шейкеру. Зверху влийте сироп та газовану воду, розподіліть ягоди і лайм по всій склянці та додайте лід. 
 

Коктейль "Tahoe Blue"

30 мл лікеру Блу Курасао
30 мл лимонного соку
60 мл шампанського
45 мл текіли
листочки м’яти
лимон
лід


Усі інгредієнти, окрім шампанського, з’єднати в не високій склянці та наповнити льодом. Зверху долити шампанського та прикрасити скибкою апельсина, м’ятою та вишенькою!
 

Коктейль "Whiskey Sour"

120 мл лимонного соку
45 мл віскі
вишенька
лимон
лід


Всі інгредієнти змішати в шейкері та злегка збовтати. Додати лід та збовтати сильніше. Прикрасити фруктами. Коктейль "Віскі Сауер" - приклад класичного смаку. Цей коктейль популярний в Америці і його подають у будь-якому барі.
 

УВАГА!

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше
Залаштунки успіху бренду. Чи правда, що шкіряні вироби LuckySrore приносять удачу?
Це історія подружжя Олі та Миколи, які разом, пліч-о-пліч втілили свою мрію, реалізація якої розпочиналась з виготовлення шкіряних гаманців у імпровізованій домашній майстерні.
Читати більше