12 героїв: укрaїнці в лaвах Об’єднaних Націй допомогли перемогти агрeсора

8 травня 2017
Редакція
Володимир В’ятрович розповів про 12 видатних українців, котрі в лавах Об’єднаних Націй перемагали агресора.

Під час урочистостей До Дня пам’яті і примирення згадуємо, що українці воювали проти нацистів у складі семи армій — в Червоній армії, Українській повстанській армії, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії США.
 
Пітер Дмитрук, Іван Кожедуб, Галина Кузьменко, Ніколас Міньо, Михайло Опаренко, Ніколас Орешко, Петро Федун-"Полтава", Василь Порик, Амет-Хан Султан і Анна Храплива, Олена Мостович — "Верба", Євдокія Завалій, Майкл Стренк.

Пам’яті цих 12 героїв та героїнь від сьогодні на Майдані для кожного — розповідь про їхній внесок та спільну роль у тогочасній битві.

Символічно, що поруч — проект "Переможці" Соломії Вітвіцької (Solomiya Vitvitska) про внесок нинішніх героїв у нашу майбутню чергову перемогу над агресором.

Прошу поширювати
Володимир В’ЯТРОВИЧ
 

 
Це чоловіки та жінки, які походили з різних куточків України та світу; воювали у регулярних арміях та були партизанами; служили як у допоміжних формуваннях, так і на передовій; пройшли всю війну або героїчно загинули в боротьбі. Майже всі дістали високі відзнаки країн, за які вони воювали.

Серед них — Герой Радянського Союзу, лицар Золотого хреста бойової заслуги УПА, нагороджений Медаллю Пошани армії США, лицар Військового Хреста Франції та українка, відзначена Медаллю Британської Імперії. Історія кожного з них — це історія мужності й самопосвяти в ім’я спільної перемоги над агресором.

Усі історії яскраво свідчать про те, що де б не перебували українці та вихідці з України, вони пліч-о-пліч з іншими народами воювали проти нацизму. "Наші співвітчизники були в лавах багатьох армій Об’єднаних Націй і виявляли винятковий героїзм, за який діставали високі нагороди.", — розповідають ініціатори проекту.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше