14 способів практикувати любов до себе

20 квітня 2023
Ліля Колісник

«Полюбити себе — це початок роману на все життя»

 Оскар Вайльд

Чому любов до себе є ключем?

Любов до себе спонукає вчитися приймати себе. Ви починаєте краще розуміти, чого хочете, стаєте впевненішими. Ваша життєва перспектива змінюється, адже любити себе означає любити і своє життя. Любов до себе — це подорож, і ви повинні практикувати її щодня. 

Ось 14 способів практикувати любов та бути добрим до себе

1. Припиніть порівнювати

Припиніть порівнювати своє життя з іншими. У всіх різні життєві шляхи. Єдина людина, з якою вам варто змагатися, — це ви. Зосередьтеся на тому, як ви можете зробити своє життя кращим.

2. Знаходьте щось позитивне щодня

Починайте кожен день із того, що говорите щось позитивне про себе. Не говоріть поганих речей. Якщо ти не любиш і не поважаєш себе, то чого очікувати від інших?

3. Перестаньте турбуватися про думку людей

Простий факт полягає в тому, що ви не можете зробити всіх щасливими, тому перестаньте догоджати людям. Кожна людина, яка зустріне вас, створює у своїй голові іншу версію вас. Ви не повинні турбуватися про те, що вони думають або очікують від вас. Замість цього перемістіть свою енергію на те, якою людиною хочете стати.

4. Відпустіть токсичних людей

Не бійтеся прощатися з людьми, які токсично на вас впливають, ображають або змушують у собі сумніватися. Ваше психічне здоров'я важливіше. Ви заслуговуєте на те, щоб вас оточували люди, які змушують відчувати, що ви цінні.

5. Оточіть себе людьми, які надихають вас

Проводьте більше часу з людьми, які підбадьорюють вас і допомагають зміцнити впевненість у собі. Ті, хто нагадують, що ви неймовірні! У соціальних мережах також слідкуйте за людьми, які позитивними ставляться до життя та надихають вас якісно жити. Не дозволяйте токсичності соцмереж впливати на вас.

6. Дозвольте собі помилятися

Вийдіть із зони комфорту і зробіть те, що хочете, але боїтеся. Не існує ідеального способу чи часу, щоб щось зробити. Дійте, скористайтеся цією можливістю, і навіть якщо ви зазнаєте невдачі або зробите помилку, не зважайте.

Помилки — це ознаки того, що ви намагалися. Дозвольте собі робити помилки та вчитися на них.

7. Святкуйте свої перемоги

Немає значення, менші чи більші ваші перемоги. Святкуйте їх. Винагороджуйте себе за досягнення цілей і цінностей. Пишайтеся тим, що робите, помічайте свої досягнення. Тому не забудьте себе порадувати сьогодні, якщо ви чогось досягли!

8. Проведіть час із собою

Однією з проблем є те, що ми не приділяємо часу собі. Доглядайте за собою. Проведіть трохи часу на самоті, щоб подумати та зрозуміти свої думки. Знайдіть місце, де ви відчуваєте себе щасливіше, спокійніше та комфортніше.

9. Відпустіть минуле

Якщо ви досі не пробачили собі минулих помилок і рішень, ви живете з тягарем. Відпустіть це. Ви не можете змінити минуле, тож навіщо витрачати на це свою енергію. Зосередьтеся на тому, що вас чекає попереду. Ваше сьогодення і ваше майбутнє. Вчіться на своєму досвіді та зробіть майбутнє кращим із досвідом.

10. Ви чудові

Ваша краса полягає не в тому, як виглядає ваше тіло. Ваші думки та цінності роблять вас красивими. Навчіться любити свою шкіру та носити одяг, який подобається. Носіть те, що допоможе вам почуватися впевнено та комфортно.

11. Краса всюди

Спробуйте знайти красу в простих речах навколо вас. Будьте вдячні за щось щодня. Можете написати про це в щоденнику. Навколо так багато прекрасного. Якщо у вас погані часи, які бувають у всіх людей, зосередьте енергію на дрібницях, за які ви вдячні, оскільки вдячність допомагає відчувати більше позитивних емоцій і насолоджуватися враженнями.

12. Розвивайте здорові звички

Звільніть місце для здорових звичок у своєму розпорядку дня. Те, як ви починаєте свій день, що ви їсте, де проводите найбільше часу, на що ви витрачаєте його найбільше, дійсно важливо. Слідкуйте за своїми звичками і за необхідності коригуйте їх.

  • Хочете мати здорове тіло — відвідайте спортзал або займіться йогою.
  • Хочете здоровий дух — читайте книги, розвивайте хобі.

13. Зробіть кроки до життя, якого прагнете

У вас є якісь мрії та бажання на все життя, чи не так? Зробіть кроки для досягнення їх. Доведіть собі, що дбаєте про себе та свої бажання. Робіть маленькі кроки щодня, щоб створити життя, якого хочете. Послідовність має найбільше значення.

14. Напишіть собі листа

Напишіть листа собі з такою ж теплотою й любов’ю, як і комусь іншому, кого любите. Напишіть про людей, які роблять вас щасливими, і те, що приносить вам радість. Що зараз відбувається у вашому житті. Запишіть свої труднощі та поради, які ви хочете собі дати. Покладіть цей лист у безпечне місце, прочитайте його через кілька місяців і подивіться, як далеко ви просунулися у своєму житті.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше