13 звичок людей, які ніколи не відчувають стресу

10 травня 2022
Annie

Справлятися з надзвичайними ситуаціями на роботі або в особистому житті часто дуже втомлює. Важливо, щоб ми знали, як знімати стрес у природний спосіб і вміли регулярно розслаблятися, аби ці дрібні повсякденні неприємності не накопичувалися і не ставали реальною загрозою для нашого фізичного та психічного здоров'я.

ПРОТИ СТРЕСУ

Відомо, що стрес негативно впливає на імунну систему, роблячи нас більш сприйнятливими до інфекцій та хронічних захворювань.

Згідно з WebMD, ознаки та симптоми хронічного стресу включають:

  • мало енергії;
  • головні болі;
  • проблеми із травленням;
  • біль;
  • безсоння;
  • часті застуди та інфекції;
  • депресію;
  • акне;
  • ожиріння.

Сьогодні я хочу поділитися 13 звичками людей, які ніколи не відчувають стресу. Спробуйте це у своєму повсякденному житті, щоб почуватися спокійніше та позитивніше.

1. Налаштуйтеся

Простий намір почуватися добре сьогодні допоможе вам сприймати все по-іншому. Навіть коли відбувається щось несподіване, якщо налаштувалися на добрий лад, ви зможете впоратися з усім, що відбувається, більш позитивно.
 

2. ПЛАНУЙТЕ, АЛЕ НЕ ЗАБАГАТО

Наявність плану може перевести вас в активний режим.

Коли у вас є план, ви знаєте, куди прямуєте і яким буде наступний крок. Це допомагає звести до мінімуму стрес та занепокоєння, пов'язані з невпевненістю. Не забудьте включити до плану методи догляду за собою.

Коли ви складаєте план, майте на увазі, що життя робить все, що хоче, і вам все одно потрібно пристосовуватися. Тож будьте добрі до себе і допускайте, що планування має бути гнучким. 

3. КЕРУЙТЕ СВОЇМИ ОЧІКУВАННЯМИ

Часто ми відчуваємо стрес, бо думаємо, що можемо досягти більшого.

Ми завжди можемо зробити більше з нашим часом, з нашим життям, у наших відносинах, на роботі… Завжди можна досягти більшого.

Це бажання зробити більше може поставити вас у таке становище, коли вам ніколи не буде достатньо, і ви ніколи не будете задоволені тим, скільки зробили. Ви починаєте відчувати провину і докоряти собі за будь-що.

Тому керуйте своїми очікуваннями та реалістично оцінюйте, скільки ви можете зробити за день, тиждень чи місяць. Хороший спосіб стати більш реалістичним у тому, що ви робите щодня, — це почати відслідковувати щоденні звички.

4. СЛУХАЙТЕ МУЗИКУ

Я не знаю нікого, хто не любив би музику. Не всім подобається ТБ чи кіно, але музика? Усі маємо список улюблених пісень, які просто змушують нас посміхатися.

Добре, що прослуховування улюбленої музики — один із найкращих способів зменшити стрес та тривогу.

Дослідження за участю пацієнтів з ішемічною хворобою серця показують, що прослуховування музики може допомогти зменшити занепокоєння та покращити частоту серцевих скорочень, кров'яний тиск та якість сну.

5. ПРОВЕДІТЬ ЧАС НА ПРИРОДІ

Дослідження показали, що проведення часу на природі корисне для нашого психічного та серцево-судинного здоров'я. 

Ми все більше оточуємо себе технологіями, але ми створені для того, щоб бути на природі і створені з природи.

Коли ви проводите півгодини у парку чи на пляжі, що ви відчуваєте? Освіжає, правда? Начебто ти справді можеш дихати зараз? Спокійніше?

Продовжуйте це робити. Виходьте на прогулянку, у похід, у сад, проводьте час із друзями та родиною на свіжому повітрі.
 

6. ЗНОВУ ПРО СПОРТ

Сьогодні навіть кіт мого сусіда знає, що фізичні вправи є дуже важливими для здоров'я мозку.

Коли ви тренуєтеся і рухаєте тілом, то робите це не тільки для того, щоб добре виглядати, ви робите це, тому що це змушує вас почуватися добре, а також впливає на інші сфери вашого життя.

Однією з величезних переваг вправ, особливо аеробних, є те, що через певний час ваше тіло починає виробляти ендорфіни. Ми знаємо, що ендорфіни покращують настрій, але мало хто розуміє, що це природні знеболювальні, які ми можемо виробляти самостійно.

Тому, якщо відчуваєте стрес, біль, погано почуваєтеся фізично або морально, зробіть якусь вправу, принаймні протягом 10 хвилин, і подивіться, чи стане вам краще.

Я знаю, що кожного разу, коли перестаю тренуватися бодай на тиждень, я впадаю в депресію.

7. ВИРАЖАЙТЕ ВДЯЧНІСТЬ

Сьогодні нам з усіх боків кажуть, що ми маємо бути вдячними за все, що в нас є, і маємо перестати дивитися на те, чого у нас немає.

Просто іноді, коли ви хвилюєтеся і відчуваєте стрес, ви щиро не вірите, що це може допомогти. Але насправді може. 

Подяка за щось хороше, що є у вашому житті, — це один із найдієвіших способів, коли ви стривожені чи пригнічені. 

Це нагадування про те, що життя набагато більше, ніж цей момент, ця боротьба зараз.

8. ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ: НІЩО НЕ ПОВИННО БУТИ ВІЧНИМ

Огляньтеся назад і запитайте себе: як часто ви відчували стрес через щось у минулому? А тепер скажіть чесно: чи вартувало воно надмірного занепокоєння? Можливо, ні. Це може навіть здатися дурним здалеку.

Усе проходить, і те, що вас напружує сьогодні, може бути неактуальним через місяць, рік або 5 років. Життя рухається так, як ніхто не може передбачити, але одне можна сказати напевно.

Ніщо не залишиться таким, як раніше, тому зберігайте спокій, нагадуючи собі, що це не найважливіше, що станеться у вашому житті.

Навіть якщо ви зараз переживаєте щось складне, знайте, що це не триватиме вічно. Відбудуться інші речі, і час справді лікує.

9. ЗАЙМАЙТЕСЯ ЙОГОЮ

Багато досліджень показують, що йога корисна для нашого фізичного та психічного здоров'я. Я знаю, що кожного разу, коли відчуваю себе пригніченою, навіть 10 хвилин йоги можуть вивести мене з цього негативного стану та допомогти почати все заново. 

10. ЗРОБІТЬ ДОБРО ДЛЯ ІНШИХ

Дослідження показують, що люди, які роблять добрі вчинки і допомагають іншим, щасливіші. А​ коли ви щасливі, ви менш схильні до стресу. Якщо ви коли-небудь робили щось добре для когось іншого, вам знайоме це тепле почуття.

Наповніть своє життя переживаннями, що дають вам це почуття.

11. ПОГЛАДЬТЕ ТВАРИН

Тварини чарівні, грайливі та роблять наше життя набагато кращим. Їм не потрібно бути продуктивними, тваринам не потрібно робити кар'єру, щоб відчувати, що вони чогось варті. Вони просто хочуть їсти. Багатьом із них навіть подобається, коли їх гладять люди. Зробіть це! Час із тваринами може допомогти знизити кров'яний тиск і рівень кортизолу, який є гормоном стресу.

12. ЇЖТЕ ЗДОРОВУ ЇЖУ

Стрес може виснажити запаси багатьох вітамінів та поживних речовин в організмі. Тому важливо, щоб ми, як і раніше, харчувалися здоровою їжею. Вживання більшої кількості фруктів та овочів забезпечить вашому тілу необхідні вітаміни, як-от вітамін С.

Правильне харчування — це звичка дбати про себе, це форма самоповаги. Коли ви робите свідомий вибір на користь чистої їжі, кажіть собі: я того вартий (-а). Не ставтеся до свого тіла, як до сміттєвого бака.

13. ЗАПИШІТЬ

Визначте, що викликає стрес у вашому житті, та напишіть про це. Чи буде це щоденник, чи просто вирішите написати це на аркуші паперу, який ви збираєтеся відразу ж викинути, не має значення.

Ви напевне знаєте, що на якомусь рівні вас напружує, але вам потрібно випустити це в тій чи іншій формі. Запис — це дуже мирний спосіб зробити. Це допоможе вам зрозуміти, чи можете ви вирішити якось проблему. Якщо ви можете змінити це, вам, звичайно, потрібно діяти.

Якщо ви не можете це змінити або щось із цим вдіяти, то поставтеся до цього простіше.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше