10 універсальних елементів гардеробу, які ніколи не вийдуть з моди

15 вересня 2014
Olesia Khmelovska

1. Сукня А-крою без рукавів

Цей фасон сукні прикриває такі недоліки фігури, як занадто широкі чи занадто вузькі стегна, підкреслює талію та ключиці, а оптимальна довжина дозволяє одягнути сукню і на вечірку, і на урочисту подію. М'який виріз на шиї зробить акцент на овалі обличчя та лінії плечей. Узор тканини не має кардинального значення: сьогодні в моді квіти, завтра – геометричні фігури, однотонність.

Дана сукня – ваш виграшний білет на будь-яке дійство.
                                                                                                                         

неперевершений Oscar de la Renta або ж

Saloni

2. Пальто мілітарі

Пальто мілітарі кольору хакі виникло як уніформа для офіцерів, спершу трансформувалась у вуличній моді, а потім – на подіумах, і дотепер не втрачає своєї актуальності. Личить і до джинсів, і до сукенок, високих чобіт чи класичних туфель. Найбільш виграшним пальто виглядає саме у гамі хакі (яким і було задумане), але темно-синій чи фіолетовий відтінки дозволяють поєднювати його як з чорними та коричневими, так і з зеленими та червоними кольорами.
 

звісно для прикладу я наведу Burberry як праотця цього фасону,

але і пальто від Altuzarra також прекрасне
 

3. Пальто на запах

Якщо все ж мілітарі пальто не завжди підійде до будь-якої сукні, спідниці чи штанів, то пальто на запах чудово доповнить як образ з кашеміровим светром та вузькими джинсами в будні, так і чуттєвий силует вечірньої сукні на високих підборах. Обирайте пастельні відтінки для більшої універсальності, однак любителькам dress to impress більше імпонуватиме яскравий колір.
 

Fendi

Topshop Unique

4. Maxi-спідниця з високою талією

В останніх сезонах лідирує саме ця довжина, однак такі поціновувачки вишуканості, як Діта фон Тіз та Ульяна Сєргеєнко давно розпізнали універсальність maxi-спідниці як елементу гардеробу. Все залежить від кольору, фасону, текстури та декоративних елементів. Така спідниця – втілення жіночності та вроди, легкий натяк на минуле століття (згадаймо тільки витончену Одрі Хепберн чи Вів'єн Лі), що акцентує увагу на ваших виграшних місцях. Maxi-довжина додасть серйозності на важливій зустрічі, зробить кокетливою прогулянку в парку чи річницю весілля.
 

з бантом від TOME

Спокійного кольору та крою від Alice+Olivia

Золотий металік від Tibi приверне до вас увагу на будь-якій урочистій події

5. Джинсовий жакет

З потертого чи висвітленого джинсу, boyfriend’s чи приталений, такий жакет добре імпонує з квітковою літньою сукнею в прохолодний вечір, з штанами в обтяжку чи навіть з тією ж maxi-спідницею.
 

В поєднанні з кедами від Rag’n’Bone

Комплект з класичними шпильками також не моветон J.Crew

6. Шовкова блуза з бантом

Це – синонім до слова "елегантність". Звичайно, зараз такий елемент одягу як блузка не є на вершині мастхеву, але серед колекцій дизайнерів нет-а-порте присутній завжди. Я наполягаю саме на шовку, тому що він надаватиме силуету м'якості, може скорегувати лінію плечей чи товщину рук, вже не кажучи про довговічність та фактурність. Бант робить таку блузку кокетливою, а в поєднанні зі строгою спідницею надає офіційності. Варіант напівпрозорої тілесної блузки, мабуть, найбільш універсальний, однак її яскравий еквівалент додасть ізюминку в будь-який образ.
 

Dolce & Gabbana

Rochas

Dolce & Gabbana

7. Кашеміровий однотонний пуловер

Кашемірові вироби – доволі недешевий елемент гардеробу, але надзвичайна легкість та приємність на дотик таких речей повністю виправдовує їх ціну. Якщо правильно зберігати кашеміровий пуловер (в окремій шуфляді, обгорнутим в папір та складеним, а не на вішалці), він прослужить вам не один рік, а завдяки високій якості тканини не виникне проблем з кошлаченням. Однотонний кашеміровий светр можна комбінувати з "важкими" елементами типу шкіри та металевих прикрас чи підкреслювати яскравими різнобарвними тканинами.
 

Agnona

Equipment

8. Шкіряні чоботи на низькому підборі до колін

Власне, чому шкіряні, чому на низькому підборі та до колін?

- шкіра – природній матеріал, в якому себе комфортно почуватимуть ваші ніжки і який виглядає елегантно та носиться вічно (при належному догляді водостійкими засобами);

- мода на висоту та ширину підборів кожні декілька років кардинально змінюється: сьогодні це шпильки, а завтра – широка платформа, а низький каблук (власне, його довжина майже непомітна, 2-3см) залишає вас поза конкуренцією і робить естетично привабливою форму взуття;

- тільки дівчатам зростом вище 180 см та власницям суперхудих і суперрівних ніг личать чоботи до середини гомілки, для решти – змиріться, ваші ніжки в них виглядатимуть товстішими, коротшими та кривішими, майже як у хобітів  . Висота до колін – оптимальний варіант. По-перше, менше бруду перепаде вашим джинсам чи колготкам у дощовий день, по-друге – візуально не зникає своя довжина ніг.

Про універсальність нічого й говорити: і в парі з штанами, і до спідниць чи шовкових суконь підходитимуть ці чоботи (в поєднанні з правильними аксесуарами та акцентами).
 

Мої улюблені від Gucci

Sigerson Morrison

9. Трапецієвидна об'ємна сумка

Є такий міфічний тип жінок, які мають дар у малесенький клатч скласти усе необхідне. Але більшості це вміння невідоме, нам завжди треба мати із собою гаманець, косметичку, планшет чи ноутбук, записник, якісь документи чи папери, пляшку води.. Список набігає немаленький, але як це спакувати, щоб не виглядало як мішок з подарунками чи торба на ринок? Сумка а-ля трапеція – це ідеал! Мало того, що така сумка не втратить форму, бо має міцну структуру, та й виглядає так вишукано, що хоч на прийом до міністра прямуй, плюс – вміщає абсолютно все :)

На щастя, кожна марка вважає хорошим тоном зробити свій еквівалент такої сумки, тому різноманіття кольорів та фактур задовільнить будь-який смак.
 

Michael Kors

Givenchy

Valentino

10. Cat-eye окуляри

На завершення цього хіт-параду універсальних речей поставлю саме окуляри. Перше, що я хочу донести до читачів: будь ласка, не купуйте окуляри з пластмасою замість скла! Пластмаса не оберігає сітківку ока від сонячних променів, захисту від таких окулярів – нуль, ви тільки зіпсуєте соб зір. Звісно, окуляри зі спеціальним захисним склом коштують дорожче, однак вони не завдадуть шкоди зору. Замість десяти різних пластмасових придбайте одні надійні. А чому саме cat-eye? Тому що це – універсальна форма, яка підходить до будь-якої форми обличчя і тільки корегує її. Головне, правильно підібрати розмір (в залежності чи вузьке, чи широке обличчя).
 

LE SPECS

Stella MacCartney


Якщо пройтись по списку, то можна помітити, що вищеперелічені речі прекрасно гармонуватимуть між собою.Так і має бути, тому що універсальна річ плюс ще одна універсальна тільки підкреслять виграшні елементи вашого силуету та додадуть вишуканості образу.

Надіюсь, моя стаття допоможе кожному виглядати жіночно та елегантно незалежно від тенденцій у моді та примх дизайнерів. Будьте красивими! 

via redwinelipsblog.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше